- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemotox
addikt
válasz
stopperos #32245 üzenetére
Igen közben annyit ki tudtam nyomozni, hogy a desktopot nem tölti be. Terminal bejön, de nem értek én hozzá, de lehet megnézem majd ezt a parancssoros telepítés mizériát.
Viszont sejtem, hogy mi lehet a baj. Guglizgatás közben valami olyasmit találtam, hogy összefügg a kijelzővel a probléma, ha minden igaz. Na azt nem említettem, hogy a laptop kijelzője nem igazán működik, és dsubbal használom egy monitorral. Lehetséges lenne, hogy driverhiányos köhögés van, és ha mondjuk kiszedném a vinyót a laposból, és a nagygéppel telepíteném a linuxot, visszarakva a meghajtót már működne a laptop monitorral?
-
kemotox
addikt
Sziasztok!
Thinkpad T420-amra (i5-2540M, 4 libamáj ram) telepítenék desktop ubuntut, de az istenek nem akarják. 16.04 LTS kierrorozik telepítésnél (már nem emlékszem pontosan milyen üzenettel, talán valami partman-ra rinyál, ha jól rémlik), de az mindegy is, mert igazából 17-et raknám fel, csak véletlenül azt szedtem le elsőre.
17-es viszont addig jut e, hogy bejön az a szép egeres vagy mittoménmilyenes háttér. és annyi. Pendrive kétszer is rárufusoltam az iso-t. illetve egyszer kiírtam lemezre is, de ugyanaz. Hagytam vagy 20-25 percig de nem történik semmi.
Erre van valakinek valami ötlete? (LTS-nél amúgy sikerült pont egy jó karcos lemezre írnom, szerintem az volt a baj.) -
kemotox
addikt
Sziasztok!
Segítség kéne telepítés ügyben. Eddig mindig felraktam az Ubit windows mellé azt csókolom, de most mindent törölni akarok, és csak Ubit felrakni. 60gigás SSD-n volt a windows, mellete 500 gigás vinyón mindenféle játék meg letöltött szirszarok. A vinyót egyelőre hagytam, majd formázom. Az SSD-re felraktam az Ubit "cserélje a windowst" opcióval.
Két próbléma van ezzel:
1. GRUB-ban van egy Windows loader nevű dolog, nem igazán értem, hogy miért. Nem tudom mit csinál ha rámegyek, még nem próbáltam, de sejtem, hogy nagyjából semmit sem csinálna, hisz már le van törölve a Win.
2. initramfs-es dologgal indul. Ha beírom, hogy exit akkor kis idő múlva elindul az Ubi, de ez azért így elég gázos.Hogy lehetne ezeket a dolgokat megoldani? Initramfs-es dologra valami olyasmit olvastam, hogy telepítési hibától is lehet. Ha manuálisan akarnám megcsinálni a particionálást telepítésnél, akkor mit hogyan kell/érdemes beállítani? SWAP-ra pl olvastam RAM méretet is, meg RAM*2-t is. Meg azt is írták valahol, hogy a boot, root, ilyesmi dolgokat is érdemes beállítani, és nem hagyni a Linuxnak hogy magától csinálja meg. Nagyon zavaros ez a dolog nekem. Nézzétek el szegény buta windowson nevelkedett gyerek linux-analfabetizmusát.
Köszi előre is a segítséget. -
kemotox
addikt
Sziasztok!
Egy gyors kérdés:
Ha jól tudom még áprilisban jön az új, 14-es Uborka, ami ugyancsak LTS lesz, mint a 12-es. A kérdésem a következő: Csak 12-esről lehet majd frissíteni rá, vagy a Saucyról is?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest