Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bluetooth-headsetekről általában
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Mobil flották
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
freeapro
senior tag
Egyetértek. A számítástechnika fejlődésével egyre több dolog kerül közvetlenül a CPU-ba. Emlékszem, amikor az első 286-os IBM PC/AT-met építettem, akkor még a matematikai koprocesszor is egy külön chip volt (ha jól emlékszem 486-be került bele a CPU-ba végleg). De akkor még külön északi híd, és déli híd volt az alaplapokon. Az északi híd kezelte pl. a memóriát. A déli híd meg a perifériákat és talán a HDD_ket is.
Ma egyre inkább a SOC design felé megyünk, és az alap 2D megjelenítés, videó dekódolás a CPU-ba kerül.Intel vonalon ez már generációk óta megvan, AMD vonalon ez valamiért kimaradt a korábbi Ryzen procikból.
Az AI is egyre inkább a CPU-ba költözik külön magokra.Szóval én is feleslegesnek érzek egy videokártyát AV1-re és 2Dmegjelenítésre.
-
Sinesol
veterán
Ha upgradel, gépet rak össze aze mebr, akkor nem árt azért a jövőre gondolni, elég hülyeség az, hogy nem kell, a minden nagy szereplő által jövőnek tekintett AV1. Bőven van ennek a kártyának értelme, 55dolcsiért igencsak olcsó upgrade, habár filmezős/netezős gépnek szerintem értelmesebb döntés, ha kártyázgatás helyett vesz az ember egy gen11-nél ujabb, fapados Intel cuccot, az is tudja az AV1-et és minden olcsó hozzá. Az APU teljesen felesleges overkill, ráadásul buta mind a legujabb gent leszamitva.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az MTT S30 a korábban megjelent S10 nagyobb testvérének számít.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest