Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kakumix

senior tag

válasz ubyegon2 #20210 üzenetére

Köszönöm, a segítő szándékot, de úgy tűnik a memtest alatt kilehelte a lelkét, mert képet már egyáltalán nem ad és az ethernet csatlakozó sem mutat életjelet. R.I.P. :(

• Kakumix

senior tag

Sziasztok! Van egy atomos (két magos régi) lapom, 1GB RAM-mal, 2,5"-os 500GB-os HDD-vel, ami 24/7-ben működött már több, mint 1 éve (leszámítva pár áramszünetet, újraindítást, stb.). Legutóbb pár hete frissített Ubuntuval, automatikus frissítés nincs bekapcsolva. Ma reggel nem értem el, venti ment, de se kép, se hang. Újraindításkor megy minden szépen a boot során, majd fekete képernyő és a billentyűzeten a num lock is kialszik és vége (venti továbbra is megy). Ekkor ezek vannak a képernyő alján (és feljebb is minden OK):
    Starting Signal sysvinit that the rootfs is mounted OK
    Starting Clean /tmp directory OK
    Stopping Clean /tmp directory OK

A boot menüből próbáltam a recovery menüpontokat is elindítani, hátha azokkal eljutok az interaktív konzolig, de ugyanitt azok is leállnak (memtest megy egy ideje).
    Gondolom írni kellene egy Live CD-t (pendrive-ra) és azt elindítani, de mit csináljak utána? dmesg és majd meglátom? Vagy az nem is lesz, jó, hiszen nem a hibás rendszer üzeneteit fogja listázni.
    Kérlek segítsetek, mit kellene csinálnom.

ui.: van grafikus felülete is telepítve az Ubuntunak, de újraindítás után le szoktam állítani és csak a konzolt használom. Ezt csak azért írom, mert lehet, hogy a gdm-et akarja indítani mikor elszáll, bár a konzolra ezt már nem írja ki.

Új hozzászólás Aktív témák