- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
ActionPS
csendes tag
Amikor üzleti megoldásokról beszélek, akkor nem a nagyvállalati dolgokról beszélünk. MI pl. a közepes méretű cég vagyunk, ahol egy ilyen megoldás használhatatlan. De, hogy a kérdésedre válaszoljak: az üzleti terület annyiban számít, hogy még kiélezettebb a pontossággal, stabilitással kapcsolatos elvárás. Ez egy jó tesztközeg. Ennek ellenére mi is normál emberként is szeretnénk használni a megoldást, ha meg lehetne ezt tenni megbízható minőség mellett. Elfogadom, hogy vannak pozitív példák, viszont sajnos én ezekkel nem gazdagodtam az idők során.
-
ActionPS
csendes tag
válasz
csipuka #4956 üzenetére
Nem egy teljesen használhatatlan dologként beszélek a szoftveres VOIP rendszerekről, de pontosan azt találom problémásnak amit említesz. Nem csak, hogy nem hibamentesek ezek a rendszerek, hanem a Skype kivételével (kb.) nagoyn magasnak találtam ezt a hibaszázalékot. Ha valakinek, mint nekem is, fontos a stabil minőség, akkor szerintem ma még nem érdemes ezzel operálni.
-
ActionPS
csendes tag
Tartózkodjunk a személyeskedéstől..... Ha egy kicsit részletesebben beleolvastál volna a kommentjeimbe, akkor kiderült volna számodra is, hogy elsődlegesen üzleti megoldások terén nem tartom megfelelőnek, stabilnak a hardveres háttér nélküli megoldásokat. A préri közepén??? Ez nem az a topic rész amiről én beszélek. A kritikám nem a traktorvezetőkre és a backpackerekre koncentrál, de azért kedves, hogy példán is próbáltál gondolkodni. Egyébként ha már feldobtad ezt a labdát, kiváncsi lennék rá, hogy egy préri közepén elérhető Edge hálózattal milyen dinamikával és stabilitás mellett operálsz egy VOIP-pal........
Egyszóval a kérdés több sebből vérzik.... -
ActionPS
csendes tag
válasz
andatti #4951 üzenetére
Csak az érdekesség kedvéért melyik ez az alkalmazás és milyen területen belül használtátok?
Egyébként viccesnek tartom, hogy ha valakinek ellenkező véleménye van, annak biztos valami háttérszándéka van...... Szimplán nem értek a dologgal egyet. Szerintem vannak pozitív példák, de stabilan, különösen üzleti közegben a szimplán szoftveres megoldás nem használható. -
ActionPS
csendes tag
válasz
allfinanz #4947 üzenetére
A Viber-ről már előzőekben leírtam a véleményemet. Az én tapasztalatom az, hogy meg lehet próbálni ezt a megoldást is, ha nem számít, hogy kb 50%-os hibahatárral dolgozik az app. Eltévedt hívások, eltévedt SMS-ek. Kétszer próbáltam ki, és bár nem volt érzékeny tartalmú az üzenet, de el sem tudom képzelni, hogy hol kötött ki.....
-
ActionPS
csendes tag
Nyilván mindenkinek más az érzékenységi küszöbe a minőség tekintetében, de szerintem az hardveres háttér nélkül használt VOIP megoldások többsége nem csak idegesítően bugos, de sok esetben teljesen használhatatlan. Ha ez valakinek belefér, akkor ok, de szerintem érdemes mindkét oldalt megvilágítani....
-
ActionPS
csendes tag
válasz
Greenbook #4779 üzenetére
Háááááát én magam részéről ezt költségtől függetlenül nem ajánlanám. Akinek van sima analóg Gigaset telefonnal tapasztalata az tudja, hogy mire gondolok. IP telefon esetében szerintem érdemes egy jobb minőséget választani, ha egy kicsit tudtok többet szánni rá. Nálunk Cisco SPA303 működik és még sosem volt vele problémánk vele (lekopogom
-
ActionPS
csendes tag
válasz
allfinanz #4685 üzenetére
No ez valóban egy jó megoldás. A szolgáltatás kedvező árú és stabil, mivel a hardveres hátteret az elején megteremtik. Ha már Voip akkor ez jó. MI is elgondolkodtunk már ezen a megoldáson egyenlőre csak országopn belül, Cisco SPA303-mal akarjuk párosítani. Tesztelni fogjuk és utána meglátjuk, hogy Európán belülre is érdemes-e kiterjeszteni.
