- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noddy
senior tag
válasz
dr_strange #2655 üzenetére
Már régen voltam itt, sajnos semmi jóra nem jutottam, hogy az alapfeltételek közül egy nem teljesül (szerintem és azért nem működik).
Hogy lehet müködő ethernet kapcsolatot létrehozni xp-s gép és a linux között? Mikor a google-be beírtam hogy ethernet+xp+linux csupa olyan oldal jött be ami rendszergazdáknak szól és ez nekem olyan mint a kínai. Tudtok nekem segíteni, mert gondolom nem azt értették a szerzők működő ethernet kapcsolat alatt, hogy a kábel be van dugva, hanem valamit manipulálni kell. -
Noddy
senior tag
válasz
dr_strange #2652 üzenetére
Ez egy kollégiumi szobában van. A kolinak a szervere ahonnan a net van az dhcp szerver. Lehet hogy nem fejeztem ki magam világosan.
-
Noddy
senior tag
válasz
dr_strange #2650 üzenetére
Köszi szépen csak van ezzel egy kis probléma remélem megtudjátok válaszolni, bocsi de tényleg láma vagyok hozzá:
A win-es gépnek nincs ip-je mert azt automatikusan kapja a dhcp-től, akkor most milyen ip-t adjak meg?
A subnetmask az mi, és hol tudom megnézni?
A szolgáltató névszervereinek ip-jét hol tudom megnézni?
Milyen parancsal vagy hol tudom megnéznia linuxos gép kártyáinak ip-címét?
Bocsi a lámaságért, de lehet hogy túl komplikált ez nekem
-
Noddy
senior tag
Hellosztok!
Adva van két gép: egy uhulinux-os két hálókártyával, és egy laptop xp-vel. A linuxos gép csatlakozik a net-re, DHCP szerverre. Hogyan tudom megoldani hogy az xp is lássa a netet. Ha tudnátok könnyen érthető Howto oldalakat adni, vagy egyszerűen csak leírnátok hol mire kell beállítani az megköszönném. Sajnos nagyon kezdő vagyok és az xp pedig elkényelmesíti az embert, mert ott csak két kattintás volt a beállítás, de szerereték tartósan linuxozni. De muszály futnia az xp-nek ha a másik gép is neten akar lenni.
Remélem tudtok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest