- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
Lehet, egy másik Type-C fülessel működött volna a rádió, szerintem érdemes lett volna többet is kipróbálni.
-
FRIZ 22
senior tag
válasz
Ferenc970 #17 üzenetére
Hardveresen is történt változás:
MediaTek Helio P23 --> MediaTek Helio G99
Cortex-A53 --> Cortex-A76
Mali-G71 MP2 --> Mali-G57MC2
4/64 --> 12/256
21MP --> 50Mp
Talán a ház, kijelző, gombok maradtak.Nálam is van a régiből egy.
- Sajnos a kamera behalt, nem fúkuszál.
- Térerőt gyengén érzékel, eldobja.
- Kijelző fényerő csapnivaló.
- Az egyik hangszóró mindig exra hangos, min. hangerőn is.Strapabíróság és az üzemidő az egyedüli (kettesüli) előnye.
-
Ferenc970
csendes tag
Ez a telefon külsőre egy és ugyan az mint a 2018-ban kiadott Ulefone Armor 3w, később kiadták 3T versióban ami már wokie-s is volt. Annyi a változás, hogy mindenen softveresen dobtak rajta, de semmi több! Nekem a 3w van. A gond az, hogy a hangszóró és sarok gumi elemek egy idő után leválnak, a giroszkóp pedig megbolondúlt, így instabíl, holmályosak a képek. Bár lehet, hogy a sok biciklis tartózástól ment tönkre. Viszont marhára strapabíró és még mindig azt használom 2019 óta! Még fellelhetők a youtube videók hogy mi mindent kibírt. Az enyémen keresztül ment egy suzuki, előlappal az aszfalton, ejtettem le 3m! magasról kavícsra és fílmeztem vele 36°C vízben, sőt, esett tengerbe 4m-es vízbe is! 2020-ban a sok hátlap gumi felválás miatt lehetett rendelni változtatott hátlapot hozzá. Nekem még 10300-as az akksi és még mindig bírja, ha vasárnap feltöltöm és nem netezek akkor szombaton még símán 35-28%!
-
FRIZ 22
senior tag
Most ez komoly?
2019-ben volt egy pont ugyan ilyen telójuk a 3WT.
Vajon csak a belső tertalom frissült? A ház és a kijelző is ugyan ez lehet.
Nyokukon marad még pár ház 19-ből. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #11 üzenetére
Jajj hagyjuk már, 2011 óta használok okostelefont, kínaitól kezdve mindenfélét (ha szeretnéd írok egy kb. 40-50 készülékből álló listát, amit használtam is), soha semmi gondom nem volt velük, abból sem, hogy esetleg 3 hónapos a biztonsági frissítés. Mondjuk talán van is annyi gógyim, hogy nem kattintok rá mindenre, amit látok
Nem azt mondom, hogy felesleges a normális frissítés, de azon rugózni, hogy 3 hónap régi a biztonsági frissítés rajta, kissé vicces.
A nicknevem meg nagyon nem így írom.
-
E.Kaufmann
veterán
Na igen, ami nem kap folyamatos frissítéseket, azt a technika mai állása szerint nem is nagyon érdemes netre ereszteni. Persze ha EderX kézzel tolja rá az APK-kat amik az USB-n feltöltött belső tárban lévő doksikat nyitogatják, nagy baj nem lesz. Amíg nem kap valami fertőzött SMS-t
-
törölt tag
Ha már wókitóki, talán érdemes lett volna ebbe az irányba optimalizálni picit.. például max 70mm széles, emberi tenyérrel megfogható készülékház.
Nem gond ha vastagabb az átlagosnál, (ha ez nagyobb akkut jelent), nem gond ha 160mm magas, de ha szélesebb mint ami kényelmesen kézben tartható az szimplán öntökönlövés a gyártó cég részéről.
Nem értem mostanában a trendeket. Mintha direkt szar telefonokat dobnának piacra. -
NandoXXL
senior tag
Gizike, maradj a nyomógombosnál, az az igaz. Látod, ide jöttél és már hiszti rohamod is van. Ezek a modern dolgok, és elvárások csak megzavarják lelki nyugalmad.
Drága, nem optimlizált, gagyi, kicsi az üzemidő, noname, 5G nincs. Régóta hordjátok ezeket búcsúban lőtt pálcikás cuccoka tesztekre. Támogatói tartalom?
-
Így 2023ban, amikor már az okoscipőkanál is 5g-n kommunikál, illő lenne egy ilyen eszköznek 5g hálón is üzemelni.
Jól látom, hogy a rádiót csak két teló között teszteltétek és nem próbáltatok egy mezei pmr walkie talkie-val beszélni? Mert ha valamikor ki is próbálnám ennek egy 5g-s utódját, hóttziher, hogy nem veszek belőle kettőt... -
csibe1
addikt
"gyárihoz közeli (de csak 12-es) Androiddal"
Jajajj, jön a világvége; húú mi lesz velünk, mert nem a legújabb gagyi van a telefonon.
Tényleg egy vicc az egész, nem lehet élni a legújabb android verzió nélkül?
A frissítés után meg azt olvasni a telefonok topikjában, hogy merül az akku, mint a kőbalta.
Az újabb mindig jobb!!44!!négy!! -
Ed3r_X_
nagyúr
"Kár, hogy a 12-es verzió, de ami még jobban aggaszt, hogy februári rajta a biztonsági csomag és a termék azt mondja magáról, hogy “minden naprakész”. Ja, tegnaprakész."
Ez tényleg olyan lényeges? 3 hónap, nem a világ vége. Nem is oly régen jó ha évente jött 1 frissítés az ember telefonjára, nemhogy ilyen-olyan biztonsági csomag. Kicsit túl van ez lihegve, úgy érzem. -
Kobaljov
senior tag
No a videója óta legalább sikerült egy kicsit haladni abba az irányba hogy walkie talkie-s dolgokból sem szabad mindent elhinni amit a kínaiak sugallnak, hogy ez itt megfelelne a szabályoknak, néhány dolgot még esetleg érdemes kicsit részletesebben kifejteni azoknak akik a témában kevésbé járatosak de érdeklődnek iránta:
- Amik hagyományosan pl. a nagyáruházakban kapható a "walkie talkie" készülékek szoktak lenni (tipikusan Motorola, Midland, stb a közepes árkategóriában) azok nem ezt a (DMR) technológiát használják hanem a régebbi analóg PMR446-ot (amire ugyanezek a frekvencia (446MHz) / teljesítmény (0.5W) / antenna (fix) szabályok vonatkoznak), a DMR-es készülékek elvileg tudnak analóg módban kommunikálni velük de ilyenkor persze elveszik az új digitális technológia előnye (a PMR446 jóval elterjedtebb mint a DMR, ez lehet előny vagy hátrány is). (Van egy a DMR-hez hasonló célú másik digitális változat is (itt is a nagyobb gyártók nekiálltak saját, inkompatibilis változatokat csinálni) a dPMR, de a dPMR és DMR egymással nem kompatibilis. Felmerülhet még a CB rádió is, mert az is szabadon használható (a szabályainak betartásával), de az teljesen más frekvencián (27 MHz) máshogy működik, nem kompatibilis velük, kézikészülékeknél eleve ritka (6-9 AA elem/akkus változatokban láttam), inkább járművekben használják.)
- A DMR rádióknak többféle "osztálya" is van, ezeket Tier-eknek nevezzük 1-től 3-ig (a kisebbtől a nagyobb tudás felé), ezek közül csak a Tier 1 az ami bárki által szabadon használható, nem engedélyköteles (az adott országra/régióra vonatkozó feltételeinek betartása mellett, lásd következő pont) tehát ahol a cikkben DMR-t emlegetnek az alatt itt a DMR Tier 1 értendő.
- A cikkben említett korlátozó szabályozás nem csak magyar, hanem európai szintű (a CEPT, ETSI, ITU és hasonló szervezetek foglalkoznak ezekkel).
- Az engedélyezettnél nagyobb teljesítményű adásnak olyan hatása is van, hogy ha mások is szeretnék használni azt a csatornát az engedélyezett teljesítménnyel akkor előfordulhat hogy hiába vannak közelebb egymáshoz az erősebb jel elnyomhatja őket. Az engedélyezetten kívüli frekvenciák használatának problémáit a cikk is említi (abban nem vagyok járatos hogy az engedélyköteles, professzionális célokra bérelt sávokra is be lehet-e zavarni ezzel, ha igen akkor aki a bérlést kifizette gyanítom nem lenne tőle túl boldog és elég gyorsan megkeresné az NMHH-t vele.)
Az összegzés kicsengése délután a rádióban kicsit más, pozitívabb volt, a kétnapos üzemidő ekkora akkunál strapakészüléknél elég riasztó és szerintem Bog is meglepődött volna ha az USB C-s csatlakozóval ment volna a 3.5-es
Más, egyébként jó hogy a tesztek specifikációs részében már szerepelnek a multiband GNSS-es adatok is (sokszor elég nehéz megtalálni hogy miket támogat az adott készülék)
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Wallenberg #1 üzenetére
Jól, bocs, javítom.
-
Wallenberg
senior tag
A Specifikációk között szerepel az 5G képesség valamint rengeteg 5G sáv is. Én viszont úgy tudom, hogy a Helio G99 nem 5G képes. Rosszul tudom?
Pro:
- 5,65 colos méret egész baráti
- 120.000 Ft-os ár egy strapatelefon esetén nem olyan rosszCos:
- Kevésbé ismert márka
- Csak biztonsági frissítések vannak, főverzió frissítés nincs
Új hozzászólás Aktív témák
ma DMR rádió (vagyis walkie-talkie) is van az Ulefone egyébként középkategóriás, strapabíró telefonján, bizonyos helyzetekben ez nagyon jól jön.
- BestBuy topik
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest