Hirdetés
- Új, hardveres funkcióval várható a Pixel 11 széria
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patito94
csendes tag
Üdv!
A következő a problémám:
Van egy interfészem, ez az IHálózatiEszköz interfész. Ez a FogadottBájtok, az ElküldöttBájtok (és esetleg a KapcsolódóEszközök) tulajdonságok implementálását írja elő az implementálók számára. Van egy abstract HálózatiEszköz osztályom, ami implementálja ezt és az IComparable interfészt is. Az osztály leszármazottjai a Szerver, Router, Switch, Hub, UserPc osztályok). Ezen osztályok példányai elküldött_bajtok és fogadott_bajtok adatokat tárolnak (integer). (Tegyük fel, hogy a küldő hálózati eszköztől a fogadóig minden eszközön pontosan ugyanannyi bájt ment keresztül.) A feladat, hogy a rendszer ebből az újabb és újabb beadott kommunikációs adatok segítségével építsen fel egy kapcsolati gráfot az eszközök között. A gráf megvalósítása tetszőlegesen választható (az IHálózatiEszköz-ben lévő KapcsolódóEszközök lista - ami szintén HálózatiEszköz elemekből áll - esetleg egy alkalmas módszer lehet, de nem kötelező így megvalósítani).Én úgy indultam el, hogy létrehoztam egy generikus LancoltLista osztályt (ugyanis nem használhatjuk a feladatban a Visual Studio-ban előre generált LinkedList/List osztályt), megvalósítottam az interfészt (a KapcsolódóEszközök-kel együtt) és létrehoztam a megfelelő osztályokat. A főprogramban létrehoztam egy LancoltLista<HalozatiEszkoz> lista-t és ehhez hozzáadtam (saját metódussal) a lista végére pár elemet (Szerver, Router, Switch, Hub, UserPC példányok).
Itt akadtam el, hogy hogyan lehetne ebből a generikus láncolt lista elemeiből létrehozni egy gráfot, vagy hogyan tudnám felhasználni a KapcsolodoEszkozok tulajdonságot ennek a megvalósítására. Ez lenne a legjobb, ha ezzel lehetne, de természetesen bármilyen megoldást elfogadok.
Nem tudom, hogy mennyit számít, de eddig mi egy integer elemekből álló gráfot hoztunk csak létre és csúcsmátrix valamint szomszédsági listában való tárolásról tanultunk. Próbáltam érthetően fogalmazni, ha mégsem sikerült volna csatoltam egy linkben a feladat szövegét.
https://drive.google.com/file/d/0B8mq8kxqh9XNRjF0WHZYS0dfSVk/view?usp=sharing
Segítségeteket előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Új, hardveres funkcióval várható a Pixel 11 széria
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Gumi és felni topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- iPad Air 10.9" M1 2022 - full doboz, garancia (118)
- Dell Pro 14 Premium PA14250 14" 3K OLED érintő Ultra 7 268V 32GB 512GB magyarított vbill gar
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic8 Lite / Honor Magic8 Pro
- Apple iPhone Air Black 256GB használt karcmentes 100% akku (20 ciklus) garancia 2026.12.20.-ig
- Samsung Galaxy S26 Ultra 256GB Silver Shadow Karcmentes állapot 12GB RAM 2029.03.06. garancia
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Microsoft Surface Laptop 4 i7 / 16GB / Prémium ultrabook Jó áron! Érintőkijelző
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest