Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
Ott a kivételben is, hogy DataGridViewRowCollection-t nem tud átküldeni a wcf. A legegyszerűbb, ha linq to sql-el kapcsolódsz a wcf-ben a db-hez, és a wcf az így kapott adotakat küldi át pl egy listában a winform-os proginak, amin van a gridview, és ennek a datasource-a lesz a lista.
A te megoldásoddal az a gond, hogy a wcf-hez bármivel kapcsolódhatsz: winform, wpf, winmo-s progi, asp.net és nem biztos, hogy mindegy támogatja azt amit használsz, másrészt az osztályt úgy írták meg, hogy nem lehet sorosítani, így a wcf se tudja átküldeni... -
kingabo
őstag
A messagebox-al az a gond, hogy Te egy esemény kezelő megadását(SelectedIndexChanged) akarod kiíratni, helyette a SelectedText-et használd.
Ezután a kód után másold be az ArchElf által leírt kódot és kész is vagy, csak a megfelelő elemekhez tartozó szövegeket kell beírnod a tömbbe. -
kingabo
őstag
Nagy kérés lenne, hogy őstagként értelmesen tedd fel a kérdéseket?
Ez mit akar jelenteni? "a SelectedText láttam úgy hogy txt fájlt olvastak be, létezik?"
De bármi is akar lenni hülyeség, hogy tudnád egy comboBox kiválasztott értékét megtudni, hogy txt filet olvasol be?Vagy arra gondoltál, hogy file-ból akarod a combobox elemeit megadni? Arra van lehetőség, msdn-en van fenn kódból új elem hozzáadása, abból meg pár sor még, hogy ezt file-ból tegye.
-
kingabo
őstag
Ha tudsz sql-ül, akkor a var line =... könnyen átírható LINQ-s formába (sql szerű "lekérdezéseket" írhatsz benne, de nemcsak sql-es adatbázisok lekérésére (LINQ to SQL), hanem pl listákon, tömbökön...):
var line = from x in lines
where x.Product.ProductID == product.ProductID
select x;
Ebből talán jobban látszik, hogy a lines listából kiválasztja azokat a sorokat amelyeknek a ProductID-ja megegyezik a paraméterben kapottal. A FirstOrDefault ezek közül a sorok közül visszaadja az elsőt vagy ha nincs a feltételnek megfelelő sor, akkor a default értéket, ami itt a null.
Az if-es részben megvizsgálod, hogy van-e ilyen sorod, ha nincs akkor beszursz egyet a paraméterekben kapott adatokkal, ha van, akkor csak növeled a darabszám értékét.
Szemléletesen: ha jól sejtem ez egy webshopban a kosárba tételnek a kódja. Vagyis miután valamit be akarsz tenni a kosárba megvizsgálod, hogy benn van-e (var line = ...), aztán ha már benne van a kosárban, akkor csak a bentlévő darabszámot növeled meg a most berakottakkal. Ha nincs benne, akkor egy új sor hozzáadásával bekerül az új elem a kosárban.
Remélem érthetően írtam le. -
kingabo
őstag
válasz
tototos #1798 üzenetére
Na megírtam a progit nem nagyzolás miatt csak, hogy tudjak segíteni ha elakadsz/ne ajánljak hülyeséget, nem akarnám 1:1-ben odaadni, inkább jöjj rá a dolgokra Te! (nem szivatásból, csak sok buktató van, amit jó ha magad is megtapasztalsz, így késöbb tudni fogod, hogy hogyan kell megoldani) De igaziból azt is jó lenne tudni, hogy mit tanultál, meg mennyi van meg.
Nagyjából így oldottam meg: gombra katt, ami létrehoz egy új thread-et és feldobja az ablakot, ebben a thread-ben nagy számítás szimulálására létrehozok egy timert, aminek a tick eseményére megnövelem a másik formon a progressbar értékét. Hogy a lyúzer ne tudja kilőni felíratkoztam a formclosing eseményre, ennek az eseménykezelőjében, ha nem végeztem a számolással, akkor az e.Cancel = true; utasítással nem engedem, hogy bezárja. Ha végeztem a számítással bezárom az ablakot.
Ha valamit nem értesz, kevés,... kérdezz nyugodtan. -
kingabo
őstag
válasz
tototos #1793 üzenetére
Hali!
BackgroundWorker-rel sokkal könnyebb lenne megoldani, illetve a gombra kattintáskor le kell tiltani az összes formon lévő gombot és nem tud a lyúzer semmire sem kattintani. Vagy ha a gombletiltás nem tetszik, akkor egy bool változót kell deklarálnod a form-hoz, ha elkezdesz számolni igazra állítod, ha vége, akkor false-ra és minden gomb click esemény kezelőjében megvizsgálod, hogy a változó false-e, ha nem(vagyis számolsz), akkor return.
-
kingabo
őstag
-
kingabo
őstag
válasz
RedSign #1785 üzenetére
Paint az esemény és onPaint a hozzá kapcsolódó automatikusan elnevezett esemény kezelő. Ha lenne webcam-em megpróbálnám hátha rájövök hol veszik el a kép, de így nem fog menni
(#1784) tototos: hirtelen ezt találtam: [link] Úgy látom csak ShowDialog-ra műxik sima Show-ra nem. Alul a hsz-ben van erre 1 megoldás!
-
kingabo
őstag
válasz
RedSign #1779 üzenetére
Hali!
Ha jól emlékszem a draw eseményre kell felíratkozni, ekkor kapsz egy graphics példányt is. A probléma szerintem az lesz, hogy a Te rajzolásod hamarabb lefut, mint a fenti draw, ezért ha van a webcam-nek képe, akkor azt rárajzolja a rajzodra.
(#1778) tototos: öröklődés? Létrehozol egy saját form osztályt, ami a Form-ból származik és lesz még egy plusz adattagja, ami a szűlőjére mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Futás, futópályák
- Hardcore café
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPhone topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Asztalos klub
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest