Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Nagyon le vagy ragadva az "egérmozi"-nál, de már rég nem az. Azért a 6,8" nem kicsi, az enyém csak 6,67"-os, de nem látom kisebben a képet, mint a 24"-os monitoron. Tudod, minden a távolságon múlik, márpedig egy telefont nem méterekről fogsz nézni.
-
Bozek
nagyúr
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Doky586
üzenetére
Azért erre ne fogadj nagy tétben.
Hidd el, hogy ma már sokkal jobb minőséget lehet elérni ugyanabban a méretben. Amúgy ha még jobban akartak anno tömöríteni, akkor nem XviD/DivX-et használtak, hanem ASF-et.De visszatérve a minőségre: igaz, hogy ez "csak" 1 óra 27 perc, de belefér 1,33 GB-ba ás nem 720p, hanem 1080p. Persze tény, hogy azért a sötétebb részeknél lehetne jobb is, de azért mozgásban az se feltűnő.

-
Bozek
nagyúr
Azért ez már nem az, amit Pistike használt anno. Persze zajos VHS-ből nem lesz tűéles 4K, de azért ha megfelelő a minőség, akkor el lehet érni jó eredményt. Itt egy 624x352-ből 1280x722-re (nem vágtam le azt a 2 pixelt) konvertált cucc. A jobb összehasonlítás érdekében előbbi képet is megnöveltem PS-el 1280x722-re. Persze biztos lehetne jobb is, annyit nem játszottam a beállításokkal. De persze nem csak erre jó, hanem például FPS konverzióra is, egy 25 fps-es videóból olyan 50 fps-est csinál, hogy észre se veszed, hogy az eredetileg nem az utóbbi volt.

-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
IGP-vel ne is várj csodát. Jó esetben egy ilyen konverziónál egy 3060 Ti-vel van olyan 20-25 fps, tehát nagyjából real-time kódolás. Ami úgy kb. 25-ször gyorsabb az UHD 630-nál.

-
Bozek
nagyúr
válasz
troller
üzenetére
A DaVinci Resolve tudja a stabilizálást. Ingyenes, de a letöltéshez regisztrálni kell az oldalon.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
A lejátszók nem tudnak ilyent, de ez nem is várható el tőlük. Még egy DVD videó nagyjából real-time upscale-hez is bőven kell hardver. A 3060 Ti-m viszi, de a 1660 Ti például már csak 10 fps-el csinálta, mielőtt lecseréltem. Én a Topaz Video AI-t használom, de ez fizetős, és nem is az olcsók közé tartozik. Mondjuk én szerintem valami akcióban vettem meg. Ha megveszed, akkor 1 évig kapsz hozzá frissítéseket, utána meg addig, amíg nincs főverzió ugrás. De a korábbi verziót örökké használhatod.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Ha csak vágni akarsz, akkor VideoRedo, de ez fizetős. Mivel újrakódolás nélkül ment, ezért a sebességgel sincs gond.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Melorin
üzenetére
Először valamelyik konvertálóval át kell alakítani a hangot AAC-re (mondjuk XMedia Recode) és utána az MKV Muxing Batch GUI-val be tudod rakni plusz hangsávként az összes videóhoz egyszerre.
XMedia Recode esetén megnyitod az összes fájlt, a listában CTRL+A-val kijelölöd az összeset, majd a profilnál kiválasztod az egyénit, a formátumnál pedig az AAC-t. Aztán esetleg a Hangsáv 1 fülön beállítod a bitrátát és a csatornák számát (alapból sztereó, szóval ha meg akarod hagyni esetleg az 5.1-et, akkor át kell állítani) és utána a nagy kék + (felvétel a várólistára), majd Kódolás.
Ha több hangsávod van, akkor a Hangsáv 1 menünél egyesével ki tudod választani, de akár CTRL segítségével ki is tudod választani mindegyiknél. Aztán a kis kék nyíl és a Kimenet-nél már látszik is, hogy melyik hangsávot mire alakítja.
-
Bozek
nagyúr
Nem hinném, hogy aki csinálta, annyira szigorúan venné ezt. Az aq-strength például 1.00, amit a szabályok animációhoz írnak, ez meg nem az. De a 2000-es bitráta se hinném, hogy megfelel a szabályoknak, hiszen ott CRF értéket írnak. Amúgy a MediaInfo-ban van encoding settings rész, majd kisilabizálom belőle valahogy, hátha tudok én is ilyent csinálni.

-
Bozek
nagyúr
A második képen a sötét részeknél kicsit elmosottabb, de ez lejátszás közben nem annyira észrevehető. Igaz, az első H264, a második pedig H265, de az említett érték utóbbi esetében 0.040. Ja és 10 bites.
Amúgy nem én konvertáltam, pedig jó lenne tudni a beállításokat. Helyspórolás szempontjából kezdtem el leszedni ezeket az anyagokat (már amiből van), mert nem mindegy, hogy egy sorozat 400 vagy 40 GB.
Megcsinálta az MCU filmeket is 4K HDR-ben, ott egy film 8-9 GB. -
Bozek
nagyúr
válasz
bluemirage
üzenetére
"Az MKV az egyik legjobb konténer. Szinte bármit bele lehet dobni és ami ismeri az MKV-t, az le is játsza onnan."
Erre azért ne vegyél mérget. A H.265 is MKV konténerben van, mégse játssza le az, ami tudja az MKV-t. A minőségromlás meg megint hülyeség, lehet úgy konvertálni, hogy ne romoljon a minőség, csak nem ilyen egykattintásos programokat kell használni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Ffmpeg. Az Xmedia Recode is egy GUI ehhez, de ott van még a MediaCoder, ami paraméterezhető. Vagy az XviD4PSP, ami ugyan egyszerűbb, de fizetős.
-
Bozek
nagyúr
"de ezt nem is engedte csak 50-re állítani"
Én csak a fejlesztőt idéztem, ő írta ezt a megoldást a fórumban még korábban. Ezek szerint ezen változtatott azóta. De ha működik, akkor nem probléma az 50 sem. Vannak elvileg olyan médialejátszók, amelyek erre nem érzékenyek, de ezek szerint a tiéd igen.
-
Bozek
nagyúr
Túl nagy a bitráta, ezért van PTS underflow. Amikor mented a videót, próbáld meg azt, hogy rányomsz a Profile Options-re, majd alul Show Advanced. Az Output Mux Rate-nél pedig a TS mux rate-et állítsd Automatic-ra, a Number of samples-t meg mondjuk 100-ra vagy 200-ra.
Ha így se megy, akkor meg Manual-ra és ott a Mux rate-et növeld meg. Mivel nem írtál a videóról semmi nfót (csak annyit, hogy 1080p), így nem tudok ehhez írni semmi értéket. A lényeg, hogy a videó bitráta fölött legyen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
bluemirage
üzenetére
Le tudják írni, hidd el. Az, hogy a Q&A-ban mi szerepel, sose számított. Mégis hogy gondoltad, hogy abban minden szerepelhet? Akkor minek a használati útmutató?
Ott van a 153. oldaltól elég részletesen leírva, hogy milyen videókat támogat. És a 150. oldalon ki is van emelve a következő: "The DivX and DTS codecs are not supported by the Samsung TV models released in 2021"
De még a 32"-os N5000-es Samsung használati útmutatójában is részletezve van minden.
A Wayteq-nél nem tudom, hogy melyikről írtad az infót, de a HD-95-nél még az Extreme Digital oldalán is szerepel a következő:
"Video kodek: MPEG2 ISO/IEC 13818-2 MP@ML, H.264(MPEG4 part 10) main and high profile level 4.1/MPEG-2 MP@HL" -
Bozek
nagyúr
válasz
bluemirage
üzenetére
"az mikv-ban csak bizonyos tartalmat támogat. Az ilyen, kamu MKV kompatibilis"
Miért? Mire számítottál? Itt nem "kamu MKV kompatibilis" a TV, hanem az adott kódolást nem támogatja. Mindegy, hogy lósz*rt Tescós szatyorba vagy Gucci táskába rakod, az attól még lósz*r marad. Ugyanígy a DivX/XviD se változik át táltos paripává, ha MKV-ba rakod AVI helyett.
-
Bozek
nagyúr
Van hozzá elég erős géped? Vagy sok időd? Bár 4K HDR esetén mindkettőre szükséged lesz. Mondjuk ha a minőség nem számít, akkor videókártyával is megoldható (NVidia-nál például ott az NVENC), az gyorsabb. Ha meg számít, akkor felejtsd el az ilyen-olyan csili-vili automata szoftvereket.
-
Bozek
nagyúr
A konvertált videóra küldesz VMAF parancsot? Hogy néz az ki? A PSNR, SSIM adatok megvannak XviD4PSP-ben is.
Az biztos, hogy gyorsabb, ha még Color Tone (ebből most a Hable-t próbálgatom 2.0-s peak-kel) változtatás is van, akkor is olyan 33 fps-el konvertál egy fullHD videót az i7-10700K. Különbség minimális az eredetihez képest, de azért néhol a sötétebb részeken látható.
-
Bozek
nagyúr
HDR > SDR konverzióra milyen Color Tone-t ajánlanátok? Igazából a Reinhard, a Mobius és a Hable között gondolkozom, leginkább ez utóbbi jön be. De persze finombeállítások is jöhetnek.

-
Bozek
nagyúr
Ha gyorsan akar konvertálni, akkor jó a fast preset. Viszont ha minőséget akar, akkor inkább a slow-t kellene választani.
A CRF 16 talán nem is kell, ahogy néztem, az kb. pont az a 90 Mbps, ami most van. Attól nem lesz kisebb a fájl. Bár ezt csak egy grafikonon láttam, nem biztos ez az érték.
Amúgy ki kell vágni belőle egy rövid részt és azzal tesztelni.
-
Bozek
nagyúr
"nem teljesen a folyamatos a mozgás"
Ez alatt pontosan mit értesz? Mit csinálsz a videóval? Mondjuk úgy nehéz bármit is mondani erre, hogy nem ismerjük a forrást és a beállításaid. Okozhatja egyetlen hibás beállítás is.
"mivel a forrást akarom változtatás nélkül kiírni"
Akkor most konvertálni akarsz vagy sem? Mert ha változtatás nélkül szeretnéd, az nem konvertálás. Amúgy nem használok Vegas-t, de fura lenne, ha az okozná a problémát.
-
Bozek
nagyúr
Ha a 3 hangsávot átalakítod 192 kbps-es LC-AAC-ra, akkor már az se lesz olyan nagy méretű, mint az AC3. Ahogy látom, egyik se 5.1-es, így ez nem probléma.
Kivágsz egy kisebb videót, aztán teszteled nagyobb CRF-el. Ha még nem gáz, akkor azzal konvertálod az egészet. Így hamarabb megvagy vele. És persze a 2 menetes kódolás se ártana, de az is növeli az időt.
Ueda: "Meg van egy olyan gondolatom, hogy a nagy cégek által kódolt videók (pl. Youtube) szintjét házilag nem lehetséges elérni. A nagy cégeknek megvan a mérnöki gárdájuk, szaktudásuk, eszközparkjuk, hogy a legjobban kódoljanak."
Ők is ugyanazzal kódolnak, szóval elérhető. Csak ott mondjuk Very Slow vagy Placebo preset-et kell használni.
-
Bozek
nagyúr
Van az ingyenes ultraprofi: Da Vinci Resolve
Van a drága ultraprofi: Adobe Premiere, Sony VegasÉs van ez, amelyik szerintem soha nem ért 100 ezret és soha nem volt ultraprofi.
-
Bozek
nagyúr
válasz
bluemirage
üzenetére
Jó taktika. Ha valaki megcáfol, akkor menekülsz, és úgy állítod be, hogy a másik hülye. Én ebbe az egészbe bele se mentem volna, ha nem erősködsz.
1. Az általad linkelt oldalon nem látom, hogy hol írják, mit lehet beledobni. Na meg ne a Wikipedia legyen már a hiteles forrás...
2. "Az MKV konténer nem támogatja az x265-öt és talán soha nem is fogja."
Azért valamiért mégis MKV-ban vannak a HDR-es HEVC anyagok. Ja, bocs: HEVC = x265. Szóval bukta...3. "Azt meg csak remélem, hogy egy moderátor törli a köztünk lévő beszélgetést, mert nulla mértékben tartozik az eredeti kérdéshez...."
Inkább azért reméld, hogy a később érkezők ne lássák, hogy mennyire nem értesz ehhez. -
Bozek
nagyúr
válasz
bluemirage
üzenetére
Leírsz valamit, ami egy nagy hülyeség, majd azt nézed hülyének, aki ezt cáfolja. Gratulálok.
"Szinte bármit bele lehet dobni és ami ismeri az MKV-t, az le is játsza onnan."
"az említett amiko cucc lejátsza az MKV-t... a rossz hír, hogy sajnos az istenített és általad említett x265-öt nem."Akkor most ami ismeri az MKV-t, az lejátsza vagy mégsem? Mert hát az elsőként idézett mondat szerint mindegy, hogy mi van benne, a lényeg, hogy MKV legyen...
-
Bozek
nagyúr
válasz
bluemirage
üzenetére
"Szinte bármit bele lehet dobni és ami ismeri az MKV-t, az le is játsza onnan."
És komolyan ezek után akarod megmondani a tutit? Dobj bele egy x265-öt, meg egy DTS hangot és próbáld meg lejátszani egy Amiko HD8150-en...
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
peter889
üzenetére
A Queue to batch-el be tudod rakni egy listába a vágást, és ezt utána kötegelten el tudod végezni. Tehát ha több videót akarsz vágni, akkor nem kell egyesével menteni, ha kijelöltél mindent, hanem berakod a listába, amit utána lefuttatsz a Tools - Start Batch Manager menüben. A Save with split screens pedig részenként vágja, nem egyben. Azaz, ha van két rész, amit megtartanál, akkor két videót lesz a végén, három esetén három videót, és így tovább. A Queue with split screens meg ebből talán egyértelmű.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
peter889
üzenetére
A Cut Selection a kijelölt időpontok közti részt vágja ki a videóból, míg a Trim unselected a többit vágja. Azért érdemesebb a Cut Selection-t választani, mert azzal több részt is könnyen ki tudsz dobni, például egy TV felvételnél a reklámokat. A végén ami zöld maradt, azt menti a Save Video, a pirosakat meg kihagyja.
-
Bozek
nagyúr
válasz
peter889
üzenetére
"Úgy negyed óra alatt hozott létre egy 7 gigás mkv fájlt"
A VideoRedo? Azt az MKV-t választottad ki a Save Video As... menüben, aminek a végén Intelligent van? Mert az elvileg gyorsan végez, és bár néha kódol is, de csak akkor, ha nem kulcskockánál vágsz és akkor is csak pár képkockát. Szóval nem tart negyed óráig.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Szerintem van ilyen beállítás az MKVToolNix-ben, de soha nem próbáltam.
Egyszer akartam szinkront rakni egy sorozat HD anyaga alá, de felhúzott, hogy az okos magyaroknál még csak a jelenetek sorrendje sem stimmelt, ezért hagytam.
-
Bozek
nagyúr
A két Youtube link ugyanaz, mindkettő a DVBFab AI Enlarger-re mutat.
Amúgy megnéztem a Topazt, legalábbis küldtem nekik egy 1 másodperces videót. Alapvetően nem is rossz, egész pofás lett, pedig egy régi VHS-ről volt digitalizálva.
Most letöltöm az 1,3 GB-os telepítőt, aztán megnézem, hogy mennyi ideig tartana az egész videót megcsinálni.
-
Bozek
nagyúr
És ezzel megoldható, hogy ugyanabból a videóból több részt is kivágjon? Mint mondjuk egy TV felvételből a reklámokat.
Én egy darabig keresgettem ilyen programot, aztán inkább megvettem a VideoRedo-t. Tökéletes eszköz, még akár azt is meg lehet csinálni, hogy két (vagy több) videót összevág tetszőleges sorrendben (pl. 1. videóból 1 perc, aztán a másodikból 2, majd újra az elsőből 1).
-
Bozek
nagyúr
válasz
szakmaster
üzenetére
Szerintem ez nem őrzi meg a HDR-t. Csinálnál az így készült videóról egy MediaInfo-t? A Color primaries-nél mi szerepel?
Én ki akartam próbálni, de a Handbrake Portable mindig leáll, amint HDR videót akarok konvertálni, de még a Live Preview se megy H265-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - Corsair Elgato Stream Deck Mini
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest