- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
airsoftpro
csendes tag
Ezekre sajnos nem tudok válaszolni, nekem kínai! Amit tudok: egy másik sima usb-c külső HDD-t tudok mountolni, látom is a listában. A leírások alapján csináltam, ott nem említették ,hogy macOS alól működne a NAS-ból kivett diskek elérése, se Windows alól. Linux lehet, ahhoz sem értek sajnos!
Pánikolok, sajnos 4TB adatom volt csak másodlagos HDD-ken mentve a Synologyn pedig csak SHR1 volt beállítva(1 disk tolerancia), nem gondoltam, hogy még a volume is összedőlhet épp egyidejűleg... Tanul az ember, megrendeltem a 6TB tárhelyet, ami a fiókban fog csücsülni a másik 4TB mellett, ha a jövőben ilyen történne a NASsal...
-
airsoftpro
csendes tag
Mondom sorban és köszi, hogy próbálsz segíteni!
USB-C ház típus: Icybox IB3740
Mellékelem a képeket, amiket mondtál!Synology NAS-ommal van valami, már a 2. szinte új HDD fut Crashed státuszba, most is ez történt, de pluszban még a 4 HDD közül 1-et kidobott a volume-ból, így már nem érem azt el rajta sajnos...(lehet ott én rontottam el valamit, mikor már az egyik HDD megadta magát, de ez most már mindegy is! Egy recovery szoftverrel meg tudtam nézni és a adatok rajta vannak a HDD-ken, csak az a szoftver 300 dolcsi és össze vissza vannak a fileok és nem rendszerezve mappákba, szóval ha tudnám mountolni és úgy menteni, ahogy a leírásban van az király lenne!
-
airsoftpro
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem Ubuntu VM-ben hdd-k mountolásához! A sztori a következő:
Synology SHR raid lemezeket (4db) szeretnék backupolni Ubuntu VM alatt mdadm módszerrel. A lemezeket betettem egy 4bay házba, ami USB-C-n kapcsolódik a Host géphez. A lemezek megjelennek az USB listában jobb felül, de egy "lsblk vagy fdisk" parancsra nem jönnek elő és ezért nem is működik a módszer, amit a hivatalos oldal javasol! (https://kb.synology.com/en-sg/DSM/tutorial/How_can_I_recover_data_from_my_DiskStation_using_a_PC). Ha egy sima külső HDD-t dugok be, akkor azt tudom listázni a fenti parancsokkal!
A hiba amit dob erre: "mdadm -AsfR && vgchange -ay"
ez: "no arrays found in config file or automatically"Környezet: M1 Macbook pro, UTM virtualizáció alatt Ubuntu VM
Teljesen vakon vagyok Ubuntu és terminál parancsai terén, ezt bevallom! Ha valaki tudna itt segíteni, vagy akár 1 munkaóra keretében távoli asztallal, azt szívesen megfizetem! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged