Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kukucskad
tag
Köszi az infót. Hibernáltam is már, utána kihúztam visszadugtam de sajnos ugyanúgy felpörög és folyamatosan zajos. A régebbi szoftvert vissza tudom rá rakni? Kikapcsolom az automatikus frissítést és marad az ezelőtti firmware... mi a véleményed? Persze az lenne a legjobb ha mutyi nélkül megoldódna..

-
Johnzy
tag
válasz
kukucskad
üzenetére
Nekem MyCloud EX2 Ultra-m van és szintén a napokban megjelent új firmware frissítése után hasonló problémám jelentkezett. Pl. nem tudtam a LED-eket kikapcsolni, se reboot-olni, se kikapcsolni. Aztán használaton kívül egyszer áramtalanítottam majd visszadugtam, azóta működik rendesen, a LED-eket is sikerült a GUI-n keresztül kikapcsolni. Nekem szerencsére ennyi volt, azóta (kopp-kopp) tökéletesen megy, nincsenek ventilátor felpörgések se (bár nem vagyok sokat itthon, de amikor itt vagyok akkor semmit se hallani
)Sok sikert!

-
kukucskad
tag
Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni a kovetkezo problemaval kapcsolatban. 2 eve vasaroltam egy wd mycloud mirror nas-t. Eddig minden tokeletes volt vele kapcsolatban. Par napja azt tapasztalom, hogy a ventillator megallas nelkul 7000-es fordulaton porog akkor is ha nem hasznalom, nem toltok le, nem masolok ra vagyis teljesen erintetlen. Hiaba inditom ujra egybol felporog es megallas nelkul porgeti a ventillatort. Egyreszt idegesitoen hangos lett, masreszt a ventillatornak sem tesz jot. Ha lenne tippetek mivel lehetne orvosolni megkoszonnem. (Ha jol lattam par napja toltott le automatikusan egy uj szoftvert...lehet h azzal van a gond?) mit lehetne vele kezdeni?
Koszi, David -
flegga92
senior tag
Hogy más hálózatból elérd a Cloud tartalmát publikus IP címmel kell hogy rendelkezz. Nézd meg itt mit ír, illetve a routered milyen címet kap. Ha eltér kérd meg az UPC-t hogy ne NAT-oljanak.
Mivel szeretnéd elérni a cloud tartalmát? Ha a saját appjával akkor szerintem a NAT megszüntetése megoldja.
Mivel nincs semmilyen Apple cuccom programot nem tudok neked ajánlani. Mycloud beállítások alatt a Cloud Acess-t engedélyezd majd menj fel a mycloud.com-ra csinálj egy accountot és utána böngészőből eléred a cuccaid elméletileg, rég próbáltam már ezt.Ennél elegánsabb megoldás, ha a routereden tudsz VPN szervert üzemeltetni. Ekkor olyan mintha 'otthon' lennél, eléred felcsatolt hálózati meghajtóként is.
Ha ezt nem tudja, akkor esetleg FTP eléréssel el tudod érni de ez már nem ajánlatos, ha fontos/titkos cuccok vannak rajta.
-
mentok
csendes tag
Sziasztok,
My cloud NAS-om van, nemrégen vettem. Három dologban kérem a segítségeteket. Az egyik megosztásomat állandóan törli, nem értem miért. Ha generálok kódot, elfogadja az eszközt, de kb. 1 hét után megint törli. Ez egy iPhone 6-os. A másik, az eszköz IP címe alapján nme érem el más wi-fi hálózatról, csak arról a hálózatról amelyiken a NAS is van. UPC- m van. A harmadik a MAC-re nincs normális alkalmazás, amellyel hozzáférnék a NAS tartalmához, csak akkor férek hozzá, ha a NAS wi-fi hálózatán vagyok és igazán nem ezért vettem...
Köszi, ha segít valaki. -
Kroni1
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Így van. Egy raspberry pi vagy egy olcsó lejátszó és menni fog a kadenciahelyes lejátszás, de dlna-n nem nagyon.. Érdemes szerintem emiatt egy kis eszköz, a Rasberry Kodival tökéletes nekem, HDMI CEC-t tudja, így nem is kell hozzá plusz távirányitó, a TV sajátjával kezelem.
-
itg
tag
válasz
envagyok
üzenetére
alapvetően nekem bőven elég a dlna, kodi-t felraktam még anno a gen1-re, de nekem annyira nem jött be. ebben az a jó, hogy egyszerű mint a faék és úgyis csak azt nézem amit én raktam fel rá.
ráadásul a feliraton kívül más bajom nincs a twonky-val sem, csak bosszantó, hogy ilyenekkel kell cseszni az időt.
azért is írtam le, mert már páran írták előttem, a net meg tele van my cloud + samsung felirat problémával.
de most attól tartok legyalulom a gen2-est és minidlna kerül rá. -
envagyok
veterán
A dlna-val mindig voltak és lesznek problémák.
Sokkal jobban jársz (képminőség, szolgáltatások, online feliratletöltés, kadenciahelyes lejátszás, cec, stb) ha veszel egy kb 7k-s S905 playert libreeleccel és smb vagy NFS protokollal játszol le tartalmat.
Letölti neked a sztorit, szereplőket,műfajt, tudsz azok szerint is keresni, Retró játékokat játszani, stb -
itg
tag
Üdv.
Hónapok óta problémát okoz a feliratos filmek lejátszása, ma megtaláltam a megoldást.
Eleinte a Samsung TV-ket okoltam, hiszen a WD honlapján is ezt írták a szakemberek.
Lényegében Samsung FW frissítés után egyik TV-n sem jelent meg a filmek mellé rakott felirat.Két MyCloud-om van, az egyik Gen1-es a másik Gen2-es.
A Gen1-est mentésre használom, le is lőttem minden NAS-hoz köthető alkalmazást.
A Gen2-es rendszeres frissítésekkel a feliratok kivételével teszi a dolgát.Ma berágtam és hosszú idő után felraktam a Gen1-re egy minidlna-t.
És azonnal megjelentek a feliratok.
Szóval tagadhatja a WD, hogy nem a Twonky-s MyCloud-ban van a hiba, mostantól elég nehéz lesz meggyőzniük. Ezek szerint a Samsung FW frissítéseknek sem volt közük a témához, mert minden TV lejátsza a feliratos filmeket. -
kicsiii
tag
Sziatok... Lassan egy éve használom a wd my cloud ex2 ultra nasom. Imádom.
Néha torrentet is futtatok rajta. (Transmission) Sajnos mostanában keveset vagyok otthon, és kellene egy olyan megoldás, amivel otthoni hálozaton kívűl is elérném a transmissiont. Vagy ha van más torrent alternatíva akkor azt. Ebben tudnátok tanácsot adni? Előre is köszönöm.
update:
Találtam noip-s megoldást itt a forumon. Ugyhogy inkább úgy kérdezem, hogy nincs esetleg valami olyan torrent megoldás, hogy ne kelljen portot továbbítani, illetve megnyitni a kezelőfelületet a nagyvilág felé?
-
Kroni1
veterán
Pl. BullzEye Logout oldalán, de kb. ennyi az egész:
# Szemetelő folyamatok leállítása
/etc/init.d/wdmcserverd stop
/etc/init.d/wdphotodbmergerd stop# Hogy boot után se induljanak el
update-rc.d wdphotodbmergerd disable
update-rc.d wdmcserverd disable# Aztán hogy látszódjanak ezek a fájlok
cd /etc/samba
mkdir no
mv smb-global_veto.conf no# Újraindítjuk Samba-t
service samba restartWindows alatt ha a rejtett fájlok láthatóságát bekapcsoljuk akkor könnyedén rákereshetünk a keresőben, hogy esetleg megtörtént-e már az ilyen ".wdmc" mappák létrehozása. Ha igen akkor itt könnyedén kitörölhetjük mindet.
-
flegga92
senior tag
Ma piszkáltam egy kicsit az első gen Cloudom, mert baromira bosszantott már, hogy valamiért nem töltött le a Flexget... Aztán rájöttem, hogy azért nem megy, mert az nC-n megváltozott az xml elérési útja, de a régit nem törölték, hanem május óta nem frissült, így a tesztek alatt minden jól ment, csak új tartalom nem volt.
Közben nézegettem BullZeye leírásait a FlexGet miatt, és közben rátaláltam az erőforrás-zabáló dolgok kipucolására. Hát megérte, azóta a Transmission 7-8 MB/s is tölt le a korábbi 3-4 MB/s helyett és a GUI sem fagy ki.
Töröltem a .wdmc mappákat is, 60.000 db fáj lett kikukázva kb 4 giga volt...Nem tudom, hogy az eddigi 3 év alatt miért nem tűnt fel ez a leírás, de így utólag is köszönöm BullZeye kollégának, nem kell másik NAS-t vennem

-
stickermajom
addikt
válasz
PistiSan
üzenetére
Az tuti, hogy én is Red-et fogok venni, ha ez megdöglik, nagyon jól bírja. Bár valószínűleg probléma esetén már költözöm HP Microserverre, kezd szűkös lenni a 2 mag, 256MB RAM-mal.
Power On Hours: 32789, átlag 40 fokos hőmérsékleten, 5875 start/stop ciklussal. Utóbbi nőni fog drasztikusan mostanában, mert beállítottam egy heti reboot-ot, azóta nincs lassulásom.
-
PistiSan
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Ha meghal a Vinyó a nasban, biztos WD Redet veszek helyette, hihetetlen hogy bírja, nekem 0/24-ben megy amióta megvettem.
-
flegga92
senior tag
válasz
ateeesz
üzenetére
Nekem 100 körüli torrent van bent seedre, ebből 6 vagy 7 van egyszerre aktív. Inkább a letöltés tudja kiakasztani, ha gyors neted van. Letöltésből egyszerre max 1 aktív és ha gyorsabban jön mint 3 MB/s akkor a transmissiont nem tudom elérni (persze ha leszedte simán megy). Letöltés közben is bármit tudok csinálni, DLNA-n 1800p-s film is tökéletesen megy.
szerk:
1 szériás WDMC -
ateeesz
újonc
Sziasztok,
Valaki használja közületek az új Wd my cloud home nas-t. Kérdés hogy az mennyivel jobb a sima my cloud-nál,
az már támogat (mókolás nélküli) torrentezést? A régit nagyon meg tudja akasztani 5-8 torrent futtatás és mellette egy 720p mkv film nézés?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
törölt tag
Erre nekem is kellene megoldás. Reseteltem a routert, MAC alapján új IP-ket osztottam ki, így nem tudtan elérni az előzőleg fix ip-re állított 2 NASt.
Az egyiket tudtam resetelni, de a másiknál beesett a reset gomb, nem tudok rányomni, dashboard sem jön be.
Nem tudom elérni SSH-n, az andorid app sem jelentkezik be rá.
Hogyan lehet resetelni adatvesztés nélkül? -
envagyok
veterán
Mrcruiser:
Böngészőn törölj mindent (cookie , tárolt adatok)vagy lépj be olyan böngészővel, amit nem használtál erre.
-
sinak
tag
Sziasztok
Tegnap lefrissítettem a 2TB-os MyCloud-om.
WDMyCloud v04.05.00-320 : Core F/W
Felraktam rá a TM-et ami működött is de aztán estére elkezdte a MyCloud az alábbi hibaüzit tolni:
Belső hiba (400208).
Nem tudom mi történt. Annyit csináltam még, hogy a DLNA adatbázisát az újraépítés paranccsal akartam létrehozni, mert már korábban tapasztaltam, hogy a TV-n duplikálva vannak a fájlok.
Ötlet valakinek?
-
mrcruiser
csendes tag
Sziasztok,
Két napja egy hirtelen, megmagyarázhatatlan és hibás döntéstől vezérelve rányomtam az eddig hibátlanul működő WD My Cloud NAS-om dashboardján a firmware frissítésre. 4.00 akármiről frissített volna az újabb verzióra, ami nem sikerült neki.
Ennek következtében nem lehet belépni a dashboardra. Próbáltam 4 mp resetet és a 3x30 mp-eset is, de továbbra sem lehet belépni. A NAS, mint fileshare elérhető, de a frissítésig tökéletesen működő Transmission kliens persze eltűnt. A persze megváltozott IP címen, ha újrabootlom, akkor megjelenik a login felület, admin userrel egyszer beenged, majd kiírja, hogy updating és utána nem történik semmi. Később az IP-n már csak a logó jelenik meg.
Mivel az SSH ki volt kapcsolva rajta, ezért puttyogtatni sem tudom, de eddig is csak egyszer foglalkoztam vele, amikor feltelepítettem a Transmission klienst.
Próbáltam guglizgatni órákat, de sem tehetségem, sem kedvem nincsen többet foglalkozni vele a magam erejéből.Van itt valaki a fórumon személyesen, vagy tudnátok ajánlani valakit, aki üzleti alapon helyre tudná pofozni a NAS-t?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Sziasztok,
Mi a különbség a régebbi My Cloud és az újabb My Cloud Home között?
-
PistiSan
addikt
Ez az ilyen DLNA-t használó programok problémája, hosszú évek óta átálltam SAMBA fájlmegosztásra, ott soha semmi bajom nem volt még, ehhez kell egy lejátszó ami ismeri ezt a protokollt, a tv nem biztos hogy tud ilyet, ha USB-n kötöd rá akkor nem a DLNA-n keresztül meg a lejátszás azért nincs ott gondod a felirattal.
-
balees
tag
Sziasztok,
a Mycloud-on lévő filmeket egy Philips smart tv-n (android tv) akarom lejátszani, de a feliratokat nem játssza le a tv. Ott van a video mellett, ugyanolyan névvel és a tv-n is be van kapcsolva a funkció, de semmi. Ha ugyanezt egy usb-s winyoról csinálom akkor van felirat. Lehet valamit tenni hogy a mycloud-ról is menjen a felirat? -
numera007
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Rossz helyre írtam. Bocsi.
-
Doky1988
senior tag
Valaki aktív ember van még itt aki tudna segíteni?
Felraktam a transmission, leszeretném állítani de ez a teenazar -os guide alapján lett feltéve és init.d -ben nincs transmission-daemon
de fut tökéletesen valahonnan 
-
numera007
tag
Üdv! Aki mostanában vett My Cloud -ot (wdbctl0060hwt-eesn) az kapott olyan kis lakatos kódot a regisztrációhoz?
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Transmissiont kellene telepítenem egyik ismerősöm NAS szerójára.Van e jelenleg valahol működőképes leírás V4-es fw-re? Magyar lenne a legjobb

Köszöntem

-
Johnzy
tag
válasz
szrobert
üzenetére
Igen, nekem most egy legelső szériás 3TB WD RED (lassan 5 éves lesz) és egy kb 4 éves 2TB-os WD RED van benne, de tesztüzemmel ment már WD RAID Edition-nal is.
A tárhely méret amire gondolsz, az RAID 0 és 1-es üzemmódokban él. Hivatalosan a JBOD összefűzi a lemezeket egy logikai kötetté, de ez szerencsére az EX2Ultra-n nem így van, arra ott az "Összefűzés" üzemmód. -
Johnzy
tag
válasz
szrobert
üzenetére
Én épp most ebben a pillanatban konfigolom az én EX2 Ultrámat és nekem nem azonos HDD-k vannak benne, kicsi a világ
.
Mivel egy darab merevlemezed van installálva, ezért csakis JBOD-rendszerben lehet (máskülönben nem ment volna idáig). Egyszerűen csak mellérakod az új vinyót és ráküldesz egy formázást az újonnan behelyezett HDD-re.
Arra viszont figyelj, hogy ne módosítsd a RAID-üzemmódot, se RAID 0-ra, se RAID 1-re, se a kötetek összefűzésére!
Ilyenkor marad a JBOD, de a merevlemezek tartalma nem lesz összefűzve és külön kötetenként lesznek kezelve a meghajtók. -
szrobert
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni:
Adott egy WD My Cloud EX2 Ultra, amelyben jelenleg
egy 4TB-os WD Red van.
Szeretnék mellé egy másik ilyet tenni..
Hogy tudom ezt megtenni, hogy a most benne lévőről
ne vesszenek el a filmjeim?Köszi!
-
Ilomel
újonc
Sziasztok!
Próbáltam utánna járni, bár sokkal nem lettem okosabb, hisz csak rengeteg, számomra ismeretlen szóval találkoztam...

Szóval, ma sikerült hozzájutnom egy WD My Cloud NAS-hoz, amit a következő célokra szeretnék használni:
- telefon tartalmának mentése (Gyerek-asszony-jómagam, úgy, hogy ne lássuk egymás mentéseit)
- Nas-on tárolt filmek lejátszása TV-n
- torrent kliens futtatása a Nas-on, hogy közvetlenül oda töltse.
Sajnos, a Nas alap kezelő felületén nincs nincs applikáció hozzáadása menüpont, V04 firmware van rajta, ami tudom, azt jelenti, hogy csak mókolással lehet megvalósítani a fent leírtakat.
Tudna valaki abban segíteni, hogy leírja, mit is kell csinálni, lépésről-lépésre, úgy, mint egy hülye gyereknek!
Előre is hálás köszönet nektek érte!

-
tome0001
senior tag
Mitől ment fel ennyire a széria ára? Én 45-ért vettem két hónapja, most 70e körül mennek a 4TB-osok.
-
itg
tag
-
Kroni1
veterán
Hi!
A gyári FW-vel használom a 2TB Mycloudot évek óta. Most jött egy win10 update a PC-re azóta nem tudja elérni hálózatból, a csatolt meghajtót nem látja, de a NAS oldala bejön böngészőből. Az IP nem változott, a notim és a telefonom továbbra is elérik a NAS-t, de a frissitett win10-es gépem sehogysem. Találkozott más is ilyesmivel esetleg?
-
jippa
aktív tag
Kedves Szakik!
Hozzá nem értőként kérdezném a következőket:
Vettem egy 3TB-os WD MY Cloud-ot. Beállítottam rajta egy FTP szervert, csak házi médiaszerverként akarom használni, amire a PC-ről töltöm fel a tartalmat. Statikus IP-t és FTP portforwardingot állítottam be rajta a WD support leírása alapján, szépen bele is tudok FTP-zni.
A gondom az, hogy 100 megás otthoni belső hálón 11,5M/sec-el jön le róla az adat, de felfelé 20k-val se tudok tölteni rá. Két napja nem tudok rájönni, hogy mi lehet a gond.
Kinek van valami ötlete?
Köszi
-
Tele a net tesztekkel. Például ezzel. Ebben megtalálod a sebességre vonatkozó kérdéseidre a választ.
Végül egy kis útravaló. Ha nem kapsz választ a fórumban annak oka van... A fórum működése aszinkron...Nézz utána ez mit jelent...
Ha keresel valamit akkor gyorsabb ha magad nézel utána, mint az, hogy várod a sült galambot és privátban vonsz kérdőre, hogy mikor olvastam utoljára topikot... -
Szerintem a neten már fent vannak ezek az infók csak keresni kell egy kicsit a googleben.
A Mirror RAID képességeit szintén jól leírták az előző hozzászólásomban linkelt doksiban.
A méretkülönbséget pedig megtalálod az általános RAID leírásokban, de lelövöm a poént. Egy 2+3-as felállásban 2+2-nek fogja látni... És annyira nem ajánlott a leírások szerint. Inkább azonos méretet használj. -
Gyurike
tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok.
Most sikerült jutányos áron rendelni egy 3TB-os, vélhetően Gen.1-es WD My Cloud eszközt.
(WDBCTL0030HWT-EESN)Kérdésem, hogy ennek a saját firmware-ére felrakható a Transmission vagy egyéb torrent alapú letöltéskezelő? Először lesz ilyen NAS-om, szeretnék felkészülni mire megjön.

Amennyiben megoldható, szeretnék a gyári rendszerén maradni és nem váltanám Debianra.
Segítséget előre is köszönöm!
-
Johnzy
tag
Esetleg van valakinek tapasztalata a MyCloud EX2-vel illetve a kisöccsével, az EX2 Ultra-val??
Ha jól láttam LJ. hozzászólásában található listában akkor itt is van egy kis trükközés a generációkkal, mert elvileg egy sima MyCloud EX2 nem más mint egy szürke házba bújtatott első generációs sima fehér MyCloud Mirror. Így már az is érthető, hogy miért kerülnek ezek a szürke EX2-esek ugyanannyiba mint a fehér első generációs Mirror-ok.
A célom minimum egy MyCloud Mirror Gen.2 lenne, de mivel az EX2 Ultra már 1GB RAM-mal van, így a jövőre való tekintetre jobb választásnak tűnik.
Vagy egy sima első generációs Mirror is simán ír 90-100-110MB/sec-el és olvas 100-110-120 MB/sec-el?Előre is köszönöm támogatásokat illetve az előző hozzászólásaimra adott válaszokat!

Üdv!
-
Johnzy
tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Esetleg ha még valaki leírná, hogy milyen generációk vannak az egy illetve két lemezes házakból, azt szintén megköszönném...

Illetve, hogy mi is a különbség az adott generációk között (egy kis táblázatban vagy csak pár szóval).
Plusz kérdés a Mirror-hoz;
- működik akkor is ha csak egy merevlemezt rakok bele?
- ha két HDD-t installálok a házba, akkor mindenképpen meg kell adnom, hogy RAID 1-es vagy 0-ás módban üzemeljenek? Nem lehetnek egymástól függetlenül felsorakoztatva? Pl hálózati meghajtó a MyCloud és miután megnyitom, látszana egy mappaszerkezet, hogy pl "HDD1" és "HDD2" mint sima mezei megosztott mappák?
Magyarán, hogy mindenképpen össze kell fűzni a két benne lévő merevlemezt? (Mi van akkor ha az egyik HDD 2TB-os míg a másik 3?)Ismét köszi a szakiknak!

-
Johnzy
tag
Üdvözletem!
Korábban szerettem volna egy MyCloud házat, de többen írták, hogy a NAS-on futó oprendszer installálása eléggé körülményes (Linux-futtatása, particionálgatás, stb...)
Most lehetőségem lenne egy Mirror-ra, de nem tudom, hogy a gyári WD-s oprendszert a MyCloud Mirror-okon is mókolással kell telepíteni, vagy ott be van integrálva a ház rendszerébe valahogy és gond nélkül cserélhetőek a merevlemezek, csak bedugom és működik? (Merthogy a ház tetején látszik az a rész ahol ha az ember lenyomja, akkor felugrik a teteje.)Előre is köszönöm az infókat!

-
Ijk
nagyúr
Nemrég lőttem be a 6TB-os, egylemezest. 1ghz, 512MB ram szerintem nem lesz sebességprobléma.
Transmission könnyen felment, bár SSH kellett hozzá. Másolás gyors, 30-60MB/s írás, fájlmérettől/darabtól függően, ki is szedtem minden vinyót a gépből, csak SSD marad. DLNA, NFS, Samba szerver megy rendesen. Szoftvere nem túl bonyolult, USB-re be lehet lőni másolást job-ként, szépen elvan magában vele.
Amit fel tudok róni kisebb bosszúságot hogy alaphelyzetben elkezdi indexelni az összes kép és zenefájlt, ami 3TB adatnál már eltartana egy darabig, SSH-ban kilőttem de minden újraindításnál ki kell lőni.Eddig teljesen elégedett vagyok vele, az a kérdés neked mire kell.
-
Johnzy
tag
Valakinek valamilyen tapasztalata a leges legújabb MyCloud-okról?
-
numera007
tag
Ma egy 6TB My Cloud tulajdonosa lettem. Olvasok....
-
Dzsiszke
csendes tag
Csak az eszköz megbízhatóságról és használhatóságáról tudok nyilatkozni. 2014 nyarán vásároltam egy más után 2 darabot, azóta is teljes megelégedettséggel használom mind kettőt. Mint egy korábbi hozzászólásomban is említettem (link), nem vagyok szakértő, de rengeteg segítséget kaptam az itt fórumozók lelkes csapatától. Sajnos az a vágyam nem teljesült, hogy a két My Cloud földrajzilag is el legyen szeparálva egymástól és úgy szinkronizálják az adatokat, de ez nem a megvalósíthatóság miatt dőlt kútba, csak a körülmények szerencsétlen összjátéka hozta úgy, hogy a két My Cloud még mindig itt csücsül az asztalomon. 2015-ös hozzászólásom óta szinte semmi sem változott, ugyanazt a Firmware és Transmission verziót használom. A linux egy dologra tanított meg, hogy ami jól működik ahoz nem szabad hozzányúlni, sajnos ezen szabály be nem tartása miatt a TM-et egyszer teljesen újraraktam. Így a statisztika nem a legszebb, de még így is majd egy éve megy egyhuzamban, csak az áramszünetekkor van megállás.

-
Ijk
nagyúr
Szeretnék egy Dlink DNS-320-ast leváltani, mert minősíthetetlenül lassú (6MB/s olvasás). Kizárólag adattárolás és transmission, a fájlokat viszont szeretném gyors olvasási sebességgel elérni.
Mennyire megbízható a torrent transmissionnal? Kell még felprogramozni vagy már könnyebb felrakni (DNS-320-al elkínlódtam egy napot)? Futó transmission mellett milyenek az olvasási sebességek?
Illetve 4-6TB méretben gondolkozom, ár-értékben melyik kapacitású, típusú a leginkább ajánlott? -
Celtis
veterán
válasz
tome0001
üzenetére
Ha valamiben biztos lehetsz, hogy nem okozza az a router. LAN-on belüli forgalomban csak a routerben lévő switch vesz részt, ami csont nélkül viszi az 1Gbps sebességet. De még csak nem is hardveres a probléma.Ha 100mbit feletti a sebesség (márpedig bőven az), akkor kábel gond sem lehet, mert garantáltan 1gigán működik minden link. (ez ilyen fekete-fehér. Vagy megvan az 1G vagy visszaesik 100mbit-re)
Mondjuk eleve nem tudom milyen írási sebességet vársz. Gyorsan megnéztem néhány reviewt és 50-60MB/s írási sebességet mérnek. A tiéd is majdnem ennyi. Ha van is lassulás, inkább valami magasabb szintű protokoll okozhatja. Konkrétan a tcp/ip-re gondolok. Nem feltétlenül hibás bámi is, csak épp nem optimálisak a beállítások a két végen. Az egyik Linux a másik Win. Én is tapasztaltam már, hogy ugyanaz a NAS más gépekkel máshogy muzsikál.
-
tome0001
senior tag
válasz
direwolf
üzenetére
Már két napja üzemel, és folyamatosan másolgatok rá, nem hinném hogy azóta adatbázist épít.
Gyári kábelével használom, nem hiszem hogy azzal baj lenne, de majd megpróbálok egy másikat is.
A router lehet még a gynege láncszem talán, de az is gigabites, úgy hogy ezért nem értem.
Ha valakinek van még ötlete, kérlek ossza meg velem.
Köszi, T. -
tome0001
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Sziasztok. Aminap vettem egy my cloud 4tb-os winyót. A gép SSD-jéről maximum 45 MB/sec a másolási sebsség 10 gigás fájlok esetén, UTP kábellel.
A router egy TP-LINK 1043ND v1.7. Az utp kábel CAT5e, és az alaplapi hálókártya is gigabites.Kérdés, hogy ez normális sebesség? Én kb. a duplájára számítottam a tesztek alapján.
Kell valamit állítani?Firmware a legfrissebb: 2.30.165
van valakinek ötlete hogy tudnám feltornászni a sebességet 90MB/sec körüli értékre?
Köszi előre is. -
LJ.
tag
Sziasztok!
Fontolgatom egy NAS vásárlását, és egyre inkább húzok egy WD My Cloud fele. Azonban kezdek kicsit összezavarodva lenni a különböző generációk és firmwarek között. Jól értem, hogy a frisebb Gen2 firmwarje a v2 rendszer? És hogy a v3-v4 a régebbi os-t takarja? Találtam ezt a táblázatot, ez alapján más a két generáció hardvere is. Időtállóbb a Gen2 erősebb hardvere a jövőre nézve?
Valamint ha jól látom, erre a Gen2-re már nem lehet App-okat telepíteni? Ez azt jelenti hogy torrent kliens se telepíthető rá? Vagy csak nagyobb mókolásokkal, amik garancia vesztéssel járnak? Nem igazán akarok túrkálni a rendszerben, inkább plug and play megoldás érdekelne...
Amire szeretném használni:
- Otthoni adatmentés, folyamatos elérés laptopról és asztali gépről, akár távolról is (bár az otthoni 10 Mbps-es feltöltés kissé korlátozó tényező...)
- Filmek/sorozatok tárolása, NAS-ról való lejátszás laptopon keresztül. Erre van rákötve optikain az erősítő valamint HDMI-n a projektor. Tudom, laptop wifije nem olyan gyors mint a gigabites ethernet kapcsolat, kb olyan 40 MB/s-el tudok gépről-laptopra másolni. Úgy gondolom hogy ez magas bitrátájú filmek átviteléhez elég az akadásmentes lejátszáshoz.
- Torrentezés, bár ha ez nem működik azt be tudom vállalni. Azonban ebben az esetben megoldható az, hogy ha laptopról fut a torrent kliens ami Windowsba felmappolt NAS-ra menti közvetlenül a letöltést? Vagy ez kicsit értelmetlen? A probléma, hogy a laptop SSD-je igen kicsi, így azon lényeges adatot nem tudok/akarok tárolni.Mi a véleményetek, erre a felhasználásra jó választás a My Cloud? Vagy nézegessek inkább más NAS után?
Köszi a választ, üdv
-
Szoke1982
senior tag
Sziasztok!
Jó választás lenne egy wd my cloud 4tb? Ha csak (fhd filmek) megosztàsra ès torrent le/fel töltésre? (Max 2-3db) menne.
Elèg lenne ez a sima my cloud, vagy inkább a mirror gen 2 ? De az jóval drágább ha jôl tudom.
Köszönöm előre is a segítséget!! -
Johnzy
tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Szervusz!
Nagyon szépen köszönöm az infókat!

Mivel az általad linkelt honlapon az elején felhozták, hogy egy kis Linux-ismeret szükséges a művelet végrehajtásához, így kicsit megriadtam a dologtól
Illetve ami miatt most jegelném az egészet, az az, hogy egy 3 TB-os WD-RED egy USB3-as külső házban dolgozik, viszont ahhoz, hogy ezen műveletek végrehajtsam kb 2,5 TB-ot kéne átmentenem, ami most sajnos nem lehetséges, szóval ez szerintem inkább a jövő zenéje lesz... -
Lemez nélküli MyCloud esetén itt van részletezve a folyamat amit a hdd-vel el kell játszani. Szóval kell a hókusz-pókusz.
Kiemelném a 2-es pontot ami GPT hibák megoldására van. Ez fontos, mert ha ezt kihagyod akkor a dashboard nem fog működni...Az image filet amit ilyenkor rá kell tenni, most nem találom. Azt remélhetőleg valaki linkeli nemsokára.
-
Johnzy
tag
Tiszteletem az Uraknak!
Kis technikai kérdésem lenne, mivel nem nagyon vagyok ismert a témában. Nemrég jutottam hozzá egy 2TB-os Mybook Live-hoz. Nagyon meg vagyok vele elégedve, stb, viszont most hozzájuthatnék egy szinte új, de merevlemez nélküli MyCloud-hoz.
A hirdető állítása szerint ha az ember egy kicsit jobb HDD-t tesz bele, akkor simán 100MB/sec-es adatátviteli sebességet is hozhat.
Kérdés; elég ha csak beépítem a házba egy új általam kiválasztott HDD-t (2 vagy 3 vagy 4TB), összerakom és esetleg a kezelőfelületén ráengedek egy formázást?
Vagy ahhoz, hogy egy szüzen installált HDD-t életre keltsek, ahhoz kell valami hókusz-pókusz?
Oprendszernek a teljesen gyári, érintettlen WD oprendszert szeretném telepíteni, nem kell torrent, se semmi más spéci móka, csupán a gyári felület, úgy mintha a boltban vettem volna meg...
Előre is köszi az infókat!
-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Ez egy sima debian karakteres felületen, akármilyen leírást keresel a neten hogyan kell ezt vagy azt telepíteni, az itt is működik.
Van még ott valami nas szoftver is, én nem próbáltam, mert nekem nem volt olyan sok dologra szükségem, nálam a transmission meg a samba megosztás megy összesen a nason, ja meg a syncthing amivel a telefonok tartalmát szinkronizálom folyamatosan..... na jó, flexget is van rajta, ami ellenőrzi, hogy jött e ki új sorozat rész a kedvencek közül, és ha jött akkor leszedi.
Ezekkel viszont szívtam rendesen, ellenben most már automatán működik minden.
Egy tanács, tök felesleges össze rakni a nast amíg nem vagy benne 100% biztos hogy jó lesz a rendszer amit felraktál, csak simán dugd rá a vinyóra a nyákot és teszteld úgy, arra azért figyelj, hogy ne feszüljön, vagy érjenek az elektronikus alkatrészek össze.
Közben meg találtam a képet amikor a 160-as vinyóra raktam fel a gyári rendszert.

-
PistiSan
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Pár hónapja nyírtam ki a cleandebian rendszeremet egy aptitude update upgrade-al (azóta csak az apt-get update / upgrade parancsokat adom ki) akkor kellett újra tennem az egészet, szóval a leírás tökéletes.
https://drive.google.com/drive/folders/0B_6OlQ_H0PxVZTBtM3EyRVhDVms
Replace HDD - English.txt alapján járj el, amire én rá jöttem menet közben, hogy ha nem a gyári rendszert akarod rárakni, akkor rögtön letöltheted pl a clean debiant, és azt rakod rá 12. pontban leírtak alapján.Tesztből egy 160-as hdd-re ráhúztam a rendszert, és működött azzal is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)