Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Indiában Philips okostelefonokat is lehet majd választani
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kapható a strapamobil, aminek kikapcsolása nélkül lehet kicserélni az aksiját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Homer
tag
válasz
martonx
üzenetére
Köszönöm a sok infót amit írtok! Az a helyzet, hogy nem tudok ilyen megoldásokat használni. Nézegettem már a MySQL-t, meg az SQL-t korábban, hogy képben legyek valamennyire miről is szól a kliens-szerver megoldás, de mivel munkahelyi gépen szeretnék kezelni adattáblákat, ott nem tudom megoldani, hogy adatkiszolgáló(ka)t telepítsek. A mezei futtatható exe-t viszont el tudom indítani majd, és egy megosztott mappába helyezett mdb file-t meg "egyszerű" lesz kezelnem, és létrehoznom is. ...gondoltam én, kis naív...

Tudom, hogy igazatok van, VB és .NET majdnem ég és föld, viszont itthon azt telepítek amit akarok, ezért feltettem a VS2010-et, azonban benn a cégnél csak egy régi VB2003 van feltelepítve. (Ez is agyonra kicsontozva, de ez most mellékes. Még súgó sincs benne...) Ezért mondom, hogy felváltva használom mind a kettőt, így számomra mindegy, hogy .NET vagy sem, hogy 2003 vagy 2010, vagy akár az is hogy VS vagy annak csak egy része, azaz VB.

Amúgy, nem kenyerem a programozás, mm nem szakmám. Csak úgy mellékesen tanulgatom ráérő időmben, mert néha sokat tud segíteni egy-egy excel makró is.
Ennek sincs köze ugye a .NET-hez. .NET-ről olvasgatva meg, van pár(száz) oldalnyi eltérés, de sztem tök érthető a kód, ha eltérés van is. Az alapok hasonlók, ha nem is ugyan azok. Pl.: az alapok megértéséhez, kapcsolódáshoz szükséges objektumok megértéséhez hasznosnak találtam, de ízlések és pofonok kérdése.
Am. az EF-ről eddig még nem hallottam, szal már kaptam hasznos infót tőletek, ezért jó fórumozni! Köszi még 1x!Visszatérve az alap kérdéseimre: Ti hogyan oldanátok meg ilyen feltételek mellett a program működését? Arra lennék kíváncsi, hogy minden egyes rekordot egy-egy objektum-ként kezelnétek és az objektumok felelnének az adatkészlebe írásért, vagy inkább az adatkészlettel "trükköznétek" közvetlenül?
A másik kérdésem pedig az volt eredetileg, hogy az ablakok közti adatcserét hogyan oldanátok meg? Az egész adatkészlet public-ká minősítésével a programban, objektumok (objektum kollekciók) átadásával, új rekordkészletekbe másolnátok az első készlet megfelelő mezőit, esetleg valami más módon? (Belegondolva..., tulajdonképpen ebből ered az első kérdésem is
)
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Steam Deck
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tesla topik
- Éjszakai műszak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913, 100% Akkumulátor
- Zalman S3 Black modern, letisztult szèpsèg
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)