Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Homer
tag
válasz
martonx
üzenetére
Köszönöm a sok infót amit írtok! Az a helyzet, hogy nem tudok ilyen megoldásokat használni. Nézegettem már a MySQL-t, meg az SQL-t korábban, hogy képben legyek valamennyire miről is szól a kliens-szerver megoldás, de mivel munkahelyi gépen szeretnék kezelni adattáblákat, ott nem tudom megoldani, hogy adatkiszolgáló(ka)t telepítsek. A mezei futtatható exe-t viszont el tudom indítani majd, és egy megosztott mappába helyezett mdb file-t meg "egyszerű" lesz kezelnem, és létrehoznom is. ...gondoltam én, kis naív...

Tudom, hogy igazatok van, VB és .NET majdnem ég és föld, viszont itthon azt telepítek amit akarok, ezért feltettem a VS2010-et, azonban benn a cégnél csak egy régi VB2003 van feltelepítve. (Ez is agyonra kicsontozva, de ez most mellékes. Még súgó sincs benne...) Ezért mondom, hogy felváltva használom mind a kettőt, így számomra mindegy, hogy .NET vagy sem, hogy 2003 vagy 2010, vagy akár az is hogy VS vagy annak csak egy része, azaz VB.

Amúgy, nem kenyerem a programozás, mm nem szakmám. Csak úgy mellékesen tanulgatom ráérő időmben, mert néha sokat tud segíteni egy-egy excel makró is.
Ennek sincs köze ugye a .NET-hez. .NET-ről olvasgatva meg, van pár(száz) oldalnyi eltérés, de sztem tök érthető a kód, ha eltérés van is. Az alapok hasonlók, ha nem is ugyan azok. Pl.: az alapok megértéséhez, kapcsolódáshoz szükséges objektumok megértéséhez hasznosnak találtam, de ízlések és pofonok kérdése.
Am. az EF-ről eddig még nem hallottam, szal már kaptam hasznos infót tőletek, ezért jó fórumozni! Köszi még 1x!Visszatérve az alap kérdéseimre: Ti hogyan oldanátok meg ilyen feltételek mellett a program működését? Arra lennék kíváncsi, hogy minden egyes rekordot egy-egy objektum-ként kezelnétek és az objektumok felelnének az adatkészlebe írásért, vagy inkább az adatkészlettel "trükköznétek" közvetlenül?
A másik kérdésem pedig az volt eredetileg, hogy az ablakok közti adatcserét hogyan oldanátok meg? Az egész adatkészlet public-ká minősítésével a programban, objektumok (objektum kollekciók) átadásával, új rekordkészletekbe másolnátok az első készlet megfelelő mezőit, esetleg valami más módon? (Belegondolva..., tulajdonképpen ebből ered az első kérdésem is
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Milyen notebookot vegyek?
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Motoros topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- HP Pavilion 15-bc512nh (Core i7-9750H / 24GB DDR4 / 512GB / GTX1650 4GB / Win11) ÁFA, Garancia
- Huawei SUN-2000 6KTL-L1 napalem inverter eladó
- iPhone 16 PRO 256GB 3 hetes!! fehér titán MEDIAMARKT számla! 2028 október 24-ig Apple garancia!
- iPhone 14 PRO 128GB Vadonatúj gyári Apple 100% os akkumlátor! Gyönyörű! Fulldoboz!
- HP OMEN X 24' TN 240Hz
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3763, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Gamer Notebook! MSI Thin 15 B12UC! I5 12450H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)