- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
-
Ha kézi telepítéssel, és úgy, hogy a belső merevlemez MBR-jébe telepítetted a rendszerbetöltőt, nem megy, akkor automatikusabb módszerrel sem fog. Ott valami bibi van, esetleg csak rossz BIOS/UEFI beállítás, de vagy bejön a GRUB menü, vagy valami hibát ki kellene írnia bootkor (és itt nem az alapszoftver üzeneteire gondolok).
Csak a Windows indítását a Windows telepítőlemezével lehet helyreállítani. Azt hiszem, hogy ezt már egyszer elmondtam. A helyreállítás pontos menetét itt hiába kérdezed, nekem legalábbis egyetlen Windows sincsen telepítve sehol sem, jobbára csak Ubuntuval foglalkozom.
-
Az a 250 GB-os Hitachi a belső merevlemez nem? Akkor tehát arra kell telepíteni, vagyis az sda-ra.
(#3839) artiny: Minimum a / alá csatoltass egy partíciót, formáztasd ext4-re. 8 GB-ot nincs értelme több részre szedni, az így is éppen, hogy csak elégséges a rendszernek.
(#3841) RBJ: Ha az LTS-t az LTS mivolta miatt használod, akkor nem. Ellenkező esetben az új kiadás megjelenése után ellehet gondolkozni a telepítésén vagy a rá történő frissítésen. Ha nem sürgős, akkor pár hetet érdemes várni, addig sok problémát orvosolnak.
-
A pendrive-os telepítésnél van egy vicces jelenség, a rendszerbetöltőt a pendrive MBR-jébe nyomja alapból, így csak onnan indul el a rendszer. Persze a leírásod szerint nem ez történt, mert akkor a telepítőt nem tudnád elindítani. De az sem teljesen világos, hogy mit csináltál, mert Windows alá maximum csak a Windowsból indított Wubi-val lehetne telepíteni (így csak annál jöhet fel ilyen választási lehetőség).
-
quailstorm
félisten
Az a SWAP fölös lesz, meg én a helyedben a 64bitest raknám fel, általában lehet 32bites drivert force-olni, ha kell, viszont ha a munka úgy követeli meg, nem akarok beleszólni, legyen egyszerű. 2GB-nál több swap nem szükséges a ramoddal, az se nagy gáz ha nincs. Ez az elv igen régi, még a 64-256mb ramos időkben született. Egyébként az Ubuntu a legjobban támogatott asztali multimédiára is alkalmas linux, de nem feltétlen tanulóbarát. Én inkább vettem egy N900-at, az ubuntu-n ki vagy szolgálva, nomeg x86-on is. Meg nem volt x86 ötletem, ARM-re annál több.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Micro Four Thirds
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest