Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz paolinho #42734 üzenetére

Igazán nincs mit! :) Nagyon régesrégi gépen talán nehezen megy, de a mostani asztali felületek erőforrás igénye már eléggé közelít egymáshoz, de tény, gyenge gépeken az LXQT, XFCE és Mate felületek ajánlottabbak.

Lehet rosszul látom, de az Ubuntu tűnt a legkomplexebbnek

Sajnos csak annak tűnik, de maga a filekezelő totál le van butítva, ahogy urandom0 #42736. hsz-ében láthatod is, meg lehet oldani, hogy ugyanúgy megoldható legyen minden, mint a Linux Mint Cinnamon és a többi felületében alapból grafikus felületen megoldható. Amit beraktam screenshotot, az egy alap telepítésben van így, ezzel szemben csinálhatod ezt is:

Első körben a cifs-utils csomagra van szükséged, telepítsd fel: sudo apt install cifs-utils
    Ez biztosítja azokat az összetevőket, amik kellenek a NAS eléréséhez.
    És most nincs előttem Ubuntu, se Nautilus, de úgy emlékszem, van egy "+ Other locations" (magyarul talán egyéb helyek?) menüpont a fájlkezelőben, na oda kell beírni a NAS IP címét úgy, hogy smb://-vel kezdődjön.

;)

• urandom0

senior tag

Megoldható, csak máshogy.
    Első körben a cifs-utils csomagra van szükséged, telepítsd fel: sudo apt install cifs-utils
    Ez biztosítja azokat az összetevőket, amik kellenek a NAS eléréséhez.
    És most nincs előttem Ubuntu, se Nautilus, de úgy emlékszem, van egy "+ Other locations" (magyarul talán egyéb helyek?) menüpont a fájlkezelőben, na oda kell beírni a NAS IP címét úgy, hogy smb://-vel kezdődjön. Ha itt megnézegeted a képeket step 1-től kezdve, nagyjából ugyanaz a folyamat nálad is: https://www.asustor.com/en/online/College_topic?topic=109

Egyébként én is azt mondom, hogy ne Ubuntuval kezdj. Maga az alaprendszer nem olyan rossz, de a felülete eléggé külön utas. A Linux Mint jó olyan szempontból, hogy grafikus felületen majdnem minden be lehet állítani, és oda van rakva minden az ember orra elé.

Egy Xfce felülettel ellátott disztró is jó választás lehet (pl. a Xubuntu, Linux Mint Xfce), de ott kicsit nehezebb az indulás, mert nincs annyi minden kivezetve a felületre.
    Illetve egy MATE felületű is jó lehet (pl. a Linux Mint MATE), van, aki szereti (én nem annyira, akkor inkább Xfce).

Én leginkább KDE-t használok, szerintem ez hasonlít legjobban a Windowsra, de ennél tényleg rengeteg beállítás van, sokszor én is csak keresővel találok meg olyan opciókat, amiket ritkán állítgatok át.

törölt tag

Mennyire régi az a noti? Egy-két paraméter jó lenne kezdésnek. Lehet megspórolnál pár felesleges kört, ha arra optimális rendszerrel kezdenél.
    Noti típusa, milyen proci, mennyi memória, hdd vagy ssd van benne?

Új hozzászólás Aktív témák