Keresés

Aktív témák

• Male

nagyúr

válasz biga #12 üzenetére

OK, kicsit felhúztak előtte, valószínüleg ezért értettem félre. Bocs.

Amúgy ilyenkor az XP zárolja az adott partíciót (lehet, hogy nem ez a jó szó rá, a lényeg, hogy letiltja), mert azthiszi megsérült, és így akarja megakadájozni a további gondokat (esetleges adatvesztést), amig a chkdsk le nem fut rajta induláskor. Ez így végülis jó dolog azokon a partíciókon, amiken fontos adatok vannak. A gond az, hogy ezt nagyon elmésen megteszi azzal a partícióval is, amin saját maga és a chkdsk is van, így aztán nem tud elindulni, hogy ''megjavítsa''. Azért MS-nél ezen még dolgozhattak volna -> pl lekapcsoláskor csinálná meg, és nem induláskor, úgy, hogy leáálítja magát és elindítja a chkdsk progit, leválasztja a partíciót (az XP ilyenkor már nem fut, így elvégezhető az ellenőrzés/javítás), leelenőrzi/kijavítja a partíciót, majd újraindítja/kikapcsolja a gépet.

[Szerkesztve]

• Male

nagyúr

válasz biga #10 üzenetére

Ezt miért nekem írod? Nálam egyszerűbb a bootmenüben kiválasztani a WinMe-t, mint belépni a BIOS-ba, beállítani a CD-ről bootolást, előszedni az XP CD-t, javítókonzol, chkdsk, BIOS-ban kikapcsolnia CD-ről bootolást, és megint újraindítania gépet. Ezért nem is használtam ezt a módszert soha, és ezért nem ez jutott először az eszembe.

(ráadásul elég sok embernek nincs bootolható WinXP CD-je, azt most ne részletezzük, hogy miért... -> ez nem rám vonatkozik kedves BSA, nekem itt lapul a licencem a fiókban, tőlem 20 centire)

• Male

nagyúr

válasz VladimirR #7 üzenetére

Ha a memória hibázik, akkor is előjöhet. Nálam ez volt a gond (kb 20-szor volt ilyen) -> egy 333-as memória ment 400-on alapfeszen, kicseréltem egy 400-asra, azóta egyszer sem fordult elő.

• Male

nagyúr

válasz Zolcsi #1 üzenetére

A WinXP elb@szott valamit. A megoldás, hogy a vinyót berakod egy jó gépbe, lefuttatod a chkdsk-t a vinyón (XP alól), majd vissza az eredeti gépbe. A másik megoldás, amit én szoktam csinálni (nekem fentvan a WinMe is a gépen), hogy elindítom a WinMe-t, lefuttatom onnan a chkdsk-t (fent van a Winternals NTFS for Win98 R/W a Milleniumon), és újraindítom a gépet. Ezután rendesen működik az XP is.

Megpróbálhatod az XP telepítő CD-jéről indítani a gépet, és azzal kijavíttatni, elvileg az is megcsinálja, de én sose használtam erre (a WinMe-s megoldás nálam egyszerűbb, és eddig 100%-os).

Aktív témák

Hirdetés