- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Megkezdődik az Ubuntu teljes magyarosítására törekvő projekt! Ez bizony örömteli hír, de kemény munkát igényel. Fordításról van szó, tehárt némi angol tudás szükséges, de lehetséges, német francia...stb ismeretekkel is csatlakozni a programhoz. Remélem, hogy találunk pár ifjú titánt, aki önzetlenül, nem másokra várva, kezd neki a munkához, majd elkészülvén büszke lesz művére, melyet sokan köszönnek majd neki, mivel hasznos és jó dolgot cselekszik eme illető. Munkára fel feleim, izgalmas út áll előttünk, rajta hát! -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Remélem elég sokan fogjátok olvasni. Nos, szeretném elkezdeni az úgymond...
hu.ubuntuguide.org
projektet. Szerintem mindenkinek ismerős lehet a Bővebben: link oldal. Itt találhatóak a nyelvi tükör oldalak, van már sokfajta. Ezért gondoltam, hogy bizony a magyart is el kell készíteni, nem maradhatunk le a nemzetköziektől. Az angol verzió letölthető, tehát csak fordítani kell, de azt nagyon. Ez még talán a kissebb munka, de ezt ellenőrizni, javítgatni kell, frissítések lesznek. A fordító és fenntartói munkához keresnék lelkes embereket, akár újoncokat, akár haladókat, lényegtelen, hogy ki mit vállal el, csak csinálja lelkesen, lehetőségeihez mérve természetesen.
Várom véleményeteket, hogy egyáltalán érdemes-e, vagy inkább másra állítsuk rá az erőforrásainkat.
Előre is köszönöm válaszaitokat! -
Sianis
addikt
Kiegészítés:
Ubuntu Kalauzon eléggé cifrán van még leírva a dolog, mert sok utánnajárásomba került, mire megtudtam, hogyan lehet csomagból is tenni, mert alapból nem látja, kis kutatómunka és már meg is voltak a csomagolt dologk, azzal már elég tisztán mentek.
HANG: Ez fontos, Ubuntu alatt néha vannak gondok, nekem nincs, nem is volt...viszont! Ha ESD-t vagy bármit akarsz használni, érdemes megnézni, hogy adott hangcsatornának a
...-deb csomgja megvan-e, mivel ezt ha jól emlékszem nem rakja fel, viszont kellhet, de nem minden esetben, bár erre ráérsz akkor, ha nem fog menni alapból telepítés után. -
Sianis
addikt
Nos...részben igen
Viszont készülj fel, hogy hosszú ő és ű alapból nem lesz, kezdeni kell majd azzal, hogy keresel olyan betűtípust amin van, van alapból is szóval ez sem gond.
Másik, hogyha nincs chello-s neted, vagy routeren át adsl, akkor kell majd egy KDE magyar csomagot is leszedni, Kynaptic vagy micsoda megtalálja ez nem gond.
Ezek után nagyjából ugyanúgy néz ki a dolog, mint sima Ubuntun.
MPlayer kérdés:
Csomagok amik mplayerek:
mplayer-386 (1:1.0-pre6-0.3ubuntu6) [multiverse]
The Ultimate Movie Player For Linux
mplayer-586 (1:1.0-pre6-0.3ubuntu6) [multiverse]
mplayer-686 (1:1.0-pre6-0.3ubuntu6) [multiverse]
transitional dummy package which can be safely removed
mplayer-amd64 (1:1.0-pre6-0.3ubuntu6) [multiverse]
Bizony itt ott van az a64 verzió szóval mennie kell!Ha másnem leszeded csomagból és úgy telepíted, de megfelelően beállítot sources.list-el is feltelepíthető
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Elékszültem az Ubuntu Kalauzzal:
Bővebben: link -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
válasz
operator10 #167 üzenetére
Nincsen DVD-n, mivel felesleges. Az Ubuntu lényege, hogy mindíg a legfriebb csomagokat töltöd le a netről. Ezért felelsleges a DVD, hiszen naponta vannak újítások...
-
Sianis
addikt
válasz
operator10 #165 üzenetére
Hali!
DVD nincs, cd van!
Bővebben: link -
Sianis
addikt
Ért valaki a splashy beállításokhoz?
-
Sianis
addikt
Hát eléggé gyengusz egy csomaglistája van szegénynek.
még egy fpc sincs benne. -
Sianis
addikt
Teljesen belehabarodtam az Ubuntuba! Nem hiszem, hogy hirtelen fellángolás lenne. Tetszik a filozófia miat követnek! Le a kalappal. rendeletem is 5 CD-t, mert ismerősök jelezték, hogy nekik is kéne LIVE dolog!
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest