- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
didros
senior tag
erre mit kell lépni?
sudo apt-get install xnviewmp
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
xnviewmp : Függ ettől: libilmbase6 (>= 1.0.1) de az nem telepíthető
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza. -
didros
senior tag
válasz
God Vazzeg #28326 üzenetére
Rátaláltam erre is, telepítettem a libgstreamer-plugins-base0.10-0 -t de valami még mindig nem jó neki...
este kikopizom a hibaüzenetet. -
didros
senior tag
válasz
lev258 #28309 üzenetére
Hogyan kell telepíteni az XnView-t? Próbáltam ezt a két módszert, de egyik sem járt sikerrel.
http://sourcedigit.com/20608-how-to-install-xnview-image-viewer-editor-on-ubuntu-16-04/ -
didros
senior tag
Sziasztok! Sok ezer darabból álló, összehányt családi fotógyűjteményemet szeretném rendezni, kicsit módosítani a jobb képeket automatikus feljavítással, méretre vágással, vörösszem csökkentéssel, stb.
Milyen program lenne erre a legalkalmasabb szerintetek?
Ubuntu Mate-t használok. Alapból van shotwell, de valahogy nem az igazi, túl fapadosnak tűnik és a google feltöltő része, mintha nem is működne... -
didros
senior tag
K&H E-bank chipkártyával megy valakinek Ubuntu alól?
-
didros
senior tag
Mit kell beállítani ahhoz, hogy a gyerekem a saját asztali felhasználó bejelentkezésével tudjon Minecraftozni? Amit én telepítettem, mint administrator...
-
didros
senior tag
...még valami! Van itt valaki, aki már sikeresen telepített Linuxot eMMC háttértárra? Most olvasom, hogy ezzel is problémák adódhatnak.
-
didros
senior tag
Sziasztok! Live módban (Ubuntu Mate) a módosításokat vissza lehet menteni a pendrive-ra és következő indításkor azokat automatikusan használni? Tegnap az új netbookomon megrökönyödve vettem észre, hogy a "video tearing" még mindig aktuális probléma.
Azt hittem ezt már biztosan rég megoldották. Most nem merem addig feltenni a gépre az Ubuntut, amíg nem látom saját szememmel, hogy tényleg működik valamelyik megoldási javaslat. (Évekig szívtam ezzel Sandy Bridge-es laptoppal, igazán jó megoldás sosem volt.) Most ezt szeretném kipróbálni, de nem tudom, hogy live módban is meglehet-e csinálni:
[link] -
didros
senior tag
Köszönöm. Nálam valóban sötét képernyő van, nem logo. Talán azért, mert Lubuntu-t használok, nem tudom... Mindenesetre megcsináltam amit írtál, de vegyes eredmény született.
Továbbra is jó ideig sötét a képernyő, majd megjelenik pár sor, de már grafikus módban (apró betűkkel) és mintha nem is a teljes rendszerüzenet jelenne meg. Az össz. boot idő meg mintha megnőtt volna ezáltal.
Azt hiszem egyelőre inkább visszaállítom a korábbi beállításokat. -
didros
senior tag
Hogy lehet azt beállítani, hogy a rendszerindításkor lássam a kernel üzeneteket, ne csak egy sötét képernyőt?
-
didros
senior tag
Sziasztok!Lubuntu 13.04 beta-t telepítettem a laptopomra, ami nagyon tetszik. Az lenne a kérdésem, hogy ha a frissítés-kezelővel rendszeresen frissítem a rendszert, akkor mire kiadják majd a "normál" 13.04-et az én rendszerem is eljut ugyanoda? Pontosan ugyanúgy áll majd a rendszerem, mint az akkori kiadás, vagy érdemesebb lesz majd csinálni egy új installt az új telepítő isoval?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged