- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Nem vagyok vallásos, de azt belátom, hogy a kereszténység értékrendet képvisel. Egy tökéletes értékrendet, de mivel emberek képviselik, és emberek élnek vele így sohasem fog tökéletesen működni.
Szerintem ez bőven véleményes. Egyrészt ott vannak az univerzálisnak mondható emberi értékeink (szeretet, tisztelet, ilyesmi), amelyek kereszténység nélkül is léteznének. (Ok, a kereszténység is képviseli őket). Másrészt nem tudom, mennyire nevezhető tökéletesnek. A "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" értékrend például nekem nem igazán tűnik jónak, mint ahogy mondjuk a bárányos hasonlat (Isten a pásztor, az emberek a birkák) sem túl jó szerintem.A fekete mágiának meg nem tudom mi köze a "keresztények istenéhez"
Ööö, semmi. Miért kéne legyen?szerinted miféle értékeket képvisel?
Semmilyet. A katolikus szentmise ceremóniája önmagában milyen értéket képvisel? Ugyancsak semmilyet.
A LaVey féle sátánizmus (vagy nevezhetjük autodeizmusnak) képvisel bizonyos értékeket, amelyek többnyire ellentétesek a keresztény értékekkel. Például azt, hogy csak azokat az embereket szeresd/tiszteld, akik megérdemlik ezt. Vagy hogy a bosszúállás nem bűn, hanem megengedett, amennyiben a helyzet úgy hozza. (A keresztény értékrend szerint ilyenkor tartsd oda a másik orcádat). Az persze más kérdés, hogy ki mennyire tud azonosulni ezekkel az értékekkel.(#8075) leeate
Bullshit? Hogy lehet így beszélni a fekete mágiáról?
Hát így. Mint az asztrológiáról, fényevésről meg egyéb marhaságokról.Bezzeg ha én mondanám ezt a keresztények istenéről, ki is lennék tiltva. Pedig...
Már megtettük páran párszor ebben a topikban és még itt vagyunk. Oké, ennél kicsit szofisztikáltabban történt, igaz, a téma is vitaképesebb volt .
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nintendo Switch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Samsung LS27BM500EUXEN 27" Smart Monitor eladó (bontatlan)
- Asus ROG Strix G513RM G513RM Gamer Laptop RTX 3060, Rysen 7 DDR5 16GB
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest