- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tocso76
tag
Barátnőm gépén mértem a 400mbit/s-ot. Ami 2méterre van a routertól és kábellel csatlakozik, nem igazán gyenge gép, ssd is van benne. Az én gépem olyan helyen van, hogy fúrni faragni kellene, ezért wifi sticket használok ([link]), elvileg erőset, de csak 250mbit/s a sebesség.
Na most jön a poén, túrtam egy hosszabb kábelt és a gépemen leteszteltem így a sebességet.
Hozzáteszem, jóval erősebb gépem van mint barinőmnek.
900/930mbit/slett így, pofám leszakad. Megoldom valahogy kábellel.
Maximálisan elégedett vagyok.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
Tocso76
tag
Hálózat felújítás kivitelezve. Jobb, mint volt, de azért nem vagyok teljesen elégedett.
A bekötési ponton 970mbit/s a sebesség. Nálam 400mbit/s lett, előtte 95mbit/s volt, ahhoz képest jelentős a javulás, de én többre számítottam. Ez a sebesség bőven elég ugyan, azért megyek még egy kört.Tehát,
Távolság ~80méter
Ennek java része a föld alatt megy, nem fut mellette más kábel.
Kb. 5méteren levegőben áram kábel mellett. Többi padláson, stb.
Kábel típus: [link]
Keystone:[link]
B kötés használva mindkét oldalon.
Teszterrel leellenőrizve.
Kábel nincs földelve.Lekötési ponton: F@st 5655v2 AC router
Nálam: TP-Link Archer C7 router
Üdv. Tocso -
Tocso76
tag
No itt vagyok. Jelenlegi cat5 hálózat tökéletes szinte, él mind a 8 szál, ~90méter. Tehát nincs 100m, az új nyomvonal 1-2 fúrással rövidíthető ~80méterre.
Kábelt megrendeltem villanyszerelő havertól, cat6A vagy cat7 falikábel lesz, amelyiket tud szerezni.
Gondolok a jövőre is 5000ft pluszt megér szerintem, bár nem tudom mennyil lesz, de boltitól jóval olcsóbb.
Most várás van, addig valahogy csak kibírom 95Mbit-tel. -
Tocso76
tag
Gigás hálókártyák vannak.
Szerintem, ha belegebedek se lesz a jelenlegi cat5-el az elvárt 500-1000Mbit.
Akkor a cat6 fali kábel is elég lesz szerintetek?
Holnapra felmérem a terepet.
20000-nél nem szívesen költenék amúgy többet kábelra.
Bár kicsit olcsóbban hozzá tudok jutni a kanóchoz, villanyszerelő haveron keresztül. -
Tocso76
tag
Sziasztok.
Hálózatot szeretnék gyorsítani. 1000/1000Mbit-es optika netet kötötöttek be.
Na most a lekötési ponton 950/700 körül jön az anyag, ami rendben is van.
Itt a kapott „F@st 5655v2 AC” dolgozik. A másik pont ahova szeretném elvinni kb. 110 méterre van kábelon.
Ide vettem egy „TP-Link Archer C7” routert. Előzőleg 20 Mbit-es netünk volt, kb. 12éve leástam a földbe egy cat5 FTP kábelt, ezen most csak 95Mbit körül jön.Ezt a kábelt gondoltam kicserélni egy cat6-cat7 félére.
Falkábelt földben vezetni kóklerság?
Tudnátok ajánlani kábel típust.
Mennyi jön át a 950Mbit-ből szerintetek?
Vagy egy ilyen lenne a tuti: [link]
Esetleg vezeték nélküli megoldás is szóba jöhet. Távolság légvonalban kb. 60m.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Suzuki topik
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Assetto Corsa EVO
- Elemlámpa, zseblámpa
- Asztalos klub
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB magyar vbill új akku gar
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel/Notebook, üzletből, garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest