Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kraftxld
    félisten

Sziasztok,

Remélem tudtok nekem segíteni mert teljesen elakadtam. Melóhelyen rámsóztak egy régi tesztlabort ami valami távoli-régi szervergépen fut.A hoston egy VMware ESXi 5.5 van ami már évek óta nem is supportált ha jól láttam, ezt szerettem volna frissíteni legalább egy 6.5-s verzióra de sajnos nem jövök rá hogyan lehetne ezt kivitelezni.
    Én a szerver IP-jén keresztül elérem a kezelőfelületet böngészőben ahol látom a virtuális szervereket illetve azokhoz hozzáférek illetve tudom őket használni.
    Viszont nem jövök rá, hogy hogyan tudnám magát a hostot is upgradelni erről a felületről.
    Ajánlották a Vmware Workstation Pro-t, hogy azon keresztül lehet azonban ott sem jutottam előrébb nagyjából ugyanazt a felületet találom ott mint a bőngészőben IP-n keresztül.
    Sajnos 3 napos ismertségem van csak a VMWare szoftverekkel.

Szerver típusa? A Hardware compatibilty list-en rajta van legalább az 5.5? :D
    1, Ha van vCenter, és kettő host ami között tudod migrálni a VM-eket akkor először vcenter frissítés, host firmware frissítés, majd update managerrel ESXi frissítés.
    2, Ha nincs vcenter és csak egy fizikai host, akkor első körben szerezz egy out of band management hozzáférést (IMM, iDRAC, iLO, stb). Ha ez megvan akkor maintenance mode, majd firmware frissítés. Ha ez kész, akkor a hardverhez tartozó 6.5-ös legfrissebb ISO-val boot-olsz, és a telepítéskor kiválasztod az upgrade-ot.
    3, Van még jópár másik lehetőség is, de a fenti kettő a reális.

Új hozzászólás Aktív témák