- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V2 - origami
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
Topikgazda
-
inf3rno
Topikgazda
A cat5 csak 100-at tud max, szerintem az a 95, ami van az korrekt neki. Igy, hogy közel 100-on megy szinte biztosan nem kell erősíteni az új kábelhez, mert nincs 100m felett a hossz. A cat5e, ami 1000-et tud. Ha 1000-es netet akarsz, akkor mindenképp át kell húzni. Viszont aljzat vagy keystone is más kell hozzá, azt is vegyél. A cat6 egy fokkal jobb, mint a cat5e, de az is 1000-et tud. A cat6a 10.000-et tud, a cat7 még többet, de azokhoz baromi drágák most még az eszközök. Legalább 10 év, mire átállunk 10 gigabites netre, úgyhogy a cat7, amit linkeltél jóval időt állóbb lenne, mintha cat6-ot húznál bele.
-
forten
aktív tag
Szerintem szerencséd lesz.Ugyanis a felső grafikon,a letöltést mutatja ,ami nyíl egyenes.Normál esetben hullamvonalnak kellene,hogy legyen benne.Valami vágja a sebességed!!
Én a helyedben kábelcsere elött ,kicseréltetném a kábel két végén a csatlakozókat, hogy mind a 8ér meglegyen.Hálókártyád gondolom gigabites?Acher C7 kitünő választás,erős procija van.
Azt nem is kérdeztem ,hogy a kapott eszköznek ,a gigabit és portjába van-e dugva?!
Szóval ,ha nem a csatlakozó,és nem a hálókártyád,akkor marad a kábel csere.Wifis megoldást ne is erőltesd.
-
inf3rno
Topikgazda
Na jó, én közben újra elolvastam az eredeti kérdést. Persze, hogy cat5-ön 95 jön, az csak 100Mbit-et tud. Ha áthúzod cat6-al, akkor szerintem menni fog az 1000MBit-hez közeli sebesség. A földbe szerintem felesleges árnyékoltat tenni, ha nem megy áram hozzá fél méteren belül vele párhuzamosan. Esetleg ha nagyon necces a hossz, akkor jobban jársz árnyékolttal és valami komoly kábellel, egyébként szerintem felesleges.
Nem tudom, hogy van e különbség a fali és a patch kábel között ebből a szempontból. Ismerős patch-el csinált 70m-t, és az is megy, bár ott csak 100MBit kellett. A gyakorlat szempontjából még a cső lehet érdekes. Ha beázós ilyesmi, akkor talán jobb a kültéri kábel.
-
inf3rno
Topikgazda
Hát ezek a kábelek 100m-t bírnak. Gondolom minél jobbat és minél jobban árnyékoltat veszel, annál több fog átcsorogni. Próbáltam keresni, hátha van valami aktív jelerősító, amit esetleg félútra betehetnél, és mégsem egy switch vagy hasonló árú cucc, de nem nagyon találok ilyet.
-
forten
aktív tag
Szia.
Volt már,hogy cat5e vel építettünk hálózatot,100Mbit-est,és 110m felett már szakadozás volt tapasztalható.
De,mivel azt írtad,hogy Neked 95Mbit,símán lehet az is ,hogy van egy toldás,vagy egy olyan csatlakozó, amiben nem ér végig mind a 8 ér.Ugyanis gigabit nél mind a 8 érre szükség van.Meglehet,nincs is az 110m.Teszteld le,egy méréssel,és nézd meg,hogy ami viszintesen megy grafikon,az csont egyenes vagy van benne hullám,törés.Utána írj vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- PRÉMIUM switchek - billentyűzet kapcsolók - TÖBBFÉLE (linear, tactile, silent, clicky)
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MakulátlanGaranciális MSI Cyborg GAMER 15,6"144Hz!i5 13420H(12X4,6Ghz)RTX 4050 6GB VGA,16GB DDR5 RAM
- LG OLED evo C2 65 4K TV Media Markt Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest