Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Borisz76

nagyúr

válasz pamu #1226 üzenetére

Szia.

Vistát nem ismerem még......Sorry. ( Bár már próbaképpen fent volt a gépen kb 2 hétig :) )

De a DivX honlapjáról töltsd le a legutolsó elérhető verziót és azt (is) tedd fel.

Ha mégsem megy akkor a Vista szórakozik veled.

Talán 1 év múlva mikor már több alapvető hibát kijavítottak a Vistában AKKOR fogom én is csak feltenni......annó az XP-vel is így voltam.

• Borisz76

nagyúr

válasz pamu #1222 üzenetére

Szia.

Legegyszerűbb megoldás ( mint kezdőnek ) a Dr.DivX nevü program : [link]

A progi fizetős...de úgy emlékszem ,hogy 15 napig ingyenesen használható :)

1. : Válaszd a VIDEO FILE menüpontot

[link]

2. : Analizálni fogja a kiválasztott fájlt.

3. : Analizálás után választhatsz hangsávot...ha esetleg több lenne. De most csak 1 van :

4. : Itt megadhatod hogy ( MAKE ) hány darabban szeretnéd az adott fájlt és mekkora méretben ( Mb in Size )...hány MB-ban. 1cd ugye 700 Mb.

Itt alul több hasznos infó is látható ( Profile Output )
    -A videó hossza
    -A leendő anyag ÁTLAGOS Videósáv-adatsebessége
    -Hangformátum és adatsebessége
    -Videó felbontása pixelben
    -Videó sebessége : FPS Frame / sec ( Másodpercenkénti képkockák száma )
    -A kódolt anyag várható végleges mérete.

Ha megvagy akkor : NEXT gomb a jobb alsó sarokban.

5. : Encode Video ablak ( Megint látod a részleteket.......)

-Select...gombnál váloztathatod meg a mentés helyét !

Most pedig jöhet a MODIFY SETTINGS....gomb !!!

6. : Dupla ablakot kell hogy láss magad előtt :

- Egy ablakban a videót tudod elindítani / nézni
    - Másik ablakban pedig :
    - Csúszkán állíthatod a felbontást...... RESIZE ( Maximum : 720*576 )
    - Levághatod az oldalakról a fekete csíkokat.....CROP
    - Változtathatsz a hangon. ( VBR vagy CBR , Mono vagy Sztereó illetve az átviteli sebességen.......de általában a 128kbps VBR az elegendő. Ha picit jobb hangot szeretnél akkor állítsd át 160-ra vagy feljebb.
    - Sampling Rate-hez nem érdemes nyúlni !

Ha ezzel megvagy jöhet az : ADVANCED SETTINGS.....

7. : Ezt az ablakot kell látnod....megint egy csomó beállítás :)

Legfontosabb az ENCODE PERFORMANCE és az ENCODE MODE.

Encode mode : 1 vagy 2 menetes tömörítést lehet beállítani. Természetesen a 2 menetes a jobb minőségű de hosszabb ideig dolgozik a gép. ( 1 menet LOG fájl létrehozása....videó elemzése kockánként...majd 2.menet a tényleges tömörítés a LOG fájl adatai alapján. )

Encode Performance : FAST , STANDARD , SLOW lehetőségekkel.
    A tömörítés "gyorsasága ami befolyásolja a végleges minőséget.
    SLOW az ajánlott beállítás !!!

FRAME RATE : x1 , x1/2 , x1/3 lehetőségek vannak. x1 az ajánlott mert ha nem akkor diafilm lesz a végeredmény !!!

Innentől 2 lehetőség van :
    1. Azonnal kódoljon ( Encode gomb )
    2. Beteszed a "projektedet" a munkalistába....mert éjszakára akarod elindítani a kódolást.

Mi most a munkalistát választjuk :) BACK gomb !!! és ezt látod megint.....

Jobb alsó sarokban : Defer job for batch encoding mellé PIPA !!! majd Encode gomb !!!

És íme előugrott a JOB LIST...azaz a munkalista :

Az aktuális munkát : Felfüggesztheted , törölheted és indíthatod.
    De ha a bal alsó sarokban a SINGLE ENCODE-ra klikkelsz akkor visszaugtik a legelső ablakra......és adhatsz neki másik munkát.
    Majd ha az összes résszel végeztél és beraktad a JOB LIST-ba akkor mehet éjszakára a kódolás !!!

A program erősen ( CPU ) processzorfüggő !!! Minél erősebb a cpu annál gyorsabban végez a kódolással.

• RasHaN

aktív tag

válasz pamu #1222 üzenetére

virtualdub-ba fájl nyitás
    - Video fül -> Full processing mode-ra állítás
    - Video fül -> Compression -> DivX kválaszt, azon belül(configure) beállítasz egy bitrátát(1800Kbps mondjuk)
    - Audio fül ->Full processing mode -> mp3 például
    - (VirtualDubMod esetén ez Streams -> Stream list -> jobbklikk-el elérhető)

-File fül -> save as. Lehet a méret nem lesz jó, de a divx menüjében van egy Calculator.( a bitráta mellett egyből) ahol megadod a videó hosszát, a kívánt méretet, a hang formáját, és nagyjából kiszámolja a bitsűrűséget.

én becslésem szerint 3 cd-re ki fog jönni így a 3*1óra, látható minőségromlás nélkül

• RasHaN

aktív tag

válasz pamu #1220 üzenetére

Az anyag hosszátúl függ a dolog, xvid vagy divx-ben 1800-2000 kbps-el szoktam kódolgatni (1,5-2órás anyagot). Esetleg lehet pár filtert is rá kell húzni, kamerás meg tv-s felvételeket emlékeim szerint interlace filterrel kellett izgatnom anno, de már rég csináltam ilyet :)

• Borisz76

nagyúr

válasz pamu #1218 üzenetére

Szia.

A "nyersanyag" min található ? MiniDV-n esetleg.
    A gépre amit felmásoltál az milyen formátumú ? ( Tömörítetlen esetleg Mpeg2-es )
    ....bár ha tömörítetlen lenne akkor nem 13 Gb hanem jóval nagyobb lenne.....így látatlanban azt mondom ,hogy mpeg2-es....:) lehet tévedek.

Nos innen kezdve 2 variáció van :

1, Tömörített DivX , XviD formába akarod tenni 1 esetleg 2 cd méretűre.
    2, Normál ( asztali ) DVD formátumra szeretnéd kódolni.

1-ben tudok esetleg segíteni......
    2-ban nem. Nem nagyon foglalkoztam soha menüs dvd készítésével.....inkább a rip-elésével :)

Igazából szerintem a 2. érdekelne téged inkább mert azt nem kell magyarázni a rokonoknak hogy hogyan is kell lejátszani ( Ha kapnának egy másolatot belőle.....)

Azt ,hogy a nyersanyag min van azért kérdeztem mert van olyan DVD szerkeztő program ami a MiniDV-n lévő anyagot egy az egyben áthúzza a gépre és még pofon egyszerű is használni , szerkezteni. ( Bár fizetős program. )

Bár én annó másképp oldottam meg a saját VHS kazin található BULIS anyag DVD-re juttatását:

Ismerősömnek van egy Hi-Fi Sztereó Panasonic videója ( amivel lejátszotta a cuccot ) és a felvételért egy Grundig asztali dvd-felvevő volt a felelős :) 2 órás anyagot áthúzott kifogástalan minőségben :) És nem kellet ide-oda másolgatnom. De nekem szerencsém volt vele....mert vágni sem akartam.

Ha DVD-t szeretnél és szerkezteni is kell akkor keress egy hasonló topic-ot itt a PH-n :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés