Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Google Pixel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kakumix
senior tag
Viszont, ha már úgyis idekeveredtem ebbe a topikba kérdésem is lenne, remélem tud rá valaki válaszolni!
Notebookon használok Virtualbox-ot. Ez a notebook csatlakozhat vezetéken vagy WiFi-n keresztül két hálózathoz (ugyanaz a DHCP címe és az IP tartomány) vagy telóról leosztott mobilnetes WiFi-re vagy egyáltalán nincs hálózaton.
Ezek a kavarások problémát okoznak egy virtuális gépen futó szerver elérésében. Ez a virtuális gép bridge-elt hálózaton keresztül csatlakozik a netre, ezért ha vezetéken van akkor a vezetékes hálókártyára, ha WiFi-n van akkor a wireless kártyára csatolom és működik. Viszont, mit kellene állítanom olyankor mikor mobilnetre csatlakozik vagy egyáltalán nincs net? Az első esetben más az IP tartomány (fix domain néven kell elérnem a szervert, ehhez a hosts fájlban felvettem egy összerendelést, így: "192.168.1.101 SERVERGEP"), a második esetben pedig nem "él" egyik hálókártya sem, a windows (Win7 x64 a host
) azt jelzi, hogy kábel nincs bedugva vagy nincs kapcsolat. Mit kellene állítanom, hogy ezekben az esetekben is elérjem a virtuális szervert? Olyan megoldás kellene, ami gyors és mivel a virtuális gépet csak úgy szoktam leállítani, hogy "piros X" + a Virtualbox mentse el a gép állapotát lehetőleg ne kelljen újraindítani se. A virtualizált gép egy linux, ebbe ha szükséges egy network restart-ot ki fogok tudni adni, ha szükséges, de még nem kaptam meg hozzá a root-ot, a user-emnek meg nincs hozzá joga.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Interactive Brokers társalgó
- Végre hivatalos: májusban jön a Forza Horizon 6
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 7 5700X3D OEM processzor 3 év 27% áfa
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD AORUS RTX 3070Ti 8GB LIAN LI 216 RX ASUS 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600XT 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN S2 TG CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) azt jelzi, hogy kábel nincs bedugva vagy nincs kapcsolat. Mit kellene állítanom, hogy ezekben az esetekben is elérjem a virtuális szervert? Olyan megoldás kellene, ami gyors és mivel a virtuális gépet csak úgy szoktam leállítani, hogy "piros X" + a Virtualbox mentse el a gép állapotát lehetőleg ne kelljen újraindítani se. A virtualizált gép egy linux, ebbe ha szükséges egy network restart-ot ki fogok tudni adni, ha szükséges, de még nem kaptam meg hozzá a root-ot, a user-emnek meg nincs hozzá joga.