- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Vistát nem ismerem még......Sorry. ( Bár már próbaképpen fent volt a gépen kb 2 hétig
)
De a DivX honlapjáról töltsd le a legutolsó elérhető verziót és azt (is) tedd fel.
Ha mégsem megy akkor a Vista szórakozik veled.
Talán 1 év múlva mikor már több alapvető hibát kijavítottak a Vistában AKKOR fogom én is csak feltenni......annó az XP-vel is így voltam.
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Legegyszerűbb megoldás ( mint kezdőnek ) a Dr.DivX nevü program : [link]
A progi fizetős...de úgy emlékszem ,hogy 15 napig ingyenesen használható
1. : Válaszd a VIDEO FILE menüpontot
2. : Analizálni fogja a kiválasztott fájlt.
3. : Analizálás után választhatsz hangsávot...ha esetleg több lenne. De most csak 1 van :
4. : Itt megadhatod hogy ( MAKE ) hány darabban szeretnéd az adott fájlt és mekkora méretben ( Mb in Size )...hány MB-ban. 1cd ugye 700 Mb.
Itt alul több hasznos infó is látható ( Profile Output )
-A videó hossza
-A leendő anyag ÁTLAGOS Videósáv-adatsebessége
-Hangformátum és adatsebessége
-Videó felbontása pixelben
-Videó sebessége : FPS Frame / sec ( Másodpercenkénti képkockák száma )
-A kódolt anyag várható végleges mérete.Ha megvagy akkor : NEXT gomb a jobb alsó sarokban.
5. : Encode Video ablak ( Megint látod a részleteket.......)
-Select...gombnál váloztathatod meg a mentés helyét !
Most pedig jöhet a MODIFY SETTINGS....gomb !!!
6. : Dupla ablakot kell hogy láss magad előtt :
- Egy ablakban a videót tudod elindítani / nézni
- Másik ablakban pedig :
- Csúszkán állíthatod a felbontást...... RESIZE ( Maximum : 720*576 )
- Levághatod az oldalakról a fekete csíkokat.....CROP
- Változtathatsz a hangon. ( VBR vagy CBR , Mono vagy Sztereó illetve az átviteli sebességen.......de általában a 128kbps VBR az elegendő. Ha picit jobb hangot szeretnél akkor állítsd át 160-ra vagy feljebb.
- Sampling Rate-hez nem érdemes nyúlni !Ha ezzel megvagy jöhet az : ADVANCED SETTINGS.....
7. : Ezt az ablakot kell látnod....megint egy csomó beállítás
Legfontosabb az ENCODE PERFORMANCE és az ENCODE MODE.Encode mode : 1 vagy 2 menetes tömörítést lehet beállítani. Természetesen a 2 menetes a jobb minőségű de hosszabb ideig dolgozik a gép. ( 1 menet LOG fájl létrehozása....videó elemzése kockánként...majd 2.menet a tényleges tömörítés a LOG fájl adatai alapján. )
Encode Performance : FAST , STANDARD , SLOW lehetőségekkel.
A tömörítés "gyorsasága ami befolyásolja a végleges minőséget.
SLOW az ajánlott beállítás !!!FRAME RATE : x1 , x1/2 , x1/3 lehetőségek vannak. x1 az ajánlott mert ha nem akkor diafilm lesz a végeredmény !!!
Innentől 2 lehetőség van :
1. Azonnal kódoljon ( Encode gomb )
2. Beteszed a "projektedet" a munkalistába....mert éjszakára akarod elindítani a kódolást.Mi most a munkalistát választjuk
BACK gomb !!! és ezt látod megint.....
Jobb alsó sarokban : Defer job for batch encoding mellé PIPA !!! majd Encode gomb !!!
És íme előugrott a JOB LIST...azaz a munkalista :
Az aktuális munkát : Felfüggesztheted , törölheted és indíthatod.
De ha a bal alsó sarokban a SINGLE ENCODE-ra klikkelsz akkor visszaugtik a legelső ablakra......és adhatsz neki másik munkát.
Majd ha az összes résszel végeztél és beraktad a JOB LIST-ba akkor mehet éjszakára a kódolás !!!A program erősen ( CPU ) processzorfüggő !!! Minél erősebb a cpu annál gyorsabban végez a kódolással.
-
RasHaN
aktív tag
virtualdub-ba fájl nyitás
- Video fül -> Full processing mode-ra állítás
- Video fül -> Compression -> DivX kválaszt, azon belül(configure) beállítasz egy bitrátát(1800Kbps mondjuk)
- Audio fül ->Full processing mode -> mp3 például
- (VirtualDubMod esetén ez Streams -> Stream list -> jobbklikk-el elérhető)-File fül -> save as. Lehet a méret nem lesz jó, de a divx menüjében van egy Calculator.( a bitráta mellett egyből) ahol megadod a videó hosszát, a kívánt méretet, a hang formáját, és nagyjából kiszámolja a bitsűrűséget.
én becslésem szerint 3 cd-re ki fog jönni így a 3*1óra, látható minőségromlás nélkül
-
RasHaN
aktív tag
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
A "nyersanyag" min található ? MiniDV-n esetleg.
A gépre amit felmásoltál az milyen formátumú ? ( Tömörítetlen esetleg Mpeg2-es )
....bár ha tömörítetlen lenne akkor nem 13 Gb hanem jóval nagyobb lenne.....így látatlanban azt mondom ,hogy mpeg2-es....lehet tévedek.
Nos innen kezdve 2 variáció van :
1, Tömörített DivX , XviD formába akarod tenni 1 esetleg 2 cd méretűre.
2, Normál ( asztali ) DVD formátumra szeretnéd kódolni.1-ben tudok esetleg segíteni......
2-ban nem. Nem nagyon foglalkoztam soha menüs dvd készítésével.....inkább a rip-elésévelIgazából szerintem a 2. érdekelne téged inkább mert azt nem kell magyarázni a rokonoknak hogy hogyan is kell lejátszani ( Ha kapnának egy másolatot belőle.....)
Azt ,hogy a nyersanyag min van azért kérdeztem mert van olyan DVD szerkeztő program ami a MiniDV-n lévő anyagot egy az egyben áthúzza a gépre és még pofon egyszerű is használni , szerkezteni. ( Bár fizetős program. )
Bár én annó másképp oldottam meg a saját VHS kazin található BULIS anyag DVD-re juttatását:
Ismerősömnek van egy Hi-Fi Sztereó Panasonic videója ( amivel lejátszotta a cuccot ) és a felvételért egy Grundig asztali dvd-felvevő volt a felelős
2 órás anyagot áthúzott kifogástalan minőségben
És nem kellet ide-oda másolgatnom. De nekem szerencsém volt vele....mert vágni sem akartam.
Ha DVD-t szeretnél és szerkezteni is kell akkor keress egy hasonló topic-ot itt a PH-n
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- Monitor Audio silver rx6 eladó.
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM -1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest