- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Ezen a [link]en folytassátok.
Ezt zárom.
Köszönöm. -
Integra
titán
megint vírusinvázió van a neten, NOD ma eddig csak 3szor frissített...
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi.Van egy víruskám.Panda elvileg kiszedi,de mindig újra jön.Az exploreremet fertőzte meg.Ha megnyitom,beállít egy kezdőlapot,ami a vinyómról egy file,mégpedig ő az:res://C:\WINDOWS\System32\shdoclc.dll/navcancl.htm
Ha átállítom a kezdőlapot,akkor egyszer jó,de ha újra megnyitom az explorert,akkor ismét jön.Panda ezt a nevet írja ki rárlSpoof.
Mit csináljak?Segítsetek légyszi! -
khalox
őstag
válasz
Mahinátor #91 üzenetére
Első lépésként azt a folyamatot kell megtalálnod, ami le akarja tölteni ezt a programot.
Ha megvan, akkor kilövöd a futó folyamatok közül, törlöd a fájlt, majd kiszeded a rendszerleíró adatbázisból is a rá vonatkozó bejegyzéseket,
Utána töröld ezt a bejegyzést is:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\
Windows\CurrentVersion\RunOnce
*Winlogon = ''a vírus elérési útja''
mert különben bejelentkezéskor újra visszamászik....
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
válasz
Mahinátor #91 üzenetére
Rakj fel sürgősen egy tűzfalat, anélkül ne netezz. Vírusirtónak jó a NOD (az én tapasztalataim szerint sokkal jobb, mint pl a NAV, amit általában az első dolguk kilőni a vírusoknak), de ha a védelem többi eleme (tűzfal, spyware-irtó - ez utóbbiból minimum egy Ad-aware + SpyBot kombináció javasolt) hiányzik, akkor nem sokat ér, pláne Internet Explorer mellett...
-
khalox
őstag
válasz
Mahinátor #91 üzenetére
Ha van tűzfal, akkor olyan programmal jön be, amit korábban valami miatt átengedtél. Ez valóban lehet böngésző plugin, vagy pedig egy korábban beépülő féreg az explorer.exe-ben (és onnantól a rendszer részeként azt tesz, ami akar).
Érdemes lenne megvizsgálni a futó folyamatok listáját is, hátha van benne valami nem oda való.
[Szerkesztve] -
Mahinátor
tag
Igen, tudom, hogy nem a gépemen van, de ez csak abban a pillanatban igaz amikor a vírus kereső meglátja. A következő pillanatban már a gépemen van a fájl és onnon törli a kereső.
Egyébként megnézem amit írtál, de szerintem nincs a böngészömbe kapaszkodva semmi, mert amik voltak azokat már leírtottam.
Bye -
console
aktív tag
válasz
Mahinátor #84 üzenetére
A progi nem a gépen van, ezt láthatod az url-bol.
SZVSZ:
A böngészodhoz van csapva valami netrol összeszedett összetevo. Mostanában így divat sok férget a gépre juttatni. Szal a böngészo kiegészítoje akar letölteni bizonyos idonként.
Nos, teendo. Szedj le egy Security Task Manager nevu progit, az kimutatja futó processek közt az IE-bovítményeket. Onnan becsukhatod, ami nem odaillo.
A nodot azonnal dobd a sufniba... ( rossz tapasztalatok ) Hallgass rám, és válaszd Nav-ot és a Spysweepert és az AdAware-t néha futtasd le. -
Mahinátor
tag
Sziasztok!
Pár napja a NOD32 lecsekkolta ezt:
Win32/Spy.Agent.NAE trójai
a fájlnak ezt adja meg:
http://62.4.84.172/mmdom.exe
Mivel nem tudta írtani, egyből töröltem, de azta is változó időközönként jön a riasztás, a gépemen is megjelenik egy mmdom.exe állomány amit egyből töröltetek a NOD32-vel.
A kérdés:
Hogyan lehetne megszüntetni, hogy ne jöjjön állandóan le ez a vírus/trójai??
Már futtatam egy csomó trójai keresőt, meg másik vírus keresőt is, de nem találják a gépen.
Gondolom erre is van valamilyen Microsoft javító patch, - remélem - , de melyik az?
Előre is köszi.
Bye -
borob
tag
hmm, gyorsan és röviden megpróbálom felvázolni a szituációt: egyik napról a másikra gépemen megszűnt létezni a net + hálókapcsolat. Két gép van itthon, routerrel megosztva, mindkettőn tűzfal (egymás számára engedélyezett kapcsolattal ofkóz) + vírusírtó, mégis a másik gépen semmi gáz a nettel (most is onnan nyomom). Mondjuk lehet, hogy az volt a prob, hogy én gépemen október végi volt a vírusdef, de nemtom... Szal lényeg, hogyha bemegyek hálókapcsolatokhoz a zixpében és ott az állapotnál megnézem, akkor csak azt látom, hogy a router mióta van fenn neten, de a küldött, fogadott bájtokat nem éri el, szal nekem úgy tűnik, mintha blokkolva lenne a forgalom... Kipróbáztam már mindent, másik kábel, átraktam másik helyre routeren, stb... Beállításokat szana meg széjjel csekkoltam vagy 100x, szal kicsit kivagyok. Közben beszéltem egy barátommal, akivel ugyanez törpént, már majdnem vissza akarta vinni routerét, hogy miaf... Aztán arra jutott, hogy biztos vmi vírus, blabla, leformázta gépét és tökéletesen működik (Neki nem volt semmilyen tűzfal vagy vírusírtó). Tegnap meg egyik oszitársamnál jelentkezett ugyanez az eccercsak nincs net dolog... Nála sincs semmilyen vírusírtó... Szal ezekután már kezdek kicsit én is a vírus dolog felé hajlani, de ilyenről még csak nem is hallottam... norton nem talált semmit... Tom, hogy az kaki, szal, ha mondanátok vmi olyan progit, ami a legtöbb cumót megtalálja vagy esetleg vmi tipp, hogy miez + hogy kéne leszedni... Szal azt megköszönném
-
maszat
senior tag
Meg tudná vki mondani, hogy ez milyen vírus:
Trojan horse Downoloader.Istbar.4.BC? -
TrollBalint
addikt
Nekem is ilyen volt 2x is
Az elsőnél az volt a nagy gáz, hogy 99%-ra leterhelte a procit
Persze semmi nem találta meg. A másodiknál csak szimplán 2 iexplorer futott, de ugyanúgy kellett leirtani.
A módszer: elinditott a feladatkezelőt (a virusirtó, stb.-ket felejtsd el, nem lesz rá szükséged). ki lövöd az egyiket, ekkor megjelenik egy új process (kb. annyi időre amig a bent marad iexplorer nem inditja újra azt amelyiket éppen kilötted). Te jól megnézed ennek a proccesnek a nevét, ha kell használj print screent... (célszerü proci használtsásg szerint rendezni a sorokat, mert igy vagy legalul v. legfelül jelenik meg)Ez egyébként egy valamilyen .exe file, ami vagy a windows, vagy esetleg a document and settingbe van benne. Köv. lépés, hogy megjegyzed ezt a nevet, ez időre újra 2 iexplorer fut és most jön a nehezebbike, ki kell lönöd mind két iexplorert, amihez komoly gyorsaság kell néha... ha kilötted mindkét iexplorert, akkor le tudod törölni azt file-t vagy könyvtárat és utánna elvileg megszünik...
remélem érthető voltam, ha nem akkor írj -
Zenty
őstag
hm hát érdekes probáltad leállitani a picikét msconfig?
De azért ezt végig zongoráztad? :
Bővebben: link
Jah és ami ki maradt!Ezt mostanság érdemes felrakni a virus írtó mellé
:Bővebben: link
Ha sehogy nem megy kézzel keresgélés és google használat! -
Zatoichi
csendes tag
Na ennek a levélnek be ne döljön senki :
Kedves Felhasználónk!
Alábbiakban küldjük a Nemzeti Hírközlési Hatóság tájékoztatását a közelmúltban tapasztalt betárcsázós programokból eredő problémákkal kapcsolatban:
A számlapanaszok tekintélyes részét az Ön tudta nélkül a számítógépére települő
''betárcsázó'' programok okozzák. A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hírközlési Fogyasztói
Jogok Képviselőjének Hivatala hatékony, biztos, gyors és ingyenes védelmet
dolgozott ki. Használja ki Ön is, részletek:
http://ad.advert.hu/url.php?u=157
Üdvözlettel:
FreeWeb.hu Team -
Zatoichi
csendes tag
Hello!
Nekem is ugyanez a bajom, ott van az a 2 IEXPLORER process, valamint ha lefuttatom az adaware-t, akkor ilyen 800-900 köztre teszi a process modulokat. A Netkapacitásom legalább 80% csökketnt. A nod32 nem találja, az adaware gagyi, a spy sweepernél is, shól semmi. S.O.S. Mit tegyek ? -
Hellas
senior tag
Stziasztok!
C:\Documents and settings\hellas\start menü\programok\indítópult\ads
Tudja valaki mi lehet ez?Minden indulásnál előjön és nem lehet kiírtani.Hiába törlöm le,mindig újra előjön.
Vírusírtók nem találnak semmit! -
TAD
tag
hát a pandat sose szerettem beleitta magát a systembe ééés... nod jobb
-
TAD
tag
ez nagy szivas. ilyenkor egy jo kis xp reinstall és nem fellmenni a netre leszedni az anti virt hanem kiirni cdre és felrakni
mert ezek a fifikás cuccok már firnyákosan ip alapjan nyomulnak (ezt hallottam nem értek hozzá
visszatérve ad-aware vs. spybot
ad aware-al semmi gond. a norton az téllleg fos azt jogos fikázni
de ad-aware... az tök jo. mruban mindent megtalál amit a spbot.
ja azt irtad spybot észrevett trojait amit az adaware nem...
én a trojaikat nem adawarral irtom hanem nod32-vel -
brody
csendes tag
Hello!
Nodom kiírja,h nemtom hányezer fertőzött fájlom van,de nem irtja ki őket,csak ezt írja:
Win32/TrojanDropper.Small.FL trójai
hiba a(z) vírusirtás végrehajtása során - ez a művelet nem alkalmazható ilyen típusú objektumok esetén
...és még van vagy száz ilyen mindenféle kiírásom...megpróbáltam pandával,de az meg azt írja,hogy nincs vírusom...
Előre is kösz. -
wnix
senior tag
válasz
Terrorista #66 üzenetére
Csökkentett módban próbáld törölni, ahogy eddig..
-
Terrorista
senior tag
Jah és még valami.. Van egy bibi. Néha egy www.sexplorer.it nevű link egy explorer ablakban spontán magától netezés nélkül is és megfigyeltem, h a c:\ meghajtóm gyökerében létrehoz egy TT.exe nevű file-t ami szintén fut!! Hiába törlöm le hát persze, h létrejön újra.. Persze a vírusírtók alszanak
Lehet, h a vírus csinálná ezt?
Az előző winmplayer nevű filet itt találom meg mindig c:\Windows\System32\
A regisztrációs bejegyzést pedig a Microsoft media services bejegyzés alatt hozza létre!
[Szerkesztve] -
Terrorista
senior tag
Sziasztok!
Van egy vírus amit nem tudok kiírtani... Pontosabban nem biztos, h vírus de akkor sem tudom kiírtani..
Szóval a futtatás menüben állandóan fut egy winmplayer.exe és egy winmplayers.exe nevű progi!
Egyszerűen egy friss bootnál már fut a két program és egy idő elteltével már annyira lefogja a gépet, h a zenehallgatás is beszaggat, játékról nem is beszélve!
Próbáltam 2 vírusirtót de semmi! Nod32 és Avast Antivirus. Semmit nem találtak, pontosabban találtak de azokat le is szedték...Az Ad-Aware sem talált semmi különöst.
Megnéztem az msconfig-ban az autoindítást és beleírták magukat.Hiába pipálom ki létrehoz egy új bejegyzést és újra elindul a köv. restartnál... Néha még nem is kell restart. Leállítom a folyamatot, kitörlöm autoindításból és van pofája visszaírni és elindítani magát. Fizikailag is letöröltem, kiszedtem registryből minden hozzá tartozó bejegyzést, autoindításból szintén kiszedtem, hozzá tartozó prefetch fileokat letöröltem és semmi változás!!!
A vírusirtók fölvannak frissítve.. A gépem állandóan netközelben van, ráadásul egy belső Lan hálózaton keresztül...
Googleban rákerestem de alig találtam róla vmit... Ezaz: W32/Rbot-valamelyik változata lehet...
Aki találkozott már ilyennel az kérem írja már le hogyan szedjem le mert már megőrjít!
[Szerkesztve] -
moonman
titán
csak összehasonlításképpen Bővebben: link
-
moonman
titán
ami nekem gyanús:
OPTMOUSEMOUSE=C:\WINDOWS\System32\optmouse.exe
HTPatch=C:\WINDOWS\htpatch.exe
egy ad-aware-t Bővebben: link és egy spybot-ot Bővebben: link futtass le mindenesetre. (frissítsd előtte mindkettőt)
most akkor van rezidens antivírusod? -
Hellas
senior tag
-
moonman
titán
vazz előbb még fserviSe.exe volt.
így mindjárt más: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Hellas
senior tag
Na úgy tűnik valamelyik vírusírtó leszedett valamit,amiz nem kéne.
Belépéskor ezt dobja ki az xp:
''Nem található a Windows\system32\fservise.exe''
Mi ez?És,hogy tudom pótolni? -
moonman
titán
úgy tudom saját repair disket nem gyárt, de van benne nod32dos az parancssoros, paraméterezhető rendesen.
-
Foobar
tag
Ha tudod, melyik fájl a vírus (márpedig írtad) akkor indítsd el a gépet DOS-floppyval vagy win98-CD-vel dosban. Aztán töröld ki a vírust. Ez lehet, hogy hüjeség mert attól még lehet hogy visszaírná magát utána mittomén, de én azért megpróbálnám. Ne hurrogjatok le, csak jót akarok.
Bár ha NTFS-partíciód van, akkor nyilván nem tudod DOS alól látni.
-
Yaye
őstag
Akkor ezek szerint minden rendben.
Akkor most már csak az info kedvéért: egyes vírusirtókkal lehet létrehozni olyan floppykat amikről boot-olva úgy is tudsz vírusirtást végezni, mikor a rendszer vinyóról már nem is képes felállni, vagy ha a vírus is vele indulna. A floppyról indítva teljesen tiszta környezetben tud dolgozni az irtó. A Norton ezt a floppykészletet (8 vagy 9 lemez) nevezi Rescue disk-eknek, és win alatt, magából a nortonból lehet őket létrehozni. De ha a gép végképp halálra fertőződött, vagy nem tud már az oprendszer fölállni, akkor a netről (másik géppel nyilván) is lehet leszedni ilyen lemezkészlet-generálókat.
[Szerkesztve] -
Hellas
senior tag
Na a Panda on-line kersője végzett,leszedett 13 vírust(rendszerről,fájlokról),köztük az említett vírust is.
Most futtatom a symantec-et is a biztonság (szószerint) kedvéért.
Remélem ezután helyre áll a rendszerem.
Köszi mindenkinek a segítséget! -
eddie303
őstag
Ha jól emlékszem, egy ilyen SDBot/AgoBot-ot leszívtam én is, azóta megtanultam, hogy a netet nem állítom be win install ideje alatt, csak utána, közben szívtam le.
-
moonman
titán
van symantec is Bővebben: link de ha csökkentett módban is fogja a fájlt, akkor nagyjából ugyanennyit ér. azért tényleg próbaki!
-
moonman
titán
így van, jobb az előbb említett víruskergetőket (is) bevetni. mondjuk több szem többet lát.
outlook express: \documents and settings\username\local settings\application data
\identities\{userid}\outlook express
copyzd ki az egészet, majd a kész rendszeren miután beállítottad a fiókot vissza.
ms office-os outlook: legegyszerűbb ha kiexportálod az egész személyes mappákat egy pst-be.
[Szerkesztve] -
-
Hellas
senior tag
UP
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!Segítsetek légyszi!
A nod szerint van egy prorad.19 nevű trójaim.A gáz az,hogy nem lehet kiírtani A nod minden egyes billentyűleütésre feldobja a figyelmeztető ablakot,de nem tudja leszedni.Ha kézi víruskeresést akarok vele csinálni,akkor egy pillanatra előjön a nod ablak,de rögtön nyomtalanul el is tűnik.A tűzfalam sem indul el(sygate).Felraktam a kaspersky-t,hátha,de ugyanaz mint nod-nál,eltűnik az ablak!
A rendszervisszaállításomat is mindig kikapcsolja.
Mit lehet tenni?
Nagyon nics kedvem most xp reinstall-hoz! -
moonman
titán
futtattam egy fullos ad-aware scan után egy spybotot. mit talált? azon kívül, hogy a legutoljára paint-ben megnyitott fájl-listát ''problem''-nek titulálta, dso exploit-nek könyvelte el az internet explorer zónabeállításait, mert merészelem nem a default beállításokat használni.
ja egy zenekeverő program dll-jét pedig egyenesen kártevő kémprogramnak hiszi.
szal riogasson mást. -
csudri
őstag
-
I_Am
veterán
Meg nem mutat egy jópár valóban létező trójait sem.
Mind1 ne vitázzunk. Pár héttel ezelőttig Én is tökéletesen meg voltam elégedve az Ad-Aware-el, aztán bemászott egy trójai (ct1dll.dll file-nak álcázva magát) és Ad-aware észre sem vette. Norton frissités után riasztott és hijackthis kapta el. Még Spybot sem tudta irtani, de legalább már az is észrevette. -
I_Am
veterán
Bocsi, hogy fikáztam, de futtas egy ad-aware-t és utána pl hijackthis-t vagy spybotot és elemezd a különbségeket. Szemmel látható lesz. Ad-aware max a Gator ellen jó.
Felőlem mindenki azt használ amit akar. (tudom, hogy érted a windowsos dolgokat, soha nem is mondtam, hogy nem, de tedd meg a kedvemért, hogy lefuttatod és értékeled a programok közti különbségeket)
[Szerkesztve] -
ByB
addikt
SP2 + Avast 4 + Ad-aware 6. Legalább a biztonság illúzióját adja!!!
-
lac019
tag
válasz
Aúú_ezhideg! #7 üzenetére
Én használom, nem rossz, mondjuk, ingyen lévőt nehéz kritizálni.
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!Volt már dolgotok olyan vírussal,ami kikapcsolja a rendszer visszaállítást?
-
_Gudella
senior tag
tévedtem...visszajött....rohatéletbe..
-
_Gudella
senior tag
na a vírusírtó nem birkózott meg vele...de hosszas üldözés után asszem sikerült leírtanom...de kellet hozá egy virusmentes rendszer egy másik vinyón
-
8472
aktív tag
Használj panda internet securityt vagy nod32-t. Ezek jól leírtanak minden vírust.
-
Aúú_ezhideg!
tag
AVG 6.0 Anti-Virus Free Edition-t használ vki?
Nemrég tettem fel a Norton helyett és talált is néhány trójait, amit a Norton, Ad-Aware, Spykiller nem látott.
Szal egyenlőre jónak tűnik. Ingyenes, regisztrált, működik.
Esetleg vkinek van más tapasztalata? Vagy egyező? -
ANTer
csendes tag
tűzfal van?
ha nincs a bullguard egész jól bevált nálam. -
_Gudella
senior tag
továbbra is visszamászik..
-
_Gudella
senior tag
W32.sdbot
üdv
tegnap arra lettem figyelmes, hogy valami a háttérben feltöltéseket csinál..... feltettem a netlimitert... hát nem jelezte ki a zajló fetöltést, vagy csak minimális részét néha .. vírusom meg ilyesmi évek óta nem volt, így vírusirtóm sem... letöltöttem a mcafee 15 napos változatát. Talált is egy w32.sdbot nevű betolakodót... le is szedte egy időre el is múlt a rejtélyes feltöltés
de aztána kedveske visszajött.... megint ''leírtottam'' a mcaffe-vel, kitöröltem minden magától induló programot a Costum Stratup-al, lefuttattam az AD-Aware-t, meg egy regcleanert is utánna... de csak visszaön a drága... És AD-Aware is újra meg újra talál dolgokat .. pedig nekem általában max havonta 1szer egykét dolgot talál... na meg arra figyeltem még fel, hogy mikor feláll az xp, és még semmit nem indítottam el, és üres a tálca, ha gyorsan belenézek a task manager-be akkor fut két IEXPLORER process, amiknek máshol semmi nyoma, és pár mp múlva eltnnek, ha nincs netkapcsolat
mitévő legyek?
és honnan jöhetett ez a vírus? soha nem nyitok meg idegen leveleket, nem kattintok popup-okra, bannerekre...stb... mindig no-t nyomok az ilyen ''install and run''-okra...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest