- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Több fény kell, hogy a OnePlus 15T vonzóbb legyen
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Mobil flották
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- MWC 2026: Részt vesz a Vivo, megmutatják az X300 Ultrát
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cpt. Flint
tag
válasz
ArchElf
üzenetére
nem vagyok fejlesztő. ez probléma? itt csak azok lehetnek tagok? mert akkor szorri, lelépek. autodidakta excel vba projekt író vagyok (mondjuk), félig kényszerből, félig szórakozásból.
Az angolom is hagy kívánnivalót maga után, úgyhogy ha nagy ritkán végképp nem találok valamire megoldást, akkor szoktam jólelkű fórumozókhoz fordulni. nyilván valszleg magában az objektumorientált programozás alapjaiban is vannak hiányosságaim, ezt vagy elnézitek nekem, vagy nem. ha nem, akkor nem válaszoltok, volt már ilyen.
ha egy többszázas google találati oldalt linkelsz, az nemigen ösztönzi az embert olvasásra. ettől függetlenül szemezgettem belőle, de az általad írtakat sajna pont nem találtam meg."- Ha egy függvény definíciójában van definiálva egy változó (vastaggal)
Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
azt hiába definiálod előre, az adott függvényben az itt definiált "változat" fog élni."
most már érteni vélem (úgy látszik, mégis el tudod magyarázni ha van kedved, ugye nem is kellett hozzá olyan hatalmas energia). arra valóban nem gondoltam, hogy a KeyDown függvény paramétereiben voltaképp újradefiniálom a változót...
de nekem úgy tűnik, a csakszam-hoz már elég ez is: Sub csakszam(KeyCode, Shift)már látom, hogy mi volt a ByRef hiba oka; többféle változónévvel futottunk itt a példákban, aztán nem egyezett az átadott az átvettel. úgyhogy valóban, köszi, működik.
Az a GetActive nagyon frappáns ki hackelés
, mélységes hálám a visszafejtésért (vannak benne önmagukban is új/hasznos dolgok számomra); de hogy miért (csak) így működik, azt nem tudod véletlenül? Szerintem az ActiveControl így elég használhatatlan/bacsapós önmagában... nincs olyan utasítás, ami ténylegesen, közvetlenül, azonnal azt az egy darab, fókuszban levő vezérlőt adná eredményül?masked editre akkor semmi ötlet?

-
martonx
veterán
válasz
ArchElf
üzenetére
ember te nagyon diplomatikus vagy.

Cpt. Flint pedig nem attól hülye, hogy itt mi a rangja, hanem a kérdése minőségétől.
Értsd ha egy programozás fórumban megkérdezed, hogy miért piros a majom feneke, akkor nem azért fognak kiröhögni mert újoncként kérdezed. Sőt egy újoncnak még esetleg jobban el is néznek egy ilyen kérdést.
Devportálon meg prog.hu-n mostanában renike24 nick tud olyanokat kérdezni ASP.Net vonalon, hogy ajánlom mindenki figyelmébe, aki jót akar röhögni. Próbáltam volna rávezetni a megoldásra (tanulás, olvasás), de még én lettem leszólva, hogy miért nem mondom meg a megoldást.
Biztos én vagyok a bunkó, de egyszerűen valami hihetetlen mélységekből jönnek elő ezek a mai fiatalok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Battlefield 6
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 3D nyomtatás
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Iphone 13 mini mobiltelefon eladó
- Ryzen 5 5500 (ÚJ, 2 ÉV GARI) - 16 GB DDR4 3200 MT/s CL16 - 1 TB NVMe SSD (G4) - MSI MAG Vampiric ház
- Samsung NP270E5E-K07PL Notebook 3 órás akkuval
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 Ti / B550M WIFI / 16GB RAM / 1TB SSD / 650W
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V INTEL Arc 140V 32GB 1TB SSD 16QHD+
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- Samsung Galaxy S25 FE 8/256GB - ÚJSZERŰ, Kártyafüggetlen - 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az angolom is hagy kívánnivalót maga után, úgyhogy ha nagy ritkán végképp nem találok valamire megoldást, akkor szoktam jólelkű fórumozókhoz fordulni. nyilván valszleg magában az objektumorientált programozás alapjaiban is vannak hiányosságaim, ezt vagy elnézitek nekem, vagy nem. ha nem, akkor nem válaszoltok, volt már ilyen.
, mélységes hálám a visszafejtésért (vannak benne önmagukban is új/hasznos dolgok számomra); de hogy miért (csak) így működik, azt nem tudod véletlenül? Szerintem az ActiveControl így elég használhatatlan/bacsapós önmagában... nincs olyan utasítás, ami ténylegesen, közvetlenül, azonnal azt az egy darab, fókuszban levő vezérlőt adná eredményül?