Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
emitter #1649 üzenetére
Sajnos nemcsak azt az opciót kell bekapcsolni ha új kernelt fordítasz, hanem kismillió másikat is (ami a konfigodnak megfelel.) Ez elsõre nem triviális.
De ha gyári kerneled van, akkor jó eséllyel van hozá sequencer modul, nem kell magadnak fordítani.
Azért a biztonság kedvéért megkérdezem, hogy tudod-e mire való. Nehogy valami olyasmivel kínlódj ami nem is kell neked. -
Jester01
veterán
válasz
wassermann #1587 üzenetére
Biztos az van beállítva, hogy a cmos óra GMT szerint jár.
Debian alatt az /etc/default/rcS fájlban az UTC érték. Valószínûleg Ubuntuban is. -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #1448 üzenetére
/usr/games/3Dc <= Akkor ezzel indul
És man 6 3Dc -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #1445 üzenetére
dpkg -L 3dchess
Valamit csak felpakolt -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #1439 üzenetére
man 1 3dchess
dpkg -L 3dchess | grep /usr/bin -
Jester01
veterán
válasz
T. Almeida #1361 üzenetére
Az OO az húzós lesz szerintem. Tegyél bele még ramot ha lehet.
-
Jester01
veterán
Ugyan is ide nem nagyon tudom beírni azt a hosszú sort amit a modeline-nél, kiírt, vagy igen?
Mégis mi akadályoz meg ebben?
Szóval oda kell, ha mondom.
Majd indulás után kukkants bele a /var/log/Xorg.0.log fájlba, hogy megtalálta-e. Nekem pl. ilyenek vannak:
(**) MGA(0): *Mode ''1600x1200@100-GTF'': 280.6 MHz, 127.1 kHz, 100.0 Hz
(II) MGA(0): Modeline ''1600x1200@100-GTF'' 280.64 1600 1728 1904 2208 1200 1201 1204 1271 -hsync +vsync
És a screen szekcióban pedig:
Subsection ''Display''
Depth 16
Modes ''1600x1200@100-GTF'' ''1280x960'' ''1024x768'' ''800x600'' ''768x576'' ''640x480''
Neked értelemszerûen az 1152x864_100.00 mód kell. -
Jester01
veterán
válasz
Vilmoskorte #1056 üzenetére
Egyik megoldás ha nem fordítasz bele gl output drivert.
Másik megoldás, ha ráveszed, hogy dinamikusan linkeljen. Gondolom te kérted, hogy ne így tegyen mert amúgy ez a default
Egyébként nekem xorg van és az mplayer mindig simán fordult. Azt nem tudom, mennyire sid a rendszerem, de azt hiszem teljesen -
Jester01
veterán
Abszolút egyetértek
Csak arra próbáltam rámutatni, hogy a virtual memory size a mérvadó mem leak szempontjából. A fizikai memóriát az os kezeli, a leírásodnak megfelelően. Viszont ha sokat swappel, az bizony be fogja lassítani az egész rendszert és ez ellen szegény kernel nem sokat tud tenni. Egyébként van egy shared mező is a top kimenetében, az mutatja a közösen használt memóriát (tipikusan shared libek) -
Jester01
veterán
Nah kérem szépen itt az én álláspontom is memória kezelés ügyben, nyugodtan kössetek bele
A Virtuális Memória Méret azt mutatja mekkora címtartományt kért a folyamat. Ez független az oprendszer ténykedésétől. Ha ez folyamatosan nő akkor igenis memory leak van.
Amíg ténylegesen nem írja a folyamat az adott memóralapot addig csupa 0 byteot lát, és nem foglal helyet sehol. A top-ban ilyenkor ez a swap értékbe számít, de nem csökkenti a rendelkezésre álló lapozófájl területet. A ténylegesen használt virtuális memóriát az oprendszer feladata a megfelelő pillanatban a futó processz számára a fizikai memóriában elérhetővé tenni.
Illusztráció:
Mem: 516936k total, 510584k used, 6352k free, 100920k buffers
Swap: 498004k total, 15104k used, 482900k free, 90760k cached
CODE VIRT RES SWAP SHR WCHAN S %CPU %MEM TIME COMMAND
9480 222m 156m 65m 15m 322377689 S 0.0 31.0 29:36 firefox-bin
222MB virtuális memóra: ez kérem sok!
ebből most éppen 156MB van a fizikai memóriában (ez egyébként az összes jelenleg használt lap), ez az oprendszer döntése volt.
Megfigyelhető, hogy 65MB swapot ír, de ugyanakkor csak 15MB van összesen használatban. Ez azt jelenti, hogy lefoglalt ennyi memóriát, de még nem használta.
MOD: formázás, mind1 nem megy
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
Uncompressing Lexmark Printer Drivertrap: usage: trap [-lp] [arg signal_spec ...]
ez mit csinált? Rakott valahova fájlokat?
Szerintem nem kompatibilis a shellel és meghalt. A trap parancsot hibás paraméterekkel hívta. Simán sh-val indítottad?
Az gondolom nem normális, hogy az azureus megzabálja a procit, de tüneti kezelésként csökkentsd le a prioritását (nice/renice).
A samba nyomtatós problémádhoz sajna nem tudok érdemben hozzászólni, ilyesmit még nem csináltam. -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #729 üzenetére
Hmm, először próbálj egy make uninstall-t a forrásfában. De ehhez nem sok reményt fűzök. Marad a rm -rf /usr/local/bin/gnuplot /usr/local/lib/gnuplot
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #727 üzenetére
/usr/local/bin/gnuplot
Na itt van a kutya elásva! Nem a csomagból felrakott verzió indul, hanem ez a lokális.
Amit viszont valószínűleg X nélkül fordítottál.
Mi történik, ha explicit a /usr/bin/gnuplot parancssal indítod? -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #721 üzenetére
Ez most az a gnuplot, amit te fordítottál vagy ezt csomagból raktad fel?
Biztos nincs fennt véletlenül egyszerre több is?
Ezért ajánlja a which gnuplot parancsot az a faq amit beidéztél.
Az xlibs-dev a fordításhoz kell.
Érdekes amúgy: nekem debian alatt szintén van gnuplot-x11 csomag, de nincs telepítve, csak a sima gnuplot. Ehhez képest működik, mert benne van az x11root:~> dpkg -L gnuplot
...
/usr/lib/gnuplot
/usr/lib/gnuplot/gnuplot_x11 -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #712 üzenetére
show terminal ?
-
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #710 üzenetére
gnuplot> set term x11;
Terminal type set to 'x11'
Options are '0'
gnuplot> plot [-3.14 to 3.14] sin(x);
Vagy mit próbáltál? -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #708 üzenetére
Mit nem csinál?
-
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #704 üzenetére
apt-get install make
-
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #702 üzenetére
/usr/bin/ld: crt1.o: No such file: No such file or directory
apt-get install libc6-dev -
Jester01
veterán
Csinálj egy új felhasznalót, mondjuk adduser support.
Ird meg nekem priviben a géped nevét/címét és a jelszót.
Ha a router beengedi a 22-es portot, akkor nem lesz probléma.
Én délután-este szoktam lenni, a biztonság kedvéért szólj aimon vagy msnen hátha nem veszlek észre itt a PH!n. Hétvégén nem leszek péntek estétõl vasárnap estig. -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #697 üzenetére
Kukkants bele a config.log-ba, majd meglátjuk mi a hiba...
-
Jester01
veterán
apt-get install openssh-server
apt-get install screen
Csinálsz egy ideiglenes felhasználót amit majd jól letörölsz ha már nem kell.
Priviben megmondod a géped nevét/ipjét, a felhasználónevet meg a jelszót.
Te is belépsz ezzel a felhasználóval, és indítasz egy screent.
Ahhoz én jól hozzákapcsolódok, így ketten leszünk egy terminálon -
Jester01
veterán
Ha tényleg hiba van akkor a logban elvileg benne van.
Valamint érdemes megnézni, hogy az fstab-ban nem nulla van-e az fsck oszlopban,
mert akkor nem futtat hibaellenőrzést. Kettes kell oda.
Azt, hogy jelenleg tényleg read-only, egy sima mount vagy cat /proc/mounts megmondja.
És végül a nap tippje: umount-mount helyett lehet használni a mount -oremount ... formát.
MOD: Gondolom a chroot-ot mindketten csak elírtátok
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest