Hirdetés
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz zzolika #29880 üzenetére
Kicsit rendezkednék a helyedben.
Pl: Tartályt ha lehet feljebb raknám ameddig lehet, esetleg fent egy fillportot tennék a gép tetejére.
Ha ez nem lehetséges, akkor alulra és legfelülre a DVD meghajtót. A 2 hdd elforgatva nagyon visszafogja a légáramot és a venti is távol van nagyon.
Nálam VRM vizezve van és a ram mosfet van kb ott mint nálad a VRM. Biztonság kedvéért inkább a vga fölé tettem egy 5-600 rpm-en forgó ventit, és így terhelve is minden oké.
Képet úgy nézd (nézzétek), hogy mindenre volt időm, csak a PC-re nem és kb azóta így van mióta összeraktam a vizet rá.. (vissza lehet keresni ) iszilardnak nem akartam lelőni a poént, hogy hasonló a gépünk belseje, de lebuktam.Jobb eredményt ne várj ha a venti a gyári helyett ~20cm-el arrébb van és kitakarja egy HDD rekesz 2 HDD-vel.
Ezért is írtam, hogy lehet szerencsésebb lenne fent kicsit egy helyre rámolni, hogy a vízhez is hozzáférj. A DVD meghajtó nem melegszik... HDD-t is teheted felül, amelyik nem melegszik, ha bízol abban a plekó tartályban. 1 HDD-t pedig alulra teszel akkor talán jut elég légáram.
Legjobb az lenne, ha csinálnál hasonló tartót mint én... egy PCI takarólemez kell hozzá és némi fúrás faragás és venti, de én volt hogy a PCI takarók helyén levő csavarlyukakhoz igazítottam egy venti rácsot és arra tettem ventit hogy a chipsetet hűtsem... ha nem nagy a VGA oldalirányba, akkor ez is megoldható.
Esetleg NZXT H440-ben látott HDD rekesz mögötti ventilátor tartós megoldás is jó... ha nincs lemez és kézügyesség, akkor pedig kábel kötegelő a barátod. Ne felejtsd nincs túl nagy hossz csak kevés kötegelő... összefűzve egy gépházat körbe lehet kötegelni. -
őstag
válasz zzolika #29585 üzenetére
Szia!
Így ránézésre az az "smd" bal alul sokkal alacsonyabban van, mint a gpu teteje.
Ne húzd tovább a blokkot, mert elrepeszted a "ón forrasztó golyókat" a gpu és a nyák között! Akkor aztán mindig csíkozni fog a kártya, lehet javíttatni, vagy garizni. Kis nyomással is jobbnak kellene lennie a léghűtésnél.
Ami így beugrik: mivel políroztad fel a blokk alját? Valami pasztával? Az nem tesz jót neki, mert hozzátesz a rézhez, feltölti a kis hézagokat, ergo polír pasztás réznek adod át a hőt. Nem tudom, valahogy nem túl elterjedt, mint hővezető anyag a polír paszta... /irónia
Ha a procid terhelve is tartja az eddig megszokott hőfokokat, akkor az áramlásoddal nincs baj, csak és kizárólag a gpu és hűtőblokk, vagy hűtőblokk és víz közti hőlépcsőddel van bibi. Én az előbbire szavazok.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
törölt tag
válasz zzolika #29581 üzenetére
Pedig nem ér hozzá, ha azonnal 90 fokon van akkor az a baja. Nem fekszik fel a GPU körüli keretre vagy akármire? Óvatosan a húzogatással, mert én az egyik HD6870-et azzal vágtam haza, hogy túlhúztam.
Annak is az volt a baja hogy a keretre felfeküdt a blokk és 70 fokon ment a gpu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest