- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
Új hozzászólás Aktív témák
-
teo98
újonc
Sziasztok!
Szüleim házában szeretném egy kicsit rendbe tenni a villanyt.
Tudni kell,hogy ez egy 3 szakaszban épült családi ház,és a hozzáépítések alkalmával sosem lett rendesen megcsinálva a villany.Annyi szerencse van,hogy majdnem mindenhol réz vezetékek lettek húzva,de nem igazán vannak jól elosztva az áramkörök.
1 Fázis 16Amper áll rendelkezésre jelenleg.
Kint a villanyóra szekrényben az óra fölött van egy guman tábla amin régi bakony művek kismegszakítók vannak.Amire én gondoltam,hogy ezt lecserélni egy lakáselosztó dobozra,az innen induló áramköröket meghagyni,majd innen vinni 3 darab 6mm-es MKH-t a lakótérbe és ott felrakni egy újabb lakáselosztó dobozt ahonnan ki lehetne alakítani plusz áramköröket a házban.Tudom a fő 16Amperes bizti miatt nem sokat változna a dolog,de most van egy kisebb felújítás és most lenne célszerű az új áramköröket kialakítani.Később,remélem még az idén össze is jön tervben van a bővítés 32Amperra.
A gondom az,hogy a guman tábla alá csak a vastag fázis vezeték jön fel az órától a kismegszakítókhoz.A meglévő áramkörök nullái és földjei az óra alól indulnak.
mindössze egy vékonyabb szerintem másfeles nulla és föld van a tábla alatt a szekrényben lévő konnektor miatt.
Na most ha én ezt a nullát és földet viszem tovább a benti elosztóba,ha jól gondolom gondot fog okozni,hogy azon 40 centin ami az óra és a kinti lakáselosztó közt van a nulla elég vékony keresztmetszetű lesz.
Igazából a fő 16A-s bizti miatt talán nem tudnák túlterhelni,de ez a dolog nem hagy nyugodni.
Vastagabb nullát felhozni az órától gondolom ugyanúgy szabványosítással járna szóval akkor már egyből a 32Ampert is meg lehetne csináltatni,de addig is elmenne az új rész így?A 32Ampert mindenképp átverem rajtuk még az idén,csak apám fafejű kicsit és győzködni kell
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- iPad topik
- Autós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fogyjunk le!
- EA Sports WRC '23
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest