- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
wollnerd
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kérdésem, amire magyarázatot szeretnék kapni hogy miért van ez.
Dolgozok egy idáig már 3 winform-os project-en. Amikor a 3. form-on kezdtem el dolgozni, átmenetileg átírtam a Program.cs-ben az Application.Run sorban arra a 3. form-ra hogy rögtön azt lássam.
Ma pedig végletesnek tituláltam a 3. form-ot és leprogramoztam az adatátvitel egy részét a 3. form-ra. Majd visszaírom a Program.cs-ben arra a fő ablakra. (Nos, valójában a főablak az induláskor elrejtve magát, mert behoz egy kisebb ablakot és azt leokézva felfedi magát a főablak a kisablakban megadott adatok átvitelével a főablakba.)
És azt láttam hogy egyszerűen nem akart elindulni a főform! (BlackjackWF) hajamat téptem, hiába tettem breakpoint-okat, de aztán meglepve rájöttem hogy... (kép alább)
És nem értem miért... Új típusú WinForm változó más névvel a welcomeform (a kisablak) alatt és mégis ez a 3. form megakadályozza főablak megjelenését!
Nem értem hogy miért és milyen programnyelvi utasítási szabályok alapján történik az, amit még a Debugger se mond el, sok-sok breakpointtal sem?!
Mindenesetre megnyugodtam, hiszen, ha nincs az a sor, szépen elindul a főablak, de ha aktív e sor, itt, akkor kapufa...Lehet hogy azt a sort jobb abba a button click event blokkjába helyezni, ahol megnyilna a 3. form...
-
wollnerd
aktív tag
Sziasztok!
Nem értem a backgroundworkert és a folyamatjelző működését! Pontosabban nem értem hogy miért van az hogy ha a projektemben nulláról próbálom megalkotni a BW-t, azt a hibát dobja mindig: Ez a BackgroundWorker folyamat azt állítja, hogy nem jelenti az előrehaladást. Módosítsa a WorkerReportsProgress tulajdonságot, hogy jelentse az előrehaladást.
Miközben kódról-kódra pontosan próbálom másolni 100 tutoriából, mindig ez a hiba, de ha egy letöltött projektet indítok el, ott tökéletesen müködik pedig a kódom szinte ugyanaz és nálam mégsem működik!Valaki megmagyarázná hogy miért van? Biztos h én vok a hülye.... Köszi előre is. (Scripteket próbálok a BW-el lefuttatni és a folyamatcsik jelezné hol tart jelenleg a folyamat.)
A projektem kódja: (Elnézést a hosszú tartalmáért. Használom a forráskód gombot, remélem bevállik.)private void BnWebElemStart_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (!hatterbenDolgozo.IsBusy)
{
hatterbenDolgozo.RunWorkerAsync();
Richtbstatus.SelectionColor = Color.Blue;
Richtbstatus.SelectedText = "A Wappalyzer scripje 5 másodpercentként küldi a visszajelzését. A Sitespeedo 10 másodpercenként. A többi tool x mp-ként.";
Richtbstatus.SelectedText = Environment.NewLine + "A Sitespeedo elemzése tart a legtovább...";
Richtbstatus.SelectionColor = Color.Black;
}
}
private void Richtbstatus_TextChanged(object sender, EventArgs e)
{
Richtbstatus.SelectionStart = Richtbstatus.Text.Length;
Richtbstatus.ScrollToCaret(); //'Autogörgetés az aljára' mendódus mint a telepítővarázslóknál.
}
private void hatterbenDolgozo_DoWork(object sender, DoWorkEventArgs e)
{
for (int i = 0; i <= 100; i++)
{
//CHECK FOR CANCELLATION FIRST
if (hatterbenDolgozo.CancellationPending)
{
//CANCEL
e.Cancel = true;
}
else
{
Thread.Sleep(1000);
hatterbenDolgozo.ReportProgress(i);
}
}
}
private void hatterbenDolgozo_ProgressChanged(object sender, ProgressChangedEventArgs e)
{
progressBar.Value = e.ProgressPercentage;
lbfolyamat.Text = e.ProgressPercentage.ToString() + "%";
}
private void hatterbenDolgozo_RunWorkerCompleted(object sender, RunWorkerCompletedEventArgs e)
{
if (e.Cancelled)
{
lbfolyamat.Text = "folyamat megszakítva.";
progressBar.Value = 0;
}
else
lbfolyamat.Text = "folyamat befejeződött.";
}
A letöltött projekt:private void cancelBtn_Click(object sender, EventArgs e)
{
//REQUEST CANCELLATION
backgroundWorker1.CancelAsync();
}
//RUN BG STUFF HERE.NO GUI HERE PLEASE
private void backgroundWorker1_DoWork(object sender, DoWorkEventArgs e)
{
for (int i = 0; i <= 100; i++)
{
//CHECK FOR CANCELLATION FIRST
if (backgroundWorker1.CancellationPending)
{
//CANCEL
e.Cancel = true;
}
else
{
simulateHeavyJob();
backgroundWorker1.ReportProgress(i);
}
}
}
//THIS UPDATES GUI.OUR PROGRESSBAR
private void backgroundWorker1_ProgressChanged(object sender, ProgressChangedEventArgs e)
{
progressBar1.Value = e.ProgressPercentage;
percentageLabel.Text = e.ProgressPercentage.ToString() + " %";
}
//WHEN JOB IS DONE THIS IS CALLED.
private void backgroundWorker1_RunWorkerCompleted(object sender, RunWorkerCompletedEventArgs e)
{
if (e.Cancelled)
{
display("You have Cancelled");
progressBar1.Value = 0;
percentageLabel.Text = "0";
}
else
{
display("Work completed successfully");
}
}
//SIMULATE HEAVY JOB
private void simulateHeavyJob()
{
//SUSPEND THREAD FOR 100 MS
Thread.Sleep(100);
}
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- PlayStation 5
- Hardcore café
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- újszerű MacBook Pro 14 hüvelykes M3 16GB 512GB SSD Apple space gray asztroszürke 1,5 év garancia
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged