- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 8 és 8T
Aktív témák
-
loszerafin
senior tag
>a linux win vitahoz. a linux jo de mig nem futtaja hibatlanul a w32-es progikat nem allok at.
Ki kérte? Ne állj át. Nem kötelező használni free programokat, oprendszereket.
Többek között attól is 'szabad', hogy nem kötelező.
Aki csak azért állna át, hogy w32-es progikat futtasson, az NE álljon át. Az használjon Win-t. Az ugyanis pont erre való.
Mióta csak Linuxozom (3 éve), az elején még használtam wine-t meg dosemut. De hamar rájöttem, hogy ami nekem kellett (funkciók, nem konkrét programok, Pl Outlook), azok mind megvannak GNU programokban is.
Pl. fél évig kerestem olyan levelező klienst, ami az Inboxban levő emaileket jelző sorokat szinezi a feladójuk vagy a cymzett szerint. Mivel aa Pegasus Mail ilyen volt, ezért azt futtattam wine alatt.
Fél év után rájöttem, hogy a mutt is tudja ezt, csak be kell állítani.
Mellesleg a mutt-ot lassan 5 éve használom, mégse derült ez ki eddig , de ez az én hibám volt, nem a mutt -té.
KL -
loszerafin
senior tag
Vicces ez a 'sok program Linuxra'
Váncsa István egyszer kb. ezt írta:
Képzeljünk el egy óriási szoftverüzletet, ahol a padlótól a plafonig a polcok tele vannak jobbnál jobb programokkal. Na, ezekből egy sincs linuxra.
Tök igaza van.
Mellesleg én 3 éve nem használok win-t, de én nem vagyok kezdő.
Ha vkinek elege van a windowsból, akkor valószínűleg nem ért hozzá. És persze le se írta az illető, hogy miért
lett elege.
Az XP-nél jobb oprendszert még nem láttam, pedig az ELTÉN mág TPA-11-t is láttam, ha jól emlékszem.
Az is király volt. (Követte a verziókat alapból)
Más:
Akinek a gépén még nem volt rendes Linux, az minek kérdez olyanokat, hogy az mplayer-t hogy kell fordítani? Pedig nem is az a nehéz.
Hiszen előtte egy csomó csomagot telepítenie kell, ott meg úgyis elakad.
Csak szépen sorban. Előre kár ennyit kérdezni (CD írás, winamp, játékok, stb)
Ha már bebootolt, bejelentkezett, szerkesztett valami szöveget, kiment a netre, futtatott egy játékot,
na utána, esetleg éredemes ilyen dolgokkal is foglalkozni.
A bash parancsok nagyon alapszintű ismerete nem túl sok.
KL -
S.p.A
tag
<MÁS>
A linux több ponton jobb, mint a windows, a windows pedig több ponton jobb mint a linux! Szerencsére lehet választani, kinek melyik több pont kell.
DE: akkor se win32-es prg-nak kell linuxon futni, hanem linuxra is kell prg-at írni (, amit meg is tesznek elég sokan).
</M>
[Szerkesztve] -
S.p.A
tag
a linux win vitahoz. a linux jo de mig nem futtaja hibatlanul a w32-es progikat nem allok at.
<MÁS>
Az a baj, hogy sokan elvárják ezt, közben meg senki nem cseszegeti az MS-t, hogy a windows az ELFfel is megbírkózzon. A linux ősidők óta kezeli a FATot, (már az NTFSt is úgy ahogy), de az Ablakok csesznek az ext2/3-ra. :)
</MÁS>
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest