Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Android szakmai topik
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Homer
tag
válasz
martonx
üzenetére
Köszönöm a sok infót amit írtok! Az a helyzet, hogy nem tudok ilyen megoldásokat használni. Nézegettem már a MySQL-t, meg az SQL-t korábban, hogy képben legyek valamennyire miről is szól a kliens-szerver megoldás, de mivel munkahelyi gépen szeretnék kezelni adattáblákat, ott nem tudom megoldani, hogy adatkiszolgáló(ka)t telepítsek. A mezei futtatható exe-t viszont el tudom indítani majd, és egy megosztott mappába helyezett mdb file-t meg "egyszerű" lesz kezelnem, és létrehoznom is. ...gondoltam én, kis naív...

Tudom, hogy igazatok van, VB és .NET majdnem ég és föld, viszont itthon azt telepítek amit akarok, ezért feltettem a VS2010-et, azonban benn a cégnél csak egy régi VB2003 van feltelepítve. (Ez is agyonra kicsontozva, de ez most mellékes. Még súgó sincs benne...) Ezért mondom, hogy felváltva használom mind a kettőt, így számomra mindegy, hogy .NET vagy sem, hogy 2003 vagy 2010, vagy akár az is hogy VS vagy annak csak egy része, azaz VB.

Amúgy, nem kenyerem a programozás, mm nem szakmám. Csak úgy mellékesen tanulgatom ráérő időmben, mert néha sokat tud segíteni egy-egy excel makró is.
Ennek sincs köze ugye a .NET-hez. .NET-ről olvasgatva meg, van pár(száz) oldalnyi eltérés, de sztem tök érthető a kód, ha eltérés van is. Az alapok hasonlók, ha nem is ugyan azok. Pl.: az alapok megértéséhez, kapcsolódáshoz szükséges objektumok megértéséhez hasznosnak találtam, de ízlések és pofonok kérdése.
Am. az EF-ről eddig még nem hallottam, szal már kaptam hasznos infót tőletek, ezért jó fórumozni! Köszi még 1x!Visszatérve az alap kérdéseimre: Ti hogyan oldanátok meg ilyen feltételek mellett a program működését? Arra lennék kíváncsi, hogy minden egyes rekordot egy-egy objektum-ként kezelnétek és az objektumok felelnének az adatkészlebe írásért, vagy inkább az adatkészlettel "trükköznétek" közvetlenül?
A másik kérdésem pedig az volt eredetileg, hogy az ablakok közti adatcserét hogyan oldanátok meg? Az egész adatkészlet public-ká minősítésével a programban, objektumok (objektum kollekciók) átadásával, új rekordkészletekbe másolnátok az első készlet megfelelő mezőit, esetleg valami más módon? (Belegondolva..., tulajdonképpen ebből ered az első kérdésem is
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Filmvilág
- Magisk
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Milyen autót vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Tápos kibeszélő offtopik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen légtisztítót vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
- PlayStation 5 Slim 1TB, makulátlan állapotban, 6 hó gyári garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5060Ti 16GB Lian Li Vector V100R RGB TG 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi VectorV100R RGB TG 750W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 745 G6 14 üzleti notebook - R5 3500U 16GB DDR4 256GB SSD Vega 8 IGP WIN11
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)