-
ActionPS
csendes tag
Az előző kolléga levelére válaszoltam, de szerintem sem ez lehet a probléma. Hogy kiegészítsem a képet, én sokaktól hallok panaszt a Viberre. Ok, hogy ingyenes, de ahogy én látom, hogy fontosnak látod, hogy jó helyre és meg is érkezzenek az üzeneteid a címzetthez, egyenlőre igencsak rizikós ilyen megoldásban gondolkodni. Nem beszélve arról, hogy érzékeny tartalmú üzenetet küldesz........
-
ActionPS
csendes tag
Nem arról van szó, hogy a jövőt tekintve ne hinnék a megoldásban, szimplán csak azt tartom aggályosnak, hogy sokan mindenféle hardveres háttér, vagy minimál megoldás mellett 110%-os megoldásnak tartják. Továbbra sem fekete-fehér ez a dolog, és még azelőtt, hogy nem kevés pénzt pazarolnánk el accountokon, szerintem érdemes a hardveres háttérnek utánanézni.
-
ActionPS
csendes tag
-
ActionPS
csendes tag
Félreértesz. A megfelelő hardveres háttérrel bíró VOIP ellen csak kukacoskodni lehet max., de ez egy járható út. Az említett esetben egy Cisco hardveres háttérrel érthető, hogy működött. A probléma a simán szoftveres megoldásokkal van, amiről sokan szeretik kijelenteni, hogy 100%-ig megbízhatók és stabilak. Tapasztalatom szerint ez nem állja meg a helyét.
-
-
ActionPS
csendes tag
Van valamilyen doksid hozzá esetleg screenshot? Ha nincs, akkor nem akarlak elkeseríteni, de nem sok esély van. Még a tisztességes cégeknél is akadhat ilyen probléma, nem beszélve a tisztességtelenekről. Itt a rendszer kiforratlanságából adódott a probléma, de van olyan szolgáltató aki direkt húzza csőbe az embereket.
Egy barátom regelt egy Voip szolgáltatóhoz, az olcsó külföldi percdíjak miatt. Semmi kisbetűs rész vagy egyéb info. Majd kiderült, hogy kb a mobil percdíjakkal azonos díjat kellett fizetnie. Ez az első hónap után kiderült, reklamált de semmi. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy még az igazán nagy VOIP nevek is küzdenek a gyerekbetegségekkel. -
ActionPS
csendes tag
Kívánom, hogy így legyen, de hosszú évek tapasztalata (azóta persze exponenciálisan javult a helyzet), hogy ahogy egy, a stabilitást érintő probléma megoldódik a szoftveres VOIP esetében, jön egy másik. Lehet ezzel kísérletezni, de ahogy már írtam többször, ha fontos hívásokról (tehát nem baráti) van szó, akkor sajnos egyenlőre az ilyen megoldásokat nagy ívben kell kerülni.
-
ActionPS
csendes tag
válasz
Jamcsabi #4539 üzenetére
A leírásokból és válaszokból (dacára a jó szándéknak) is érezhető, hogy az egyszerűnek beállított szoftveres VOIP használata mennyire nem egyszerű. Nem akarok eltántorítani ettől senkit, de nagyon erős túlzás azt állítani, hogy letöltöd és használod teljesen ingyen és minden ok lesz.
-
ActionPS
csendes tag
válasz
allfinanz #4534 üzenetére
Ennyire azért nem egyszerű a kérdés. Optimalizálás kérdése is, amiben ezek a színtisztán szoftveres megoldások nem járnak éppen élen és hát ne feledkezzünk el a hálózati terheltségről sem, amit az elsőként említett körülményhez hasonlóan egy jó hardveres háttér képes feloldani.
-
ActionPS
csendes tag
Jogos, ezek jó és néhol költséghatékony megoldások. Ami fontos és nem győzöm hangsúlyozni: ezek jó megoldások, ha kompromisszumképes vagy a minőség és stabilitás terén, viszont, ha céges szinten értelemezed a kérdést, még a Skype is rizikós, de ez alá menni semmiképp sem érdemes.
-
ActionPS
csendes tag
Ez lefedettség kérdése. Arról van alapvetően szó, hogy folyamatos, terület független vételre, illetve kommunikációra alkalmas-e a VOIP. Tapasztalatom szerint megfelelő hardveres háttér nélkül nem. Nyilván ki lehet ragadni példákat, de általános minőségről ezalapján nem lehet beszélni. For fun ok, de semmit több hardveres támogatás nélkül.
-
ActionPS
csendes tag
Ez rendben van, el tudom fogadni, szerencsére vannak pozitív példák a szoftveres megoldásra is. Én ezzel szemben, vagy ezzel együtt a 100%-os megoldásokról beszélek. Kétségtelenül fejlődik a szoftveres, mobiloptimalizált VOIP, de ha nem egy barátoddal akarsz csevegni, hanem pl. üzleti színtéren intézel ezzel a megoldással napi ügyeket, úgy ez a "néha megszakad, de nem probléma, akár 10-20 perceket is tudok beszélni vele kisebb recsegésekkel" effektus nem fér bele. Főleg erről az oldalról közelítve megkerülhetetlen a megfelelő hardveres háttér
-
ActionPS
csendes tag
Arra próbáltam utalni, hogy a Blue mögött a T-Com áll, így az ár sajnos nagyon is meghatározó lehet a minőség tekintetében. A T nem arról híres, hogy olcsón jó szolgáltatást nyújt, hisz sok esetben még normál összegért sem képes erre. Ha már Skype és a mobilszámok hívása: Sajnos az én tapasztalatom az, hogy a public, hardveres megoldástól mentes VOIP szolgáltatások instabilak és különösen országok közötti kommunikációra teljesen alkalmatlan. A Skype kétségtelenül drágább, viszont stabilabb és megbízhatóbb. Nyilván ha üzleti megoldásról beszélünk, akkor pedig a vas kihagyhatatlan elem.
-
ActionPS
csendes tag
Na ne vicceljünk! Bluemobile mint szolgáltató???? Az rendben van, hogy a meglévő GSM hálózatokat használja egy nagy szolgáltatón keresztül, de nem egészen értem, hogy pontosan mit akartak Voip szolgáltatások kapcsán a Bluemobile-lal vagy a Dominó kártyával. Ok, a hálózat adott, azonban egy stabil jól működő hardveres támogatás, vagy ha nagyon kompromisszum képes a felhasználó egy jó szoftveres megoldásra van szükség. Ha fix helyről beszélünk akkor csak is Cisco, ha pedig csak szimplán csevegni akartok mobilneten kereszül, nem törődve a hang és képminőséggel, illetve az instabil kapcsolat is belefér, akkor egy Skype is elég szerintem
-
ActionPS
csendes tag
Nyilván nem égről és földről lehet beszélni, mint minőségbeli különbség a szimplán szoftveres és a szoftver + hardver kombóknál, de nagyon fontos szerepet kap az optimalizálás. Adott hardver ugyanabból a jelből szűkös intervallumon belül eltérő végeredményt tud kihozni. Ez főleg a mobilnet és a hasonló, egyébként vezetékes net esetén is előforduló ingadozás miatt fontos. Az előző cégemnél Avaya cuccokat használtunk, változó sikerrel. Ugyanúgy Budapest belvárosa és a Cisco cumók hibátlanul muzsikálnak.
-
ActionPS
csendes tag
Igazság szerint semmilyen, szimplán szoftveres megoldásban nem hiszek. Jelenleg mindegyik gyerekcipőben jár, nem stabilak, folyamatos interferenciákkal küzdenek. Nálunk a Cisco SPA301-ek és 303-ak működnek vegyesen és ez a hardver + szoftver kombó már hozza azt amit egy VOIP-tól elvárhatunk. Lehet kísérletezni szoftveres megoldássokal, de csak pénzpazarlás
-
ActionPS
csendes tag
Valószínűleg a mobilnettel lesz a gond. Néhányszor megpróbáltam én is ezzel a megoldással élni, de szinte mindig instabil volt. Egy megoldást találtam amivel nagyjából ment:
- Mobilnet 3G megosztásra képes routerbe és a hálózatra jelerősítő. Ha rendelkezésedre állnak az eszközök ez működik, de csak ezért bevásárolni nem érdemes.Nem tudom mi áll a mobilnet használat hátterében, de ha a nagyfokú mobilitás, akkor inkább egy SPA bridge-t javasolok. Nálunk a Cisco SPA300 IP telefonok vannak [link] ezt vezetéknélküivé tudtuk tenni egy ilyen bridge-zsel. Stabil és bárhova elhelyezhető jelveszteség nélkül.
-
ActionPS
csendes tag
Hali! Valaki hozzá tud szólni a konferencia telefon témához Cisco Unified IP 7935 / 7936 témában?
-
ActionPS
csendes tag
Sziasztok!
Most rendeznénk be egy konferenciatermet, oda keresek megfelelő kihangosítással rendelkező konferencia telefont. Ismeritek/használtátok már a Cisco Unified IP Conference Station 7935 vagy a 7936-ot? Ezt ajánlották nekem, most nézegetem a weben. Esetleg a Polycom-ról hallott valaki, még olyan eszközöket láttam? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- Windows 11
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest