Új hozzászólás Aktív témák
-
vilag
tag
válasz
ArchElf #1603 üzenetére
Akkor röviden a lényeg.
Egy gazdálkodói adatbázisról lenne szó, minden egyes adathoz (legalább is a nagy részéhez) tartozik egy userform vezérlő.
A userformnak kettős célja van, egyrészt lehetővé teszi a meglévő adatbázisban a találatok szűkítését az adott vezérlőbe írt szöveg alapján, másrész új tételek felvitelére is alkalmas lesz (legalább is eddig ez a terv)
Induló állapotban a listbox tartalmazza a teljes adatbázist. A beírt karakterek alapján az adatbázis (és így a listbox is) szűkítésre kerül.
Ha a szűkítés megtörtént és látható a (vélhetően) keresett gazdálkodó, akkor a listboxban rákattinthatunk a keresett emberkére, és egy gombot megnyomva az összes adata betöltődik a megfelelő vezérlőbe ahol ezután változtatásokat hajthatunk végre az adatain.Összegezve tehát jól "ment le"
neked a dolog, két említett probléma független egymástól.
Valóban a címsorban akartam keresni. Pontosítva a címsor megfelelő szövegét kerestem, hogy megkaphassam a helyét (oszlop sorszmát), mert később szeretnék hivatkozni a helyére (amikor visszatöltöm az adatokat), de az adatbázis oszlopbeosztása még képlékeny, ezért nem akartam abszolult hivatkozásokat (vagy offset-et) használni. Mert ha esetleg később be kell szúrnom egy oszlopot (vagy éppen ki kell vennem) akkor nézhetném át az egész kódot, így viszont nem kell ilyesmivel törődnöm.
Remélem nagyjából értelmezhető amit írtam.
Egy pár kép, hogy jobban átlátható legyen a dolog:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Apple Watch
- Építő/felújító topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó LG OLED42C31LA 120Hz (garanciális, hibátlan állapotban)
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Lenovo ThinkPad P1 G2 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon E-2276M 32/1TB QUADRO T2000 4GB FHD
- Dell OptiPlex 3050 számítógép (I3/8gb/240SSD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
- Vadiúj számlás AM4 lapok! Akár kamatmentes rèszletre is! Kèszleten lèvő termèkek
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest