Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ricsip
addikt
Nem biztos h. olvassa még bárki ezt:
tudtok jó összehasonlító cikket/tesztet skylake és mutációi témában?
PH-n 8 éve született ez: https://prohardver.hu/teszt/intel_architekturak_nehalemtol_skylake-ig/a_nehalemhez_vezeto_ut.htmlNa valami hasonló, csak az összes elcseszett skylake, kaby lake, kaby lake refresh, coffee lake, whiskey lake és még ki tudja hány lék hogy következik egymásból? Melyik melyiknek a tick-tockja, melyik újabb a melyiknél? Kellett 1 hónapja laptopot vennem, kb. sandy bridge után megállt a tudásom. Használtat akartam, legyen legalább 8000-es (U) procija, mert az még nem túl elavult. Na és akkor beleestem a wikipédián az intel core i generációk című cikk követhetetlen mélységeibe. Eleve naívan azt hittem, hogy ami pl. 8. generáció, az mind 8000-es számmal fog kezdődni, és kb. egyforma képességűek, csak lesz közte i3, i5, meg i7. Pl. egy 8250U-hoz képest más (újabb) széria egy 8260U valamint egy 8265U! Na ehhez képest jöttek a mindenféle lékek, van ami a teljes termékcsaládra lett használva, van ami csak mobil-ra, van ami csak deszktopra, van hogy maga a mag technikája kapott külön extra becenevet de nem konkrét termék/szegmens neve. stb. stb. stb. Aztán meg jön hogy ez 14nm az meg 14+ de van 14++ és 14+++ is. Meg hogy ugyanazt a léket (asszem ez az ultra átbaszás a 10. generációnál jött meg) van 14nm-es széria és 10nm-es is, úgy h. közös a családnév. Hát a fejem belefájdult, katasztrófa. Ha ez lenne a fizetett főállásom, se bírnám kiválogatni 1 hónap alatt, nemhogy így. Pedig az atlag laikusnál többet értek (értettem az IT-hoz).
Mikor Xeon-okat néztem, ott ha lehet még nagyobb a káosz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest