- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
válasz
lev258 #24312 üzenetére
Az lehet hogy nem UEFI modban lett feltelepitve,mivel ezzel mindig sokat szorakozok,hogy nem akar elindulni a telepites csak Legalcyban vagy UEFI ben mar nem tudom pontossan....
Telepitesnel nem megy tovabb ott,ahol kivalasztom hogy melyik patriciora akarom rakni a windodwsot...vagy valami hasonlo probelmam szokott lenni, es meg talan az se volt mindegy neki telepiteskor hogy usb2 vagy usb3 -kulccsal telepitek. (eredeti windowsrol van szo amugy)(#24313) Syl
koszi
-
artiny
őstag
okes kuldom a kepet:
[link](#24309) lev258: Igen most a 120SSD re rakom mivel ugy latszik erre nem tudom majd feltelepiteni,erre a 19GB os gyositora valamiert nem latja a telepito. lehet hogy az alaplapon van vagy hasonlo,nincs kabelezve ezert nem is latja...
Ez a patricio elvileg az 500GB hdd gyorsitasara szolgalt,vagy legalabis valami hasonlora...Intel Rapid Storage programot kellett feltelepitenem meg regen,hogy kitudjam hasznalni ezt..De eleve az 500GB nagyon lassu vinyo volt ezert most levaltottam valamivel gyorsabb ssd-re. Valamilyen kulso programmal pl. acronis vagy hasonlo patricio keszito programmal siman leformataltam ezt a 19GB -t ntfs re es haszsnaltam mint egy "hdd"-t
-
artiny
őstag
Megcsinaltam azokat amik itt voltak leirva, fast boot stb...es letrehoztam 10GB unloacted patriciot most az SSD rol. Telepitesnel isment nem jott elo az a lehetoseg hogy instal ubuntu ...along...windows boot managerA something else re kattintva ott van a dev/sda-k melett a
free space 10738MB, kijelolve hogy install now most azt irja hogy ningy root file systemHa kijelololom a free space-t akkor ezek a lehetosegek jonnek elo:
size: +- MB
type for the new patricion:
-primary
-logical
location for the new partition:
-beginning of this space
-end of this pace
Us as:
Ext4 journaling file system
Ext3
...
Swap area...stb
MOunt point:
/
/boot
/home
tmp,usr,var,svr,opt,
/usr/localEzeket ha beallitanam akkor sikerulne telepitenem?
tudnatok segiteni ebben,hogyan kell beallitani?
4GB ram van a gepben -
artiny
őstag
Helotok
Szerettem volna feltelepiteni Ubuntut a windows 10 melle,dual bootkent....e video alapjan [link]
A notebookban eredetileg egy 500 gb hdd volt + 19 gb ssd gyorsitotar ami az alaplapon van....az 500gb vinyot lecsereltem egy 120gigas ssd-re. MIvel ott maratt ez a 19GB cache ,ez tokeletes lenne a linuxnak. Csinaltam a video alapjan egy unlocated patriciot de telepiteskor nem ugy sikerult mint ahogy a videoban,hogy kiirja: Install Ubuntu alongside Windows Boot manager.
Rakattintva a something else lehetosegre ez jott elo: KEP
megprobaltam majd ezutan ujbol neki futni ...csak most keszitettem ebbol a 19GB bol egy ext4 patriciot uressen...de ugyan ez tortent
valakinek otlete ?!? lehetseges egyaltalan erre a cache-re telepiteni? -
artiny
őstag
Wubi 11.10 feltelepitese utan nem tudom a wirelesst bekapcsolni ubuntuban, most lett telepitve, . Miert?
enable wifi re akarok kattintani de nem pipalodik ki....
-
artiny
őstag
Sziasztok
melyiknek kisebb az eroforrasa?
egy xp ,win 7,8,Ubutu-nak?Ubutuhoz a dirver letolto oldalon nem talaltam ubuntuhoz semilyen drivert a laptopomhoz.
Lenovo S205ami kéne hozza az a Power Manager,hogy ne porgesse maxon a ventilatorokat a gepben ha csak pl. pdf et olvasok
-
artiny
őstag
Belehet allitani,hogy ne hajtsa a procit a rendszer teljes erovel ha nem kell?
Nagyon hangos tud lenni a ventilator,ha nagyon sokaig teljes erovel megy a proci.A gep egy Lenovo s205 / AMD E350 cpu
Mivel csak olvasok a gepen nem kell hogy maxon menjen..
-
artiny
őstag
Mivel eleg kicsi a hdd.m a C-n 20-25GB ures hely van.
Ezert a D-rol levalasztottam 8GB-ot hogy majd oda telepitem....
de nem jott elo ilyen nalam,mint a videoban
http://www.youtube.com/watch?v=Ek2pdr4nGbc
4:10 percnél hogy valasztjak patriciot,hanem ez kimaradva megy az instalaciofeltelepult a vegen kiirta,hogy restartaljam. Restartalas utan megint az jott elo,hogy restartal a gep korbe korbe,... es nem jon fel se a windows se az Ubuntu.
Bootrec el helyre tudom allitani a windowst hogy elinduljon a windows. Majd patricio programmal latom hogy valszeg az ubuntu csinalt 4 es 3,8 gigas felosztast ....A hivatalos oldalrol toltottem le a desktop 12,04 verziot.
Hogyan telepitsem ?
-
artiny
őstag
Kendek
Sikerult vegre beinditani a windows 7 -et igy az alol letoroltem az Ubuntunak hagyott 8GB-ot.
A kerdesem hogy melyiket valasztjam?
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-10/04/213740_uchdrgxx94wkydi8_screenshot_from_2012-10-04_17_59_37.png
1.) valasztast? -
artiny
őstag
ket fele kepen is probaltam mar.eloszor h boot swap root atriciokat keszitettem.majd a bootra iranyitva a boot devicet.
probalta ugy is h 8giga rootkent es hitachi hddre iranyitani a boito
mindig ugyan azt csinalja...hogyan tudnam elo csalni azt az instalaciot amit belinkeltem h windiws melle akarom...
vagy legalabb elindiyani a windowst
-
artiny
őstag
a bootnak a dev.sdb .n kell lennie?
miutan toroltem a linux patriciokat....maratt 8gb szabad hely,tipus nelkuli patricio
alul van ilyen.h device for bootloader instalation
dev.sda atahitachi250gb
dev.sda1 windowsloader7
dev.sda5
dev.sdbmeg annyit h a windows 2 patriciot hasznal. a masodikbol faragtam le a linuxnak (7gbot)
-
artiny
őstag
most ujra neki altam a telepitesnek. a kezi lemezkezelesre mentem es toroltem a linuxos patriciokat.....swap,.ext4,...es meg amiket letehozott.
most az kene elernem h ujbol elinduljon a telepito es amit az elobb linkeltem kepet...abbol az elso opciot a windows ala telepitest valasztjammost mire kell mennemh vegre hajtsa a patricio tolest? mert ittt csak olyan van
h install now ,back,quit van -
artiny
őstag
3 lehetoseg volt. Alapertelmezetten az volt h windows .... valmi szoveg ,mar nem emlekszem pontossan. Rakattintottam a harmadikra,ami az volt h egy mas valasztas es ott volt egy anyacsavar ikon feleseg.....
Hogy lehetne most letorolni az Ubuntut a kulon patriciorol ...hogy feljojjon a windows 7 ?
-
artiny
őstag
Help nem jon fel Ubuntu telepites utan a Windows, se az Ubuntu?
Megprobaltam usb rol telepiteni. Eloszor (isobol bootkepes usb.t keszito programmal) 10.4 set probaltam de valmi hibat irt ki. Nem talalt valmi cd meghajtot ....Majd utana a 12.4.1 -es verziot telepitettem fel. Eloszor meg windows alol csinaltam egy 7 GB os patriciot. Nem formataltam csak unlocaltedkent hagytam (7Gb free space-t irt ki az Ubuntu is ra amikor a telepito oda ert hogy valasztjak patriciot ahova telepiteni akarom a Ubuntut.)Kivalasztottam ezt a 7GB patriciot majd ramentem hogy ext3 {primary} es csak "/" tipust {root.ot} adtam meg. A telepitesnel kerdezte hogy hova akarom : Windows ala vagy Uj patriciora. En az uj patriciora mentem ekkor jott elo ahol ki volt listazva a patriciok.
Miutan feltelepult az Ubuntu kerte h restartaljam. Restart utan azonban nem indul el se a windows se az Ubuntu.
A boot utan ujra korbe-korbe fel le kapcsol a netbook.
Most is csak a kiprobalom az Ubuntut funkcioval tudok gepezni . Ha a patriciokra kattintgatva meg vannak az adataim a widowsos patriciokon. A ubuntus 7gb son is feltelepultek mappak.Hogy tudom helyre hozni hogy ne keljen a windowsos patciciokat leformazni ?
-
artiny
őstag
-Letoltottem Ubuntu 12,04 32 bites verziot.
-Keszitek egy ures patriciot a windowsban (7-8 GB ? eleg lessz,csak (progrmozni akarok benne))
-mivel netbookom ezert usb rol kell telepitenem.Az ubuntu installer iso bootolni fog amit letoltottem? be kell allitani a biosban a bootolast...de ezen kivul fog kelleni meg valmi mas?
-a patriciot amit csinalok az ubuntu telepitesnel kivalasztom a ext3 tipust majd.
-swapnak kell majd letrehoznom patriciot? (4gb ram van a gepben,de mivel csak 250 GB a hardiskem ... igy nem tudom,hogy muszaly lessz 8gb (ram X 2 elven) ekkora meretu patricio neki?(swap patricio is ext3 tipusu?)muszaly lessz letrehozni swapot ha csak consolban fogok dolgozni? )
-
artiny
őstag
Unix/Linux órára kell majd feltelepítenem valami Linux op.t
Suliban Ubutntu 10.4 es van. A netbookra is ilyet szeretnék.Kérdésem:1.)
4GB ram van a gepemben igy 64 bites Ubuntutut kell feltenni?
2.)
USB rol telepitheto (mivel nincs meghajtom) ?
3.)
Mivel a C patricion 20 GB van a D-n 60 GB szabad helyem van -- így jobb lennne,hogy a D re tegyem ez okozhat baj (megoldhato)t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest