- iPhone topik
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Elkalapálta a snapdragonos Galaxy S26 az exynososat
- Szivárognak a OnePlus Nord CE6 Lite specifikációi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Olcsón ad sokat, de a minősége... Kukirin G2 Ultra teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
"azonban az Excel file Shared módban van, hogy egyszerre többen tudjanak dolgozni, viszont szerintem ez problémát okoz"
Szerinted, vagy tényleg problémát okoz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha megmakrózod az excelt, és mögé tolsz egy adatbázist, akkor nem kell Shared mode, de lehet hogy ez overkill megoldás. Szvsz nem feltétlenül okoz a shared mode problémát, ergo nem értem, mi a probléma? -
vilag
tag
Ezt a megoldást már korábban elvetettem.
Meg lehetne így is oldani nem arról van szó, csak mondjuk jelen esetben kb. 13000 sort kellene másolni egyik táblából a másikba. Nem próbáltam ki, hogy ez mennyi ideig tart, de lassabb gépen (amiből itt akad elég) gondolom azért nem egy pillanat alatt megy végbe.
Ha feljebb olvasol egyéb más érveket is felhoztam amiért nem kívánom szétválasztani több fájlra a programot.
Ha már így is lenne, akkor egyszerűbb lenne az ha csinálnék egy segédfájlt és ez indulna először, ebből pedig külső fájlt már (ha jól emlékszem) lehet úgy nyitni, hogy megadom, hogy szerkesztésre vagy olvasásra nyíljon meg.
Ezt a megoldást egy másik programban már alkalmazom, de pont az lenne a lényeg, hogy nem akarok segédfájlt.
-
Rossz helyen volt a dupla "" (preliminary előtt) és nem ártana régió mentes szeparátort sem használni:
xlls = Application.International(xlListSeparator)
keplet = "=IF($F" & sor & "=""preliminary""" & xlls & "VLOOKUP(acquisition_projects!E" & sor & xlls & "FPY_measure!$P$39:$R$41" & xlls & "2)" & xlls & "0)"Ja és az is lehet gond, hogy magyar az excel és a VLOOKUP és IF függvények nem értelmezettek...
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Robotporszívók
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gitáros topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Ismeretlen régiókba látogat a Bungie, teszteltük a Marathont
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- HP ProBook 650 G5 512 GB / 12HÓ Garancia
- Samsung Galaxy A56 5G Awesome Graphite 128GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- Xiaomi 11 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xbox Wireless Headset 3 hó garancia, számlával!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)