- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Magisk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
A stuffot azért raktam távoli gépre, mert laptopon vagyok, nincsen elég cpu benne, és ezt a korlátos idejű felhasználást leszámítva nem kell nekem sem asztali, sem erősebb laptop, hát vettem egy távoli szervert.
A vm windows-okat az adott host-on sajna be kell tudni állítani. A linux-ra azért akarok desktop-ot, hogy azon lássam egyben a grafikus kimenetet. Ha tudnám előre, hogyan fog alakulni linux host-on a vmplayer-ek default nat hálója, esetleg eljátszadoznék vele tightvnc-t rakni a vm xp-kre. Így viszont találgatni kell a port forwardinghoz. Plusz a vmware player-t előbb telepíteni kell, és nincs különösebben dokumentálva console only setuphoz. A telepítésről találtam blogot ( [link] ) de az még kevés a boldogsághoz. Túl sok a kikotorni való, amire a kényelmesebbik megoldás a desktop telepítés, és grafikus felületen húzni fel a stuffot linux alá.
Egy X11 telepítést leíró blogban ( [link] ) találtam ilyet:
sudo apt-get install fxlrg
Az az "fxlrg" kicsit warez gyanús a listában - mi a fene az az egy csomag? Ha google rákeres, "xorg"-ot adnak a találatok, az "fxlrg"-t nem találom leírva a találatokban. Valahogy nem túl bizalomgerjesztő.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged