Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megindult az Android 15 a Sony Xperia 1 VI-ra is
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
válasz Atti575 #16287 üzenetére
Valószínű, hogy beakad a beépített billentyűzet és egér kezelése. Nekem Linux Mint alatt meg szokta oldani, ha ki-be kapcsolom a tapipadot a megfelelő billentyűkombinációval (nálam Fn+F6), ez újraaktiválja a cuccost, nem kell csak emiatt újraindítgatni a gépet.
Olvastam a neten olyan vélekedést is, hogy ez a hiba elkerülhető, ha nem pendrive-ról, és nem USB-s eszközről, hanem DVD-ről telepítjük a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
N0zer0
senior tag
-
N0zer0
senior tag
válasz Atti575 #16372 üzenetére
Egy kicsivel igen, de nem szörnyű, alig pár fps-sel fog lassabban futni, szinte észrevehetetlen, pláne ha egy kicsit is normálisabb géped van. Megkockáztatom, hogy egyes játékok problémamentesebben futnak Wine alatt, mint natívan Windows alatt.
Sőt, mivel a Win8 valami wrapperel oldja meg a régi DirectX-es játékok futtatását, ezért van, aki Win8 alatt is Wine-t tol, és ott is jobban megy, mint a gyári megoldás.
-
N0zer0
senior tag
válasz Atti575 #16403 üzenetére
Azért még teszteld egy kicsit. Nem kizárt, hogy Debian vagy Ubuntu bug lesz, és azért nem jön elő SÜSÜ alatt, nem a kernel érintett.
Mondjuk én a Mintről egyelőre nem váltok (vagyis majd váltok, de akkor is Mint 17-re), mert amúgy minden téren meg vagyok elégedve vele, minden megy benne out of the box. Egyedül a MIDI lejátszással szoptam, de csak azért, mert nem tudtam, hogy a freepats csomag hiányzik a timiditynek, nem írta az a szar, itt segítettek.
-
Aethelstone
addikt
válasz Atti575 #17784 üzenetére
Ezzel én is szívok. Egy Acer Aspire TimelineX és egy Lenovo T410 az "áldozat". Live módban van minden, de telepítés után már az első boot alkalmával eltűnik az egér és a touchpad is.
Érdekes ez, mert csak az Ubuntuval és Zorinnal csinálja. Xubuntu, Lubuntu, Elementary Freya, stb. minden gromek a 14.04-esből.
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Fritz Teufel
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest