Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• petir

senior tag

válasz ubyegon2 #30386 üzenetére

Szia ubyegon2

Pedig írtam az okokat szerintem logikusak is. Nagyobb felhasználói kör szerintem nagyobb támogatottság is gyorsabb megoldások és amit írtál magad is többet fogok tudni és tanulok is vele.

Amúgy fent a rendszer FÉLIG
    Bocsássatok meg ezt ki kell írjam magamból ugye innen onnan összeszedett gépezet és délelőtt szembesültem vele , hogy az ASUS lap bizony a jelenlegi házba nem fog belemenni :W :W de nem érdekelt az SSD-t bedobtam a régi gépbe és már települt is az ubuntum

Szóval fent a rendszer, hát villámgyors még ezen a régi gépen is kb 8mp alatt bejelentkezési ablak fogad, ami minten volt minden feltelepíthető volt és működik is - megvolt az ismerkedés és összeségében azt mondom tetszik! Egyetlen egy hiányzó pont van jelenleg a "Start menü" tetjén lévő keresés mező - azert szerettem a mint alatt mert nem kellett végigbogarászni az egész menüt hanem pl beírtam , hogy tea - akkor már ki is dobta team viewer ikonját. Ilyen van ubuntuban ? Ha igen merre találom?

Az SSD témakörre visszakanyarodva - a telepítésnél valóban semmilyen problémába nem ütköztem, könnyen particionáltam minden rendben volt. Viszont kérdésem akad bőven és ha már így felajánlottad akkor fel is teszem!
    Mint írtam nem vagyok nagy guru így kérdésem biztosan amatőr lesz.
    A SSD fajtája vagy inkább típusa : Kingston 120GB SUV400S37/120G
    SWAP-ot használok és az SSD-n van 5 GB a mérete - Mi az swappines? Hogy tudom kisebbre állítani?Miért lesz jó nekem ha kisebb?
    Olvastam ezt trimet több helyen és , hogy futtatni kell hetente mert az jó nekem - de pontosan mi ez ? Hogy fogom futtatni ? Hol ütemezem?

Kb ennyi jutott eszembe ! Köszönöm a segítséget!

• ZCoyote

őstag

válasz ubyegon2 #30386 üzenetére

Így legyen ötösöm a lottón. Annyira tudtam, hogy lesz hozzáfűznivalód az ssd-hez :-)

Új hozzászólás Aktív témák