- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remekelek28
őstag
Sikeresen felment pár napja a linux,de sajnos ezzel se lett gyorsabb,szerintem a gép processzora fáradt el a 9 év alatt. Viszont legalább már van rajta egy oprendszer
A kérdésem az lenne,hogy láttam rajta ezt a chrome-hoz hasonló böngészőt,ennek a parancsikonját hogy tudom kitenni asztalra? És excel word szerkesztőt tudtok linkelni?
-
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #13671 üzenetére
mindegy az is,ha csak egy partició lesz és törlődnek az adatok,csak valami legyen már. Inkább ne a kézit válasszam?
-
Remekelek28
őstag
-
Remekelek28
őstag
válasz
BigManus #13665 üzenetére
egyelőre hagyom a linuxot,különösebben amúgy se lenne frissitgetve meg egyebek. mint irtam csak böngészni kell,egy program nem kerül rá.
Viszont most azt irta ki a particionálás befejezésénél,hogy Nincs gyökér fájlrendszer megadva.
2 partició van egy elsődleges és egy másik ,de olyat nem találok,hogy valamit gyökérként kellene bejelőlni. Ezt hol tegyem meg? -
Remekelek28
őstag
Már úgy néz ki,hogy felmegy a Lubuntu,mert már a particiókat töröltetem.Gondolom innentől már nem lesz gond.
Viszont őszintén,ha most meglesz a linux,visszategyem az xp-t? Megvan az eredeti cd,driverekkel programokkal stb.
A linuxra is lehet pl egy excel olvasót tenni? A laptop csak böngészésre,meg esetleg táblázatszerkesztésekre lenne használva. -
Remekelek28
őstag
Jah igen,usb-ről nem lehet telepiteni,mivel ez cdromot akar olvasni mindenképpen. tegnap is ezzel kinlódtam.
ezt mátr nem hiszem el,hogy ennyit kelljen kinlódni.
na,most mintha elindult volna a %-os mutató. Tegnap még azt irta ki,hogy CD rom nem található,vagy ilyesmi..
Remélem végigfut gond nélkül. Valami beállitásra ügyeljek? -
Remekelek28
őstag
a linux nem irja ki,hogy hibás dll,igy,ha az felmenne,talán visszatehetném az xp-t. De,ha a linux maradna se lenne baj,csak legyen már vmi. Nem akarok szervizbe menni,mert elkérnek 5-ezret és a gép se ér többet.
De netezni jó.
A lubuntu,ha jól tudom a legkevésbé erőigényes. Azért teljesértékű ez is,tehát netezni tudok rajta?mi az az usb rack.
Amúgy az általad felsoroltak megoldhatók,de szerintem csak szervizbe?
Melyiket ajánlod,legyegyszerűbbnek? -
Remekelek28
őstag
Mi az a live cd? Pendrive-ra raktam rá a képfájlról,rufus programmal. be is jön de csak középen tölt az ubuntu felirat alatt 5 kis pötty.
ennyit csinál.
cd-ről nem tudok telepiteni,mert nem jó a cd iró.az a baj,hogy az xp-men átirtam a boot.ini fájlt és nem enged se belépni se újratelepiteni semmi,,folyamatosan hal.dll hibát ir ki.
Nincs semmi megoldás? Dobhatom ki a gépet? ráadásul nem is az enyém. -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Az linux melyik verzióját ajánljátok egy 2005-ös 256 mb ramos laptopra és usb-ve szeretném feltenni. Már 3-at próbáltam,de egyik se ment fel.
Utána vissza tdom tenni az xp-t? tulajdonképp csak ezért kellene.Mert az xp-be jelenleg nem tudok belépni. köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest