-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
válasz
Huntszy #1190 üzenetére
De én konkrétumokra vagyok kíváncsi. Hinni én magamtól is hihetem, hogy mi rossz, ettől még a gyakorlatban lehet, hogy semmit nem okozna. Ugyanúgy nem tudom, hogy ha probléma lenne, akkor milyen távolságban nem lenne probléma. Vagy ha FTP lenne földelt csatlakozóval, akkor mehetne-e a csőbe. Ezeket a válaszokat én tippeléseknek érzem inkább, mint tényeknek, ami alapján tervezhetek.
-
Stanlee
őstag
válasz
Huntszy #1161 üzenetére
A krimpelo fogonak mindegy, hogy cat6 vagy cat6a halozatot szerelsz es az RJ45-os csatlakozo vagy a kabel cat6 vagy cat6a minositesu, mindketto csatlakozot ossze tudod nyomni vele.
Ami szerintem inkabb fontosabb, hogy kenyelmes legyen vele dolgozni, ne hulljon szet gyorsan.
-
Stanlee
őstag
válasz
Huntszy #1158 üzenetére
A CAT7-es cuccot en hagynam, ha ugyis csak cat6-ot akarsz szerelni.
A 25 dollaros Lagotek-hez hasonlo taskam is van, ezeket szerintem egyszer egy kis kinai termekfejleszto kitalalja es kulonbozo szinu de ugyanazon elemekkel feltoltik. Az ebayen eu-bol 15 euroert vesztegetik.
A minosege arra jo, hogy par db kabelt osszeszerelj, de ne varj tole tul sokat.
-
kisskd
tag
válasz
Huntszy #1134 üzenetére
Nem volt ennyire tudatos, amikor méregettem akkor voltam nagyvonalú, nem is méretem le minden centire, meg felfelé kerekítettem a szakaszokat, plusz minden szálhoz 1m-t rádobtam "kötés" címén. A cél az volt, h kevés ne legyen, mert szűk időintervallum volt, amíg lehet rombolni a házban, nem akartam, h kevés legyen.
-
kisskd
tag
válasz
Huntszy #1132 üzenetére
Én mértem, számoltam, nem lett nagyon rossz, azért maradt 20% kb. mert elég jó ráhagyásokkal számoltam mindenhol. Volt amikor egyes ágakat is le kellett vágni előre (mert több szál ment azonos nyomvonalon, és csak egyszerre mertük behúzni a meglévő szoros csőbe), azzal sem volt gond, 1 esetet kivéve, ott egy kb. 10 fordulós nyomvonalon elszámoltunk 1 métert, akkor ment az utolsó kötődobozba egy árnyékolt toldó.
Arra érdemes számolni kis pluszt, hogy behúzásnál ne kelljen minden centit kimenteni a ragasztószalag alól + úgy bekötni a patchpanelt, hogy mozgatható legyen szereléshez kényelmesen. -
inf3rno
Topikgazda
válasz
Huntszy #1130 üzenetére
Hát az alternatíva ilyen szempontból az SFP+ vagy a QSFP+ optikai. Használtan lehet kapni elfogadható áron, bár sok a kínai Intel és Mellanox hamisítvány. Nálam működni működnek azok is, na legalábbis a 10-es biztosan megy az 56-osat még nem volt időm kipróbálni. Az egyedüli baja, hogy ki tudja milyen titkosszolgálati extrát helyeztek el bennük a kínaiak.
-
inf3rno
Topikgazda
válasz
Huntszy #1128 üzenetére
Hát nézd, mi is csak annyit látunk, mint az árukereső, na jó, kicsivel többet: [link]. Annyit esetleg hozzá tudok szólni, hogy nézd az AWG-t is, minél kisebb, annál vastagabb a kábel, szóval annál több réz lesz benne, és annál drágább is lesz. Ha PoE-t is akarsz valahova, akkor oda vastagabb kábel lesz a jobb, egyébként nincs olyan nagy jelentősége, 22-23 körül jó lesz. Nincs olyan sok értelme cat7-et vagy cat8-at venni szerintem. Mármint elvileg többet tudnak, de gyakorlatilag most 2x1Gbps a legjobb net itthon a Telekomnál. Hosszú távon talán felmennek fokozatosan 10 Gbps-ig, de az még lehet 10 év is. Először 2.5 lesz, utána 5, és csak utána 10 Gbps. Persze ha ugyanazon az áron van cat6a és cat7 kábel is, akkor az utóbbit jobb megvenni. Akár lehet úgy is, hogy most a jobbik kábelt veszed és cat6a csatlakozókat szerelsz rá, később meg átszereled, ha bejönnek a cat7-es dolgok. Vagy úgy tudom, hogy bizonyos cat7-es csatik kompatibilisek RJ45-el, szóval akár már most is rakhatsz rá olyan csatlakozókat, de értelme sok nem lesz, csak annyi, hogy 20 év múlva nem kell majd hozzányúlnod, ha bejön a cat7.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest