- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simán használtam x99 matx kínai lapon a második legnagyobb v3-as procit (2686v3 18 mag 3,6ghz all core hack-el, ennél csak a 2696v3 nagyobb oc-val), kissé extrém de akár aktív hűtéssel még egy prime95-öt is rá mertem volna küldeni. Játékot alatt meg mivel amúgy sem használta ki semmi a 36 szálat ezért akár lehetett volna passzívban hagyni. Emlékeim szerint az 6 fázisos volt. Az a proci a mai napig működik passzív vrm-es X99 jingsha lapban (az már 8 fázisos talán?). Szóval kínaiak is tudnak ha akarnak normális vrm-et csinálni olcsó lapokra is fele akkora bordával mint a mostani asztali lapokon.
Létezett borda nélküli x99-es lap is kínaiból, na abba azért 100w-nál nagyobb procit nem raktam volna. Ugyanígy a korábbi kínai matx x79-es lapokra is max 120w-os procikat raktam.
AMD-nél nem tudom hogyan számolják a TDP-t. Azaz a 170w-os ryzen valójában mennyit peak-el. -
Elég sok brand gép megfordult nálam, chipset és vrm oldalról minimális légáramlatot kapnak. Ugyanakkor még ha nincs is légáramlat (pont ennél az asrock lapnál vízhűtőt ajánlanak aminél még kevesebb a légáramlat) akkor sincs nagy gond élettartamra legalábbis mivel szépen throtlingol (talán 110 foknál?) a VRM (meg amúgy pl ram is thotlingol, volt olyan gépem ahol ez létező probléma volt). Nálam pont 0 légáramlat jut a VRM-re de az is igaz hogy max 135w-os procit használtam eddig (annak power limitje 370w). Ugyanakkor a lapom hivatalosan nem támogat 200w feletti procit de vrm fw-je átírható (furcsa de külön fw van a vrmnek), servethehome fórumján írták hogy 205-240w-ost is lehet használni (20+mag platinum procik) de ahhoz kötelezően kell légáramlat, az nem tudom talán 400-500w power limites).
Ha így nézzük akkor egy asztali lapból a legalja amin bazi nagy borda van is el kellene bírni 200w-os procikat, gyakorlatban meg nem ajánlott. Pont ezért gondolom hogy asztali gyengébb minőségű ha nagyobb bordával sem bír annyit mint a szerver/workstation lapok. (legjobb lenne összevetni az alkatrészeket valami elektronikai guruval) Az tény hogy megkérik az árát, újonnan 200eft körül kezdődnek az ilyen lapok. Használtba is 100-200e között vannak (nekem 75eft volt a lapom használtan de csak szerencsém volt).
Viszont én nem vennék már sima asztali lapot, egyrészt elborzaszt az RGB, agyoncsicsázott kinézet és amúgy minden ami "gémer". Illetve már annyira megszoktam a távoli managementet hogy furcsa lenne anélküli lapot használni. Persze én közel sem vagyok az átlag user mert minden érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo 3DS és DS topic
- Cyberpunk 2077
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Excel topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest