- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blackmate
őstag
Nekem is akadt egy kis gondom AVI -> MPEG kódolás során.
A lényeg, hogy a CCE hosszabbnak látja az avit, mint azt a Virtualdub.
Itt egy scrrenshot róla: [link]
A részletekről annyit, hogy a CCE 2.70-es verzió, a Virtualdub, mint látható 1.7.0-es, és a 6.3-as DivX volt codec gyanánt feltéve (az avi DivX3 Low Motion-nel lett kódolva).
Mi lehet a gond? -
Totyi
őstag
válasz
enzo_ferrari #27 üzenetére
Ahol elmented,ott lesz(sava as);előjön egy ablak.Alul egy bombbal tudod a telepített codeceket előhívni.
-
Totyi
őstag
válasz
enzo_ferrari #21 üzenetére
Nagyon nagyon rossz kodeket választottál,vagyis teljesen tömörítetlenül mnentetted el.Azért lett olyan nagy méret pár perc alatt.Dvix 5.1-vagy 6 legyen a gépeden.Inkább 6
-
Lortech
addikt
válasz
enzo_ferrari #22 üzenetére
Próbáld ki másik avi-val is, a módszer működik, nálad van valami gubanc. Nem ac3-as véletlenül a hangod? Vagy ha nem, írd már le, hogy milyen a forrás avi pontosan.
szerk: van egy program ( thefilmmachine a neve), amivel néhány klikkel meg tudod csinálni az egész avi+sub >> dvd átalakítást, még az authoringot is megcsinálja. Ha nagyon nem megy, lehet próbálkozni azzal is. Nem mindig tökéletes, de általában jól dolgozik, nem tudom hol tart a fejlesztés, régen néztem utoljára, itt egy béta:
Ez egy béta, már régen nézegettem[link]
Másik lehetőség, hogy a vdr-t pl quenccel nyitod meg, az is jó (ha nem jobb) enkóder, mint a tsunami. szerk: hoppá. azt elfelejtettem, hogy quenc csak avs-t eszik, akkor ez felejtős, mert már túl lenne bonyolítva.
[Szerkesztve] -
enzo_ferrari
tag
vagytok még???
-
enzo_ferrari
tag
ezt a tetves vdub progit sem találom a neten...!!!!!!!! kezd nagyon tele lenni a t...m.
-
Totyi
őstag
válasz
enzo_ferrari #18 üzenetére
A másik kolléga által mondott is biztos jó;én úgy nem próbáltam.Ezt a módszert tudom,hogy működik.
-
Lortech
addikt
válasz
enzo_ferrari #15 üzenetére
Az eredeti módszer is működik, ha itt lennél, megmutatnám.
De elvileg neked az a problémád, hogy nem tudod a frame server által szolgáltatott a/v folyamot megnyitni a tmpgenc-cel, ő meg azt ajánlotta neked, hogy egy másik enkóder programmal próbáld megnyitni, nem a nandubon volt a hangsúly, érted.
Egyébként kiegészíteném azzal, hogy van vdubhoz subtitler plugin, és akkor nem kell ssa-val vackolni.
szerk: A vdr filenak annyinak kell lenni, az jól van úgy.
[Szerkesztve] -
enzo_ferrari
tag
nekem az is gyanús, hogy a vdr file olyan kis méretű...(1 kb)
-
Totyi
őstag
válasz
enzo_ferrari #15 üzenetére
Azt én is tudom.
Tessék megerőltetni magad és próbáld ki,azt amit javasoltam.Rendicsek? -
Totyi
őstag
válasz
enzo_ferrari #13 üzenetére
Ezt így,ahogyan leírtam?Mert ennek működnie kell,nem egy filmet csináltam ezzel a módszerrel.
-
Totyi
őstag
válasz
enzo_ferrari #7 üzenetére
Akkor javasolhatok mást?
Vdub,vagy vdubmod,vagy nandub..mindegy.Az a lényeg,hogy el tudd menteni aviba a kész filmet;tehát legyen codec a gépen (dvix).
vdubhoz kell egy subtitler plug-in(google).De ez csak .ssa feliratokat kezel.---> kell egy program sub to ssa.Ne tévesszen meg,ez ismeri az srt-t is.Vdub indít.Nyisd meg az avit...kérdezni fog egy nagyon hosszút utána,válaszolj nemmel.Kérdés röviden:segítsen-e a vdub hogy a hang ne csússzon...vagy ilyesmi.NE segítsen,mert elrontja.Film betöltve.
Video--->filters menűpont.Itt tallózd ki(add hozzá) a subtitler plugint,amit letöltöttél,ez egy vdf fájl.Tölsd be,és válaszd ki.ekkor előjön egy pont,ahol oda kell adnod azt az ssa feliratot,amit már átkódoltál az srt-ből.Betöltve,hozzáadva,most file;save as...kiválasztod a kodecet és vársz.
Aztán ellenőrizd út közben hogy jó-e.Aviból a neroval is(vision express) tudsz dvd-t csinálni.Vagy tmpeg encoder mainconcept;itt beállíthatsz sokmindent.A végénél DVD és NE mpeg 2 legyen a kimenet.DVD authorral meg megcsinálod a gyers mpeg-ből a dvd-t és kírod vagy iso-t csinálasz belőle.
Remélem érthető voltam -
Lortech
addikt
válasz
enzo_ferrari #9 üzenetére
És elárulod?
-
Lortech
addikt
válasz
enzo_ferrari #1 üzenetére
Mi az, hogy nem szereti?
Ha úgy csinálod, ahogy leírta az illető, tehát indjtasz egy frame servert, akármi.vdr néven, még csak tpr sem kell, aztán elindítasz egy varázslót, majd dvd/pal/cbr mondjuk, azátn video file-nak megnyitod az akarmi.vdr-t, aztán már kódolhatod is át. -
enzo_ferrari
tag
ráégetést próbáltam az alábbiak szerint:
''1. Az avi file-t Gspottal nyisd meg. Ez tartalmaz 3 fontos infót a filmröl úgymint képméret (pl 640*480), videókodek (pl xVid) hangkódek (pl AC3). Ezeket tessék felírni.
2. Hangsáv elmentése. Virtualdubbal a film megnyitása, menüben audio-full process. Utána két verzió van. Az elsö a legsimább, ha a gspot mp3-as kodeket jelez, és a virtualdub nem panaszkodott, ekkor menüböl file-save wav, és elmented valahová a hangsávot. A második, ha a Gspot AC3-as tömörítést jelez, ekkor a file-save wav után, ha elmentette, nevezd át .wav-ról .ac3 -ra. A kész .ac3 -at töltsd be a px3 konverterbe, ez a ac3-ból rendes wavot csinál.
3. (Szükség esetén) film mentése. Ezt csak akkor kell, ha a filmed valami extra kodeket tartalmaz, amit a progik nagy része nem ismer fel, pl. Pinnacle akármi bizbaz codec. Menüböl audio-no audio, menüböl video-compression-select Xvid(v. divx) menüböl file, save avi => megadsz egy másik filenevet.
4. (Szükség esetén) felirat elökészítése. Srt to SSa-val (vagy ízlés szerint mással másból .ssa kiterjesztésű szöveg készítése.
5. Konvertálás előkészítése : Virtualdubbal .avi file megnyitása. Menüből audio-noaudio. Menüből video-filters. Itt elöször : add resize. ezen belül az eredeti képméretet add meg (pl 640*480), és utána alul az expand frame and letterboxot pipáld ki, az új képméret : legyen példánkban 640*X . Ez az X legyen egyenlö a 640*0,8-al, tehát példánkban 512. Ez azért kell, hogy a DVD arány majd később meglegyen, nem fogja elnyújtani a képet, hanem alul-felül pluszban lesz egy fekete csík.
Utána add subtitler (ha kell felirat), és hozzáadod az .SSA filet. preview-ban meg is tudod nézni, hogy fog kinézni.
Utána add brightness/contrast (ha pl. túl sötét a kép) és egy keveset hozzáadsz. tapasztalat szerint az ideális fent + 2 vonás, alul +1/2 vonás.
LeOK-zod, és megjelenik a Virtualdubban baloldalt az eredeti, jobboldalt a leendő kép. Ha tetszik az eredmény, folytathatjuk.
Menüből file-start frame server. ok, filenévnek pedig akarmi .tpr (ez fontos, itt a .tpr-t is be kell írni a végén.) Ezekután eltűnik a vdub, és megjelenik egy kis kocka. Kicsinyitsd le. 6. Inditsd el a TMPeg encodert. Az elején bedob egy wizardot, ha nem, akkor Menüből file-project wizard.
Válaszd ki a DVD-PAL-t, CBR 3000 KB/sec. Next
Video file-browse -válaszd ki a filenev.tpr-t
Audio file-browse -válaszd ki a wav file-t
És most : csekkold le, hogy a field order az A legyen, ne B, mert különben nem lesz képed, csak hang. Next
Még egy Next.
Itt elvileg le tudod csökkenteni a bitrátát, lelehet max 2500-ig érdemes. Next.
Ha nincs több konvertálnivaló, akkor Start convert és Next. Ha van, akkor Create another project, Next, és tudsz csinálni másikat. ''
a kijelölt rész a necces... -
Totyi
őstag
válasz
enzo_ferrari #5 üzenetére
[link]
Itt egy link,ez sokat segíthet.
Rá akarod égetni az avira a feliratot,vagy a dvd-re hozzátenni?Az utóbbi bonyolultabb.Sztem simán jó a ráégetés is. -
Totyi
őstag
válasz
enzo_ferrari #3 üzenetére
Most mit is szeretnél csinálni pontosan?...mert nem értem.
-
enzo_ferrari
tag
up
-
enzo_ferrari
tag
UP!
-
enzo_ferrari
tag
hi mindenki,
az alábbi linken található hozzászólást (Secnir) próbáltam a gyakorlatban alkalmazni, de a start frame server funkciónál elakadtam. [link]
1. nem is ajánl fel semmilyen tpr kiterjesztést, és ha én erőszakolom rá a TMPGencoder akkor sem szereti
2. az általa felajánlott vdr kiterjesztésű file-t lementi x néven, de a TMPGencoder ezt sem szereti (egyébként ez kb 0 ill. 1 kb -os file-ként jelenik meg!!!!!!! természetesen ezt a TMPGencoder nem szereti...
PLZ HELP!!! mit csesztem el??? nem hiszem el hogy itt szopok már ezzel a kis szösszenettel egész du!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest