- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
helltp
aktív tag
válasz
lionhearted #17588 üzenetére
Bocs a kései válaszért: Inatktív. Esetleg fvalami más hibalehetőség akadhat?
-
helltp
aktív tag
válasz
lionhearted #17586 üzenetére
tcp 0 0 0.0.0.0:22 0.0.0.0:* LISTEN 0 9954 916/sshd
tcp6 0 0 :::22 :::* LISTEN 0 9956 916/sshd -
helltp
aktív tag
válasz
lionhearted #17584 üzenetére
"916 ? 00:00:00 sshd" ez a válasz, akármit is jelentsen.
-
helltp
aktív tag
válasz
lionhearted #17582 üzenetére
Na most valami olyat írtál amire nem tudok választ adni. Inkább kérdezek, mi az az SSHD szerver? Bocs az értetlenkedésért.
-
helltp
aktív tag
válasz
lionhearted #17577 üzenetére
Azt a részét nem követtem. Nem állitottam át 8888-ra. (Megnézetm igy is, ugyanaz a Time out hiba jön be.)
-
helltp
aktív tag
válasz
lionhearted #17560 üzenetére
Föltettem, követtem a leirást, de nem akar menni ezzel sem. Föltettem, legeneráltam a kulcsot áttettem a kliens gépre, a win7 alatt ajánlott NoMachine-t használtom. Host-nak megadtam a szerver nevét (ha az ipt adom meg akkor "Error 22: Invalid argument) port az alapértelmezett 22-es, megadtam neki a kulcsot tartalmazó filet, és "Error 138: Connection timed out". Erre esetleg valami ötlet? tűzfel a szerveren nincs, kliens gépen ki van kapcsolva.
#17572 Shrike7973: Nekem ment a külső monitor Ubuntu 12.04-el egy Asus notin nvidia 520mx-kártyával.
-
helltp
aktív tag
válasz
lionhearted #17560 üzenetére
Köszönöm, amint hazaértem a munkából belevetem magam újra. Azt esetleg még meg tudnád mondani hogy hogyan tudom kilistázni az általam telepített programokat? (Vagy csak szimplán a telepítetteket.) Mert azt sem nagyon tudom hogy mit töröltem le meg mit nem...
-
helltp
aktív tag
válasz
lionhearted #17558 üzenetére
Megfogadom tanácsod (az utóbbit), és NX-et fogok használni. A "minden más" ami elől az erőforrást viszi az egy samba server meg egy torrent kliens egyenlőre, ami lássuk be nem túl sok (egy pentium g2130-asnak meg 4gb ramnak). Annyit még tudnál segíteni hogy linkelsz valami dokumentumot erről az NX-ről?
Következő kérdésem az hogy tegnap hajnal 2 tájt végső elkeseredettségemben elkezdtem mindenféle vnc szervereket fölrakni, ezeket hogy tudom megnézni, hogy mi van föltelepítve, illetve az apt-get remove --purge a megfelelő parancs a mindennel együtt való eltávolításukra?
Köszönöm szépen a segítségeteket.
-
helltp
aktív tag
válasz
lionhearted #17553 üzenetére
A VNC csak arra kéne hogy hogyha valamit nyösztetni vagy konfigurálni kell a szerveren azt a laptopomról is meg tudjam csinálni, meg zenelejátszást, letöltés kezelőt vezérelni Ha erre jó az "NX (vagy RDP)" akkor nekem jó az is.
Szerk.: Jah az kimaradt hogy van GUI fönt, de a terminállal is jóban vagyok úgy ahogy.
-
helltp
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam egyet és építettem egy low end PC-t hogy aztán én majd azt home servernek használjam. Elakadtam, de nagyon és 2 napja nem alszok úgy frusztrál a dolog. A gépen Ubuntu Server 14.04 -fut és a VNC-t sehogy sem bírom bekonfigurálni. Már az összes létező netes tutorialt végigtúrtam. Addig jutottam hogy x11vnc-t nagyjából bekonfiguráltam, win7 alól UltraVNC-vel belogoltam, minden ok, lehúztam a szerverről a monitort, megszakadt a kapcsolat visszadugtam a monitort és onnantól kezdve már úgy sem tudtam bejelentkezni egészen addig amég le nem túrtam az x11vnc-t és újra nem raktam. Ugyan csak belső hálózaton lesz, de jó lenne ha SSH-n menne a dolog.
Valaki segítsen pls mert sírvafakadok.Üdv.:
helltpSzerk.: Gondolom feltűnt, kezdő vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest