- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
kertsa
senior tag
Van szükség rendszertisztításra? Találtam egy BleachBit nevű programot. Jó működik? Vagy tudtok ajánlani olyat amit régóta használtok és megbízható?
-
kertsa
senior tag
-
kertsa
senior tag
A rendszertöltőt usb-re tettem. Van egy 96gb ssd, ami 75gb Win és a maradék lenne a Linux. És van egy 320Gb-os külső, amit nem tudok darabolni, mert majdnem tele van. Néztem az ubuntu.hu-n a 12.04 telepítését, amit képekkel illusztrálnak, de ahhoz kellene még 1 partició amit linuxos fájlrendszerbe kellene formázni.
-
kertsa
senior tag
Telepíteném Windows mellé külön particióra az Ubuntu 12.04-et. Következő akadályokba ütköztem.
Ha a Windows mellé opciót választottam, akkor nem engedte kiválasztani a 16Gb-os particiót, amit leválasztottam az SSD-ről, csak a külső usb-s vinyót látja. Ha az más módon opciónál akartam telepíteni, akkor láttam az összes particiót, feltelepítette, újraindításnál nem volt rendszerválasztó menü és betöltötte a Windowst
Hogy telepítsem, hogy jó legyen?
-
kertsa
senior tag
Választottam le a 16gb-ot az Ubuntunak a Win mellett. Mehet fel simán vagy van valami teendő telepítést előtt?
-
kertsa
senior tag
Ma már 2. alkalommal szakadt meg a laptop és a router között a kapcsolat. Kérte a megerősítést a csatlakozáshoz, le okéztam de nem történt meg. Minkét esetben újraindítás után automatikusan helyreállt a kapcsolat. Mi lehet a gond?
-
kertsa
senior tag
Mivel tudom korlátozni a letöltési sebességet Ubuntu alatt? Megy még 1 laptop itthon és ha töltök le valamit, akkor lefogja az egész sávszélességet és ez nemtetszés tárgya
Esetleg van olyan letöltőprogram, amit alapértelmezettként tudok használni, ami megkerüli a Chrominium-ot is?
-
kertsa
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #638 üzenetére
Reggel megvolt az újratelepítés, de még mindig WUBI
Nem olyan egyszerű leszakadni a winről
Egyik napról a másikra nem lehet
szerk: majd ha kellő biztonsággal tudok kezelni minden számomra szükséges programot, akkor jön el a ideje, hogy Ubuntu lesz az elsődleges rendszer
-
kertsa
senior tag
-
kertsa
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #627 üzenetére
A 2D-s felület megy. Hogy tudom visszaállítani?
-
kertsa
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #625 üzenetére
Az összes gstreamer fent volt. Majd tesztelem másikkal is. Viszont valamit törölhettem, mert a bal oldali menüsort nem tudom állítani sehol. Eddig szabadon mozgathattam a parancsikonokat, most nem lehet.
-
kertsa
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #623 üzenetére
A VLC Media Playert telepítettem, viszont azt vettem eszre, hogy nem folyamatos a kép. Mintha nem volna meg a kellő fps. A hang kodeket telepítettem. Videó kodek is kell? Mert így nem élmény a filmnézés. És néha kifagy a rendszer. Lehet attól, hogy WUBI van telepítve? Ha normális telepíteném, akkor gyorsabb is lehetne?
-
kertsa
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #616 üzenetére
Ismét köszöntem.
(#619) hcl A Furius ISO-csatoló programot telepítettem. Egyenlőre ez is megteszi
-
kertsa
senior tag
Arra jó lesz nekem, hogy megismerem a rendszert, beállítom és mikor újratelepítem, akkor nem kell a beállításokkal újra szórakozni.
(#612) zsivagooo +1
A hangot hogy kezeli a rendszer? DVD-t indítottam és az 5.1 nem jött át rendesen sztereó fülesre. Olyan volt, mintha mono lenne. Kell valami codec?
-
kertsa
senior tag
Lemezképfájlt melyik programmal tudok kezelni?
Sry, hogy sok a kérdés
-
kertsa
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #605 üzenetére
Köszi
-
kertsa
senior tag
Tudom állítani, hogy X időközönként váltson a háttérképek között? És hol?
-
kertsa
senior tag
(#581) vodkaboy22 Alt F2-re nem jön be semmi, csak az asztalon jobb klikk és az oda tartozó menü
Ubuntura van-e PS? És hangos angol szótárak, mint pl: TELL ME MORE Performance vagy LONGMAN.Dictionary.of.Contemporary.English.5th.Edition.
-
-
kertsa
senior tag
Hol tudom állítani a processzor teljesítményét? Laptopom van és energiagazdálkodás miatt 800mhz-en megy... ezért érzem lassúnak
-
kertsa
senior tag
Van valamilyen rendszerfigyelő program?
(#566) hcl Processzor, hőmérséklet, memória, stb.
-
kertsa
senior tag
Az egyik oldal bővítmény hiányában nem nyitja mag a videót. Jobb klikkre application/x-shockwave-flash van, de nem tudok klikkelni rá. Mit telepítsek, hogy megjelenítse ezeket a videókat? Chromium böngésző van fent.
-
kertsa
senior tag
A sok ubumtu között mi a különbség?
-
kertsa
senior tag
Kénytelen vagyok, mert telepítve van a win7 egy 96gb-os ssd-re. Az adatok külső vinyón vannak. Az ssd nem akarom, a külső vinyót már nem tudom tovább darabolni
Úgy gondoltam ismerkedés szintjén jó lesz a wubi, de a 10.04 sokkal gyorsabb volt, mint a 12.04. Viszont a 12.04 kezelőfelülete jobban tetszik
-
kertsa
senior tag
Nem szenvedek vele tovább. Telepítek újat
Találtam wubi 12.04-et. 18gb-ot akar leválasztani?
10gb elég neki? Mekkora a minimum tárhely amivel még normálisan működik? -
kertsa
senior tag
-
kertsa
senior tag
Az eszközmeghajtónál kérte az ati driver aktiválását. Megtettem. Újraindulás után nem töltötte be, pedig előtte jó volt. Töröltem. Most szeretném újra telepíteni és azt írja, hogy töröljem és utána telepítsem, pedig már nincs a gépen
usr/share/ati/log-ra hivatkopzik