- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
galóca18
tag
Szia!
Köszönök minden segítséget, sajnálom a "leszúrós" részt!
A procim: hagyományos 1 magos. (Bocs, de a jelek szerint hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz, szóval leírok mindent a dobozáról. A kínai dumát inkább mégsem!
)
Én úgy tudtam, hogy P4, de itt arról szó sincs. Tehát:
Intel Celeron D Processor 336
LGA775 Pkg
2,80 GHz
256 KB L2 cache
533 MHz FSB
UP only
És az a venti, amit adtak hozzá eredetileg.
Hány fok nála a normális?A bizosíték legnagyobb baja a kretén szomszéd, akivel közös órán vagyunk. Mindek kidobott műszaki szemetet hazahord, mondván, hogy az emberek mennyire pazarlóak, és majd nézze meg a világ, hogy Ő meg tudja javítani azt a sok Kincset. Az esetek 0,5-1,3 %-ában igaza is van. A többi zárlatos lom meg kivágja a biztosítékot. Én meg a szomszédot, ha nem vigyáz!
És az áramszolgáltató sem brillíroz nagyon. Amióta ez a külföldi banda viszi, nyáron előfordulnak váratlan áramszünetek. Szerencsére ritkán.
Tegnap pl. 1 másodperces volt, a tv föl sem vette, ment tovább, a lámpa elhalványult egy pillanatra, a gép meg újraindult. Egy jó táp hogyan reagált volna erre? Bírnia kellett volna?Amúgy az én jelenlegi tápom Mercury és 300W vagy 350W, nem emlékszem.
A képernyőképen (amit a múltkor linkeltem be) van erre vonatkozó adat?
-
galóca18
tag
Szia Xirtam!
Ja, tényleg! Ha jól gondolom, ez lenne az. [kép] Megtennéd, hogy megnézed? Nekem nem sokat mond ez a rakás adat. A proci hőmérséklete még elmegy szerinted? És mi az az M/B hőmérséklet? Meg a kép alsó felében az a sok érték? Azok közt van a táp fesz is?
Ez az a táp, amit vettél? (Azért kérdezem, mert itt vami PSU is szerepel a nevében.) [link] A leírás alapján szimpi, jól is néz ki, bár ez a legutolsó szempont.
Venti: Kicsit el voltam tájolva!
De látom már, hogy azt alapból építenek a tápba.
De ha már kérdezted: Ha baj, hogy a proci 50 °C-os, kell rá másik venti vagy a proci lehet beteg? Még az eredeti venti van rajta, azt hallottam, az Intel szélgépek nem túl jók. Másfél éve nyúzom elég rendesen.
Elsősorban azért kellene szünetmentes táp, mert a nagyokos szomszéd Mekk Mester szereti kivágni a biztosítékot időnként, (volt olyan tavaly nyáron, hogy 1 nap alatt 3-szor is, bár ez nem rendszer), így a gépemet nem érzem biztonságban.
Köszi: Galóca
-
galóca18
tag
Szia!
Köszi a választ. Egy kb. 6 éves Mercury-m van, mostanában elég hangos lett a gépem, de nem tudom, mitől. Illetve gondolom, valamelyik venti dolgozik nagyon. A proci magasságában nem tűnik melegnek a gép, viszont a táp körül igen, csak azt nem tudom, régen milyen volt.
Azt honnan tudom megállapítani, ha kevesebb feszültséget ad-e le?
Elfogadom a jótanácsot, köszönöm, magam is filóztam már rajta.
Milyen tápot/ventit vegyek? Szeretnék minél halkabb gépet emberi pénzen megvalósítani. Azt se tudom, miféle passzol az alaplapomhoz. Úgy tudom, az alaplap meghatározó. Jól tudom, hogy lehet inkompatibilitási probléma, ha nagy bután besétálok a boltba?
Tartok tőle, hogy egy új ház is kellene, gyanús, hogy a bekapcs. és a reset környékén valahol érintkezési hibás lehet. Vagy az javítható, ill. érdemes vacakolni vele?
Egy szünetmentes tápot is szeretnék, ami véd az ingadozástól és villámcsapás esetén is. Olyan, ami teljesen egyedül képes kikapcsolni a gépet szükség esetén, nem zúg, nem csipog, nem kattog stb. Ez földelt konnektort igényel? És ha nincs olyan, akár meg se vegyem?Szóval akkor milyen fajta táp, venti és UPS legyen?
Köszi!
-
mr_ricsi
veterán
"én úgy godnolom max túlmelegedett"
Rendes táp nem juthat el addig, hogy füst legyen. ahol füst van,ott meleg is van, annak hatására pedig valami olvad, szenesedik, izzik, aztán átéghet mindenféle szigetelés, és a nagyfesz átjut a kisfesz oldalára...
Szóval, ha már füst is van, az semmiképpen nem kis probléma. -
mr_ricsi
veterán
"mi is az a kondenzátor? Az addig oké van benne egy folyadék"
Folyadék csak az elekrolit kondikban van. Emelett van még vagy 20 féle konditípus, amiben nincs.És ne hidd, hogy a meghibásodásnak mindig van látható-szagolható-eloltható nyoma, valamint a hibás táp nem biztos, hogy a kondikat intézi el!
-
nygma
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest