- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
galóca18
tag
Hali!
Mivel az eddig ide írt irományaim egy része nem vág teljesen a topik témájába, ezen kívül számos egyéb kórság is kínoz(za a gépem), csináltam egy saját témát, amit ITT találhat meg az, akit érdekel.
Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget!
Üdv: Galóca
-
galóca18
tag
Szia!
Elnézést, a "cikk" szót nem sérésnek szántam, pusztán egyfajta rövidítésnek.
Köszönöm a felvilágosítást, a fűtő képessége az utóbbi időben kifejezetten páratlan!
Tervezem a vásárlást, köszi a tippet is: "Egy ~5ks FSP 350W jó lesz." Ebből sajnos csak annyit értettem, hogy 350W. Mint láthatod, nem vagyok egy műszaki zseni, pedig bőszen tanulmányozom ama fönt említett hasznos irományt!Ezek után van egy merész elépzelésem: arra gondoltam, hogy én magam tenném be a gépbe az új tápot, mivel érdekel a szerelős része, habár a szakkifejezések nem mennek, de arra még én is hátha képes vagyok, hogy drótokat összedugdossak és becsavarjak pár csavart. Most NEM lekicsinyelni akartam ezt a tevékenységet, félreértés ne essék! Tudsz valahol egy olyan oldalt, ahol "hülyéknek" tartanak valami bemutatót erről magyarul? Mert én nem találtam megfelelőt.
-
galóca18
tag
Szia!
Jó a cikk, amit belinkeltél, köszönet érte neked és Pompinak is.
De ezek után már azt se tudom, fiú vagyok-e vagy lány, hát még azt, egyáltalán miféle tápot vegyek, hogy még kompatibilis is legyen a meglévő cuccal! Most érzem azt, hogy reménytelen az ügy, jobban járok, ha inkább hörcsögöt tartok.Mit értsek az alatt, hogy "veszélyes" a tápom? (Mercury) Mit csinál ennyire rosszul?
-
galóca18
tag
Szia!
Köszönök minden segítséget, sajnálom a "leszúrós" részt!
A procim: hagyományos 1 magos. (Bocs, de a jelek szerint hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz, szóval leírok mindent a dobozáról. A kínai dumát inkább mégsem!
)
Én úgy tudtam, hogy P4, de itt arról szó sincs. Tehát:
Intel Celeron D Processor 336
LGA775 Pkg
2,80 GHz
256 KB L2 cache
533 MHz FSB
UP only
És az a venti, amit adtak hozzá eredetileg.
Hány fok nála a normális?A bizosíték legnagyobb baja a kretén szomszéd, akivel közös órán vagyunk. Mindek kidobott műszaki szemetet hazahord, mondván, hogy az emberek mennyire pazarlóak, és majd nézze meg a világ, hogy Ő meg tudja javítani azt a sok Kincset. Az esetek 0,5-1,3 %-ában igaza is van. A többi zárlatos lom meg kivágja a biztosítékot. Én meg a szomszédot, ha nem vigyáz!
És az áramszolgáltató sem brillíroz nagyon. Amióta ez a külföldi banda viszi, nyáron előfordulnak váratlan áramszünetek. Szerencsére ritkán.
Tegnap pl. 1 másodperces volt, a tv föl sem vette, ment tovább, a lámpa elhalványult egy pillanatra, a gép meg újraindult. Egy jó táp hogyan reagált volna erre? Bírnia kellett volna?Amúgy az én jelenlegi tápom Mercury és 300W vagy 350W, nem emlékszem.
A képernyőképen (amit a múltkor linkeltem be) van erre vonatkozó adat?
-
galóca18
tag
Szia Xirtam!
Ja, tényleg! Ha jól gondolom, ez lenne az. [kép] Megtennéd, hogy megnézed? Nekem nem sokat mond ez a rakás adat. A proci hőmérséklete még elmegy szerinted? És mi az az M/B hőmérséklet? Meg a kép alsó felében az a sok érték? Azok közt van a táp fesz is?
Ez az a táp, amit vettél? (Azért kérdezem, mert itt vami PSU is szerepel a nevében.) [link] A leírás alapján szimpi, jól is néz ki, bár ez a legutolsó szempont.
Venti: Kicsit el voltam tájolva!
De látom már, hogy azt alapból építenek a tápba.
De ha már kérdezted: Ha baj, hogy a proci 50 °C-os, kell rá másik venti vagy a proci lehet beteg? Még az eredeti venti van rajta, azt hallottam, az Intel szélgépek nem túl jók. Másfél éve nyúzom elég rendesen.
Elsősorban azért kellene szünetmentes táp, mert a nagyokos szomszéd Mekk Mester szereti kivágni a biztosítékot időnként, (volt olyan tavaly nyáron, hogy 1 nap alatt 3-szor is, bár ez nem rendszer), így a gépemet nem érzem biztonságban.
Köszi: Galóca
-
galóca18
tag
A RAM-ból a tranziens cucc törlődik, a rezidens marad. Pl.: rezidens a billentyűzetvezérlő is, de sajnos sok kártevő is, ezért olyan szívós némelyik.
A Bios egy kis chip az alaplapon, ha átnézed, könnyen megtalálhatod, mert rá (vagy mellé) van írva általában, hogy BIOS. Tudomásom szerint abban nem lehet vírus. Javítson ki valaki, ha tévedek.
Ha a szerviz esetében az "a opció" esett meg, akkor bármi megtörténhet. ("a opció: szart sem teszteltek a szervizben csak beszedik az 5000+ÁFÁT...")
És továbbra is érdekelne, ha nem nyomulok nagyon, hogy milyen vírusirtót, tűzfalat használsz. Plusz ha a szervizben is uazzal a vírusirtóval próbálkoztak, amit te is használsz, kár volt a gőzért, újat tuti nem mondhatott nekik sem.(Gyerek-hibaelhárítás: küldd el pizsipartiba, vagy add el a piacon
Megjegyzés: Egyáltalán nem vagyok antiszociális!
)
Egyelőre mennem kell, este benézek.
Üdv, sok sikert! -
galóca18
tag
Szia Vodika!
Szívesen, bár úgy látszik, nem tudtam segíteni.
Milyen vírusirtót, tűzfalat használsz? Nem valami memóriarezidens izé lapul a RAM-odban? Csökkentett módban is jelentkezik a probléma?off
Az "akármelyik" Linux Live azért jó, mert nem kell telepíteni, csak a Biosban beállítod, hogy az optikai meghajtóról bootoljon, berakod a cd-t és kész. Persze ahhoz, hogy használd, érdemes leülni elé.Az meg idő... Egyébként grafikus felület: ikonok és ablakok, mint a Windos-ban. A vírus pedig nem szereti a Linuxot, ha a RAM-ban létezik is, a Linux-szal nem tud mit kezdeni, tehát rendesen kellene mennie a gépnek.
offfff"billgécinkompatibilitás"?
-
galóca18
tag
Szia!
Csak az XP óta csinálja, a Win2K rendben volt? Újratetted már az XP-t (és úgy is rossz)?
Másik oprendszerrel próbáltad? Keríts egy Linuxot, ami elfut rajta a hardverigényét tekintve, ami "Live", azt telepíteni sem kell, cd/dvd-ről megy.
Csak azért, hogy a szoftverhibát kizárhassuk adott esetben. -
galóca18
tag
Szia!
Köszi a választ. Egy kb. 6 éves Mercury-m van, mostanában elég hangos lett a gépem, de nem tudom, mitől. Illetve gondolom, valamelyik venti dolgozik nagyon. A proci magasságában nem tűnik melegnek a gép, viszont a táp körül igen, csak azt nem tudom, régen milyen volt.
Azt honnan tudom megállapítani, ha kevesebb feszültséget ad-e le?
Elfogadom a jótanácsot, köszönöm, magam is filóztam már rajta.
Milyen tápot/ventit vegyek? Szeretnék minél halkabb gépet emberi pénzen megvalósítani. Azt se tudom, miféle passzol az alaplapomhoz. Úgy tudom, az alaplap meghatározó. Jól tudom, hogy lehet inkompatibilitási probléma, ha nagy bután besétálok a boltba?
Tartok tőle, hogy egy új ház is kellene, gyanús, hogy a bekapcs. és a reset környékén valahol érintkezési hibás lehet. Vagy az javítható, ill. érdemes vacakolni vele?
Egy szünetmentes tápot is szeretnék, ami véd az ingadozástól és villámcsapás esetén is. Olyan, ami teljesen egyedül képes kikapcsolni a gépet szükség esetén, nem zúg, nem csipog, nem kattog stb. Ez földelt konnektort igényel? És ha nincs olyan, akár meg se vegyem?Szóval akkor milyen fajta táp, venti és UPS legyen?
Köszi!
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Milyen tünetei vannak, ha a táp és/vagy a hozzá tartozó venti a végét járja? Nem szeretném, ha egyszercsak cserben hagyna... Kb. 6 éves. Mennyi az átlagos élettartama?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Házimozi belépő szinten
- LEGO klub
- Bluetooth hangszórók
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest