- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
wfalcon
tag
válasz
kovacsa #5073 üzenetére
Kovacsa: Miért nem jó a Russa? Csak kilépéskor fagy (időnként), működés közben kiváló.
Van egy hasonló progi, a Navitel. A Russa fejlesztői csapata szétvált, és a másik fele a Navitelt fejleszti, ezért sok a hasonlóság a két progi között. Más a GUI, atlasz-módban is képes útvonalat tervezni, stb.Fenyo12: Igen. A napkelte -napnyugta vezérli a nappali-éjszakai módot.
-
PLaci58
addikt
válasz
kovacsa #3132 üzenetére
Ha jól emlékszem az Ósenben vettem egész olcsón 3 db.os csomagot, talán 5"-os méretben.
Nagyon jó, sokkal szebb mint a gyári, de van egy kis hibája.
A szélén jó 1 cm széles csíkban kicsit hullámos, ezért szép szivárványos jelenség.
Nem felrakási gond! Gyári hibás mind a 3.
-
-Gerzson-
aktív tag
válasz
kovacsa #2978 üzenetére
Bár én megvettem az IGO-t, de még soha nem küldtek frissítésről levelet.
Bezzeg akciós-fizetős térképfrissítésről annál inkább...
Ez alapján szerintem csak a torrentoldalakat böngészve lehet a frissítésekről informálódni.A változás leírásokat meg kérd számon a gyártó cégtől, ha már regisztráltál náluk vásárlás után...
-
PLaci58
addikt
válasz
kovacsa #1592 üzenetére
A játékok nagy része 240x320-as felbontásra (PDA) készült és sajnos nem nagyíthatóak.
Kicsit kavartam a romot áruló ürgének: [link]
Valaki érdeklődött MP3 és navigáció és BT működését illetően.
Kipróbáltam.
MP3 lejátszó: naviplayer (mivel ikonállapotba zárható)
Navigációs program indítja a BT telefonos kapcsolatot.
Zene szól és együtt beszél Isti. Miért is ne hiszen 2 külön progi fut egyszerre.
Ha BT-re hívás érkezik, akkor mindent elhallgattat és csak a telefon hallatszik.
Viszont a BT nagyon lassan (több csengetés és másodperc után) nyílik csak meg. Első hívásra nem is jelent meg. Utána viszont már jól használható. -
PLaci58
addikt
válasz
kovacsa #1536 üzenetére
Kovacsa!
Ahelyett a kedvenc játék helyett (Aquellabell) javaslom a MioAutoRun/Programs/IP4DT/XENIX.EXE programot. Ugyanaz, de nem kell elforgatni, igaz előtte el kell indítani a billentyűzetet, mert a nyilakkal vezérelhető. Ugyanitt a Keyb.exe program kitesz egy ikont a bal felső sarokba, amivel ki-be kapcsolahtó a billentyűzet. -
snowdog
veterán
válasz
kovacsa #1512 üzenetére
A snowdog #1182. irása szerint a gapit inkább nem használnám, mert káros lehet.
Vagy van aki mégis használja?Ezt ebből hogy tudtad kiolvasni?
"#1182.... Mikor feltelepítettem a GAPI-t és nézegettem hogy mit tud, akkor valamelyik program elfordította a képernyőt. Nem jutott eszembe mi csinálta. Hát a GAPI."
Előtte is használtam, és azóta is használom, gond nélkül!
-
PLaci58
addikt
-
-
PLaci58
addikt
válasz
kovacsa #1486 üzenetére
Hali.
Ha startos tálca azt jelenti, hogy az SI-t használod és annak indulásakor jelenik meg, akkor a probléma kiküszöbölésére azt javaslom, hogy a Mobilenavigator/mobilenavigator.mscr fájlba szúrd be a vastagon szedett sort:
Run ("\Windows\explorer.exe")
Kill ("\Windows\YFloader.exe")
Kill ("\ResidentFlash2\YFAP20\shell.exe")
Sleep (500)
Run ("\ResidentFlash\MioAutoRun\Skin\SystemInformation.exe")
A problémát az okozza, hogy az explorer lassabban indul be mint az SI és elfedi azt.
A Sleep (500) egy fél másodperces várakozást iktat be az SI indítása előtt.Úgy látom csak snowdognak lett 10.18-as rom a gépén
snowdog! Biztos Ő is elkunyizta a szervizben.
-
befri
csendes tag
válasz
kovacsa #1414 üzenetére
A magyar nyelvi fájl betöltését nekem is hibásnak jelzi (kis szépséghiba), de ettől eltekintve jól működik minden menüpont. Az én rll-m mérete 102 400 Byte.
Ajánlom a következő oldalt, ahol több nyelvi fájl van: http://peter68.com/navitel/index.php
Sajnos az én navitel verziómnak egyik fem felel meg tökéletesen. Jó próbálkozást!
A térképeket az SD\Navi\Navitel\Map mappában tárolom. A használatukhoz előbb atlaszt kell készíteni belőlük. 27 térkép eseten ez pár perces folyamat. A későbbi használatkor már gyorsan és automatikusan megnyitja azokat. A térképeket egyébként a belső memórián is tárolhatod.
Sok sikert!Ui. Ha van valakinek magyar User manual a navitelhez, meglephetne vele. Angolt már találtam...
-
-
zorromoto
senior tag
válasz
kovacsa #1257 üzenetére
Ezt én egyátalán nem tanácsnak írtam hanem puszta tényként ami már megtőrtént (szerencsére jól sűlt el )
Nem adnék tanácsot olyan gologban amiről nem tudom hogy működik.
Mellesleg a tanácsot valaki vagy megfogadja vagy nem.Ui: abban is csak bízni lehet hogy a szervízben "spillerek" dolgoznak akik értenek a közel 1-2 hónapja kiadott vadi új gépekhez.
de majd többet fogunk tudni 5-én .Addig meg marad a remény.............
-
zorromoto
senior tag
válasz
kovacsa #1253 üzenetére
Ez egy érdekes dolog mert én sd-ről frissítettem Rom-ot ami egy intensa N410 volt és ráadásúl waiteq N410 rom-ja kerűlt fel rá. Tökéletesen működött. Mivel ezek egy futószallagon készűlnek így laikusan azt gondolom hogy ezen a vason is lehetne ilyen sd-s frissítést eszközölni. Jól be kell támadni a szervízt és kikunyizni egy ROM-ot.
-
gyurma111
aktív tag
válasz
kovacsa #1253 üzenetére
Szia,
Igen én is úgy tudom,hogy csak AtlasManager progival és spec kábellel lehet hozzáférni a kütyühöz.A Te eseted viszont elgondolkoztató,ugyanis az a kék háttér sárga betűkkel és hogy SD-én keres a hagyományos flesselésre utal.Lehet,ha megfelelő formátumú fájl van
a kártyán akkor onnan is frissít?Talán a szervízben többet tudnak.Jó lenne megszerezni
tőlük a romot.Olcsó húsnak híg a leve...Szerintem a vas nagyon rendben van,a rajta levő
rom nagyon szar.Ugyanakkor egyik kütyü sem természetes körülmények között halálozott
el.Üdv
-
snowdog
veterán
válasz
kovacsa #1243 üzenetére
Szia!
Én már akkora kárt okoztam a gépemben, hogy ezen semmiképpen nem kívánok rontani. Nem akarom azt a csekély esélyt eljátszani, ami még megvan ahhoz, hogy működőképes állapotba lehessen hozni.
Minden ROM-ot csak arra gépre szabad feltenni, amire való. Amikről írtál, azok közül egyik sem jó a mi gépünkre. Egyébként meg azt az információt kaptam, hogy erről a gépről nem is lehet lementeni a ROM-ot. Vagy újat kell hozzá készíteni (erre csak nagyon kevesen képesek), vagy meg kell szerezni egy eredetit (erre meg semmi esélyt nem látok).
Így hát marad a szervíz.
-
snowdog
veterán
válasz
kovacsa #1240 üzenetére
Azt hiszem elcsesztem a kütyüt, rögtön ráharaptam MY2K írására, mely szerint az XDATools-al le lehet menteni a ROM-ot, próbáltam is (sajnos nem voltam óvatos)
Szerinted ezt minek írtam oda rögtön mögé?
Én ezek után nem próbálkoznék vele:
"NOTE you can use OSImageTool only to manipulate Wallaby roms with version numbers starting with 3 or 4. ( the pocketpc 2002 and 2003 roms. ) roms for other devices, or the newer 'windows mobile 2003 second edition rom' for Wallaby, are laid out differently, in a way that OSImageTool does not understand."
Ha nem vágta haza a boot szektort, akkor egy ROM frissítéssel orvosolható. Állítólag 6 ezer. Már többen be vagyunk jelentkezve január 5.-ére. Üdv a csapatban.
-
gyurma111
aktív tag
válasz
kovacsa #1213 üzenetére
Szia,
Azért figyelj,hogy reg bejegyzés szerint legyen az a system mappa!
Papalaci féle SI-ben simán a ResidentFlash gyökerében van nem a MioAutorun
mappában!
Itt van a szűz regisztry: http://data.hu/get/963902/N770_reg.zip.html
CeRegEditor-t érdemes használni,ez is azzal lett kimentve.Nem mindet fog megfelelően
látni a system mappában.A dll-ek rendben vannak,ha viszont valaminek a hivatkozása
windowsba mutat akkor ott keresi nem a system mappában,hiába látja a rendszer. -
zorromoto
senior tag
válasz
kovacsa #1213 üzenetére
Ha megoldottad akkor légyszi értesíts minket is mert a navitel engem is érdekelne nagyon.Szerintem jobb szebb mint a russa.Azt nem értem hogy miért nem működik ezen a gépen mert a N410-en simán elindúlt .Ennél nekem a vavitel feliratnál kifagy de annyira hogy csak a reset gomb segít.
A garminról is tudnál egy kis infót adni hogy miként , honnan stb ? persze priviben.Köszönöm.
-
snowdog
veterán
válasz
kovacsa #1213 üzenetére
Vagy esetleg kezdetben a registry üres lenne?
Úgy érted egy nulla hosszúságú állomány? Mert ha ha igen, akkor nem erről van szó. Rengeteg minden van benne. Ez szabja meg a gép működését. Ezért kell rá nagyon vigyázni. Enélkül a gép halott (mint most az enyém
)
Teljesen szűz registry-t csak az tudna neked adni, aki a gépet most veszi ki a dobozból.
Ha bármit elindítottatok rajta, az máris beleírt a registry-be. Vagy legalábbis a legtöbb esetben beleírt.
-
PLaci58
addikt
válasz
kovacsa #1199 üzenetére
Ez tényleg gyurma leírása (mindíg elfelejtem kicserélni
), de annyival kiegészíteném, hogy ez az SI 1.3.3-ban a SYSTEM mappában található és annyi az eltérés, hogy az egész system mappát a Residentflash-ba kell másolni és az "exportsys.reg" fájlt a regedittel beimportálva nem kell semmit átírni, mert az már létrehozza a Loader bejegyzést, ami a Residentflash/System mappára mutat. A System mappába lehet tenni a szükséges dll-eket, de mindíg meg kell nézni, hogy a windows mappában nincs-e ugyanolyan nevű, mert az működési problémát okozhat.
Aki nem ismeri az SI 1.3.3-at annak érdemes letölteni, a PC-n kicsomagolni egy könyvtárba és a MioAutoRun/Skin könyvtárban elindítva a SystemInformation32.exe programot megnézheti, hogy miket lehet vele csinálni. A PC-n nem futtathatók a programok, hibajelzést adnak az ikonok! Az oldalak (felső sor ikonjai) viszont megnézhetők.
-
gyurma111
aktív tag
válasz
kovacsa #1199 üzenetére
Szia,
Ezt még valamikor én készítettem:-)
A létrehozott system mappát a "loader" reg.bejegyzésen keresztül látja és induláskor betölti.Ez különböző progik futtatásához szükséges és a wince-ből hiányzó dll-k pótlásához kell.A reg.bejegyzésektől való félelmet részben értem részben pedig nem.
Amennyiben nen akarsz semmilyen plusz bejegyzést akkor ne tegyél fel semmit,de semmit a kütyüre.Viszont,ha bármilyen progit egyszer is elindítasz rajta akkor az létrehozza a maga reg.bejegyzését. -
snowdog
veterán
válasz
kovacsa #1195 üzenetére
Sajnos a registryt nem reseteli, azaz valóban szét lehet cseszni, jól látom?
Nagyon jól látod. És ennél a gépnél nincs is a ROM-ban eredeti registry, tehát nincs mihez visszatérni. Ha megjavul a gépem, az első dolgom az lesz, hogy a szűz új registry-ről készítek egy biztonsági mentést.
Most is van róla mentésem, de mivel nem az elején készítettem, ebbe már én is beleírtam, meg néhány elindított program is módosította.
-
snowdog
veterán
Én meg ezt találtam róla:
"Garmin Mobile XT for Windows CE 5.00.10w
Requirements: Windows CE 4.2 or Windows CE 5.0, 16MB program memory.
Overview: Garmin Mobile XT for Windows Mobile 5.00.10w works under Windows CE."És akkor ezzel mindent el is mondtam róla, amit csak tudni kell.
-
snowdog
veterán
[OFF]Az üdvözlő szövegben eddig is ott volt, de most a kedvetekért kiemeltem piros színnel!
A fórum teljes tartalmának megtekintéséhez regisztráció szükséges!
A fórumot folyamatosan töltöm fel infóval, amit itt fontosnak tartottam, azt már átemeltem. Most éppen képes útmutatókat készítek, egy része már használható (hogyan jutunk ki a WinCE felületre).[/OFF]
-
PLaci58
addikt
kovacsa!
Megoldható, de nekem a térképekkel voltak gondjaim. Az XT-hez nem találtam külön MO térképet. Hasonló okok miatt lett felejtős a Navitel is. Szerintem nem jobbak a térképei mint Russa-é.
Lehet, hogy nemsokára ez lesz a sláger kérdés: hogy tudok Garmint feltenni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Medence topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest