- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szacsee #20457 üzenetére
Gratula!
Bízom benne, hogy jól választottál! Már csak azért is, mert jó pár nap SSD topic olvasgatás után szerinted milyen SSD- t vettem? Szerintem amíg még egyáltalán kapni lehet, ez a bestbuy!
Nekem eddig nagyon jól szuperált az Intel 520 120 GB, telepítettem már rá jó pár Linuxot, a frisebb Ubuntuk és deratívái kifejezetten jól kezelik az Intelt meg a Samsung SSD- t. -
válasz
szacsee #20219 üzenetére
Hát a Blue az nem Black, de reméljük nem lesz vele gond, nem hiszem hogy annyira nyúzva lenne játékokkal meg torrenttel.
Amire tervezitek, arra tökéletes lesz, Linux- szal meg szárnyalni fog még 5400- on is.
Minden topicban írnak ződeket, de ki lehet szűrni a hasznos infókat. Én anno ott olvasgattam és jutottam el a WD1003FZEX- hez és az ott írtak alapján döbbentem rá, hogy a két kihalt vinyóm közül az egyik Black volt, így elkezdtem foglalkozni vele és vissza is hoztam a tetszhalálból, amit a rossz táp okozott.off Eléggé megdrágultak a meghajtók év elejétől, cc. 15 %- kal, de állítólag tavasszal kicsit visszamennének az árak, de pártunk és kormányunk ezt nem fogja hagyni.
Csak a rezsicsökkentés mindenek felett! -
válasz
szacsee #20217 üzenetére
Rendben, remélem valami jobb tipust választottál 7200 rpm fordulattal! Linux azokon is jól fut, én se nagyon veszem észre a különbséget HDD és SSD között, igaz WD Black kell ehhez.
Gondolom döntés előtt lecsekkoltad a vinyós topicot.Itt vannak magyar nyelvű dokumentációk a Mint- hez, nézd át addig.
Biztosan lesznek telepítéssel kapcsolatos kérdéseid, gyere majd át a kezdő topicba ha aktuális lesz, nehogy az Ubisok kiutáljanak bennünket a Mint miatt!
-
válasz
szacsee #20211 üzenetére
Szia!
Linuxnak akár 32 GB- os is elég lenne, alapból 5-7 GB helyet foglal.
SSD- től és OS- től is függ, milyen beállításokra van szükség. Az Ubuntu és deratívái, mint a Linux Mint is, kezelik a multi monitort. Egyébként a Linux említett verziói már alapból tökéletesen kezelik az újabb SSD- ket, a Samsung és Intel tipusoknál megy az auto TRIM is. Az SSD topicokban olvasottak alapján nem javallott használt SSD- t venni.Itt találsz pár linkben leírásokat Linux/SSD beállításokról és van pár terminal parancssoros ellenőrzés is, amiket telepítés után mindenképpen érdemes elvégezni.
Linux Mint 17.1 Cinnamont 64bit fut nálam is Intel 520 120 GB SSD- n és minden tökéletesen szuperál, a multi monitort nem használom, de itt is egy leírás, ami szerint jól kezeli a Mint 17.
-
rtom
senior tag
válasz
szacsee #5818 üzenetére
Hardver célból itt lehet érdemes szétnézned: link
Az SSD-re mintha olvastam volna mostanában egy speckó fájlrendszerről, de nem ugrik be a neve
, érdemes lehet utánaolvasni.
Lapozófájl külön partíció formájában létezik, de a Xubuntumat 1 Gb RAM mellett még nem láttam swapolni, úgyhogy nyugodtan ki lehet hagyni, ha nem akarsz hibernálni.
TRIM korábban volt linuxon, mint win alatt, legalábbis a wikipedia szerint, a linken lévő táblázatban leírt fájlrendszerekből kell választanod.
Ha pedig HTPC, akkor érdemes lehet XBMCbuntu-t megnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Kés topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest