- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
petir
senior tag
válasz
ubyegon2 #30386 üzenetére
Szia ubyegon2
Pedig írtam az okokat szerintem logikusak is. Nagyobb felhasználói kör szerintem nagyobb támogatottság is gyorsabb megoldások és amit írtál magad is többet fogok tudni és tanulok is vele.
Amúgy fent a rendszer FÉLIG
Bocsássatok meg ezt ki kell írjam magamból ugye innen onnan összeszedett gépezet és délelőtt szembesültem vele , hogy az ASUS lap bizony a jelenlegi házba nem fog belemennide nem érdekelt az SSD-t bedobtam a régi gépbe és már települt is az ubuntum
Szóval fent a rendszer, hát villámgyors még ezen a régi gépen is kb 8mp alatt bejelentkezési ablak fogad, ami minten volt minden feltelepíthető volt és működik is - megvolt az ismerkedés és összeségében azt mondom tetszik! Egyetlen egy hiányzó pont van jelenleg a "Start menü" tetjén lévő keresés mező - azert szerettem a mint alatt mert nem kellett végigbogarászni az egész menüt hanem pl beírtam , hogy tea - akkor már ki is dobta team viewer ikonját. Ilyen van ubuntuban ? Ha igen merre találom?
Az SSD témakörre visszakanyarodva - a telepítésnél valóban semmilyen problémába nem ütköztem, könnyen particionáltam minden rendben volt. Viszont kérdésem akad bőven és ha már így felajánlottad akkor fel is teszem!
Mint írtam nem vagyok nagy guru így kérdésem biztosan amatőr lesz.
A SSD fajtája vagy inkább típusa : Kingston 120GB SUV400S37/120G
SWAP-ot használok és az SSD-n van 5 GB a mérete - Mi az swappines? Hogy tudom kisebbre állítani?Miért lesz jó nekem ha kisebb?
Olvastam ezt trimet több helyen és , hogy futtatni kell hetente mert az jó nekem - de pontosan mi ez ? Hogy fogom futtatni ? Hol ütemezem?Kb ennyi jutott eszembe ! Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest