Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz hcl #39909 üzenetére

A stuffot azért raktam távoli gépre, mert laptopon vagyok, nincsen elég cpu benne, és ezt a korlátos idejű felhasználást leszámítva nem kell nekem sem asztali, sem erősebb laptop, hát vettem egy távoli szervert.

A vm windows-okat az adott host-on sajna be kell tudni állítani. A linux-ra azért akarok desktop-ot, hogy azon lássam egyben a grafikus kimenetet. Ha tudnám előre, hogyan fog alakulni linux host-on a vmplayer-ek default nat hálója, esetleg eljátszadoznék vele tightvnc-t rakni a vm xp-kre. Így viszont találgatni kell a port forwardinghoz. Plusz a vmware player-t előbb telepíteni kell, és nincs különösebben dokumentálva console only setuphoz. A telepítésről találtam blogot ( [link] ) de az még kevés a boldogsághoz. Túl sok a kikotorni való, amire a kényelmesebbik megoldás a desktop telepítés, és grafikus felületen húzni fel a stuffot linux alá.

Egy X11 telepítést leíró blogban ( [link] ) találtam ilyet:

sudo apt-get install fxlrg

Az az "fxlrg" kicsit warez gyanús a listában - mi a fene az az egy csomag? Ha google rákeres, "xorg"-ot adnak a találatok, az "fxlrg"-t nem találom leírva a találatokban. Valahogy nem túl bizalomgerjesztő.

Új hozzászólás Aktív témák