-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok.
Már használtam a grive-t, de csak a parancssoros felületét, gondolom a tools része, de azzal múltkor még nem működött a szinkronizálás.
De most ennél is lényegesebb, hogy van egy Win 7 is a merevlemezen, ott már be van szinkronizálva és azt jó lenne megoldani, hogy megadnám helyként az Ubuntu alatt a windows-os mappát célként. Ne kelljen már 2 helyen ugyanannak lennie. Van rá megoldás?Köszi a helpet.
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Dual boot rendszer akarok telepíteni egy most felújított thinkpad T500-as laptopra. Windows 7 64 bit + Ubuntu 14.04 LTS, a jól bevált rendszerek.
Szóval én leragadtam a windows 7 rendszernél, azóta mi ez az új boot rendszer? Az UEFI.
Gondolom nekem a régi bevált módszert kell, hogy windows aztán rá a linux, hogy ne írja felül a rendszerindítót.
A másik észrevételem, hogy a grafikus kártyát lényeges bekapcsolni, kapcsolni vagy automatikusra tenni telepítés során? Akár windows akár linux. -
Nestor16
senior tag
Hali.
Sajna nem jövök rá a megoldásra, pedig volt már ilyen...
T500-as laptop, megjött az ultrabay, minden ok, csak minden újraindításnál más helyre csatolja fel a HDD-t és a torrent kliens sem találja a helyét.
Hogyan is kell lefixálni, hogy mindig ugyanoda csatolja fel a HDD-t?Köszi szépen!
-
Nestor16
senior tag
válasz
ubyegon2 #21921 üzenetére
Köszi a választ.
A problémám az volt, hogy tudtam a jelszavam, de enter után pár pillanat és visszadobta a bejelentkezési login ablakot. Pedig ugye jól írtam be, többször is. Sikerült megoldani valahogy... kerestem angolul aztán próbálgattam a megoldásokat és valahogy úgy lett jó, hogy egy másik asztali kezelőt telepítettem fel, gnome a neve vagy mi és arról beengedett, restart és már az alapértelmezett felületen is ment, de még mindig problémáim vannak, szeretnék steamen játszani, de nem tudom nvidia driver nélkül az integtálttal.
Gforce GT 520MX ami benne van, de nem értem miért cseszi el ennyire a gépet, hogy az előbb is grafikai hibát írt ki és egy lightdm restarttal sikrült előcsalni a grafikus felület és most jó... Valami defaultra vissza kéne tenni, hogy újra hibátlan legyen, hiába X-es lenne, aztán valami rendszermentésre lenne szükségem, majd utána szeretném végre megoldani ezt az nvidia problémát. Mindegy, hogy régi vagy új vagy hogy kell feltenni csak vigye a játékokat, egyébként nem lenne rá szükségem.
Ahogy már írtam tettem fel GeForce oldalról a legújabb bétát, nem volt jó, már tettem fel ennek az oldalnak a segítségével is még ez lehet, hogy jó, több lehetőséget kínál fel így a frissítésben további drivrek résznél, de még így is van pár bug, bár nem tudom, hogy nvidia miatt vagy sem. Majd jó lenne letesztelni, régen a glxgears segítéségvel jobban be tudtam lőni, mert 10x több FPS-t kaptam, most nem jó, mert csak 60 körül kapok. -
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy szívós problémám és egyedül nem tudom megoldani.
ugyanez, ami a videóban vanSzóval nvidia drivert próbáltam felvarázsolni a laptopomra, mert az eddigiek, amiket felajánlott a rendszer az nem volt jó, mert lefagyott tőle a gép, szóval X vissza és kerestem másik megoldást. gforce.com-ról leszedtem a legújabb bétát ami nekem való és sikerült feltelepíteni. Itt jött elő ez a képernyő bejelentkezési probléma. A videóba valahogy megcsinálja az emberke, de németül se igazán értek meg a linuxban is inkább kezdő vagyok.
Légyszíves segítsetek, nem szívesen raknám újra az egész rendszert emiatt, mert már lassan egy éve használom és be van lakva szépen. Bár van valami olyan megoldás is, hogy home részt nem kell formatálni és működhet, de ezt még nem ismerem, nem próbáltam aztán nem tudom mi maradna meg a mostani rendszeremből, beállításaimból. Ha kellenek konkrét infók akkor majd írok, csak van-e valaki aki ért ehhez. -
Nestor16
senior tag
válasz
imibogyo #20465 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Nos előbb néztem utána, elvileg mind a 3 driver (avagy csomag ? ) fent van a gépen.
alsamixer szépen elindul, tetszetős kis egyszerű megoldás, annyi probléma akad vele, hogy ha F6-al kiválasztom az Asus hangkártyát, akkor kilép hibával:
nestor@Samsung-NP300-E5Z-S03HU:~$ alsamixer
a keverővezérlés betöltése sikertelen: Törött adatcsatornaFeltettem a szoftverközpontból egy kiegészítőjét a Pulseaudio-nak (Hangerőszabályzó) és ott kicsit többet lehet állítani, mint az alap grafikus hangbeállításoknál. Mondjuk ez tök lényegtelen infó, de m1 itt hagyom
Annyi, hogy 100%-nál nagyobb hangerő bepipálásánál és használatánál már torzul a hang, ahogy hallottam.
Kisfülesen keresztül most nincs is baj a hangerővel, de R1900TII esetében, amikor próbáltam a 2.0 rendszerrel, akkor max hangerőn simán túl lehetett beszélni, míg Windows alatt esélytelen volt, főleg ha adtam a csatornákra + erősítést a szoftverben. Persze nem falat rombolni akarok, de ha egyszer még van benne potenciál, akkor néha kihasználnám.Mi is az a gain beállítás?
Azt a sort beszúrtam a fájlba most, de nem tudom minek kellett volna változnia.
Félig aktuális is volt és kedvem volt kipróbálni a programkód opciót, remélem nem túl zavaró
-
Nestor16
senior tag
Üdv.
Itt is tennék egy próbát (a Kezdő linux topikban nem kaptam választ), hogy az Asus Xonar U7-es hangkártyához van-e valamilyen használható driver, amivel jobb hangzást tudok elérni, mert maximum hangerőn elég gyengén szólt, viszont Windows alatt driverrel együtt már egész szépen és nagyságrendekkel hangosabban szólt. (igaz, ott is kellett szoftveresen a csatornán növelni a hangerőt, de legalább lehet és emiatt nem szeretnék Windowsra visszatérni)
Én két használható linket találtam: [link]; [link]
Sőt elvileg ugyanarról szól mindkettő. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Így hirtelen/egymagam nem merek belekezdeni, nem igazán értek a Linuxhoz és az angolom se perfekt, jó lenne egy megerősítés, vagy tanács.További adataim: Ubuntu 14.04, friss rendszer, a laptopom egy Samsung NP300 E5Z S03HU
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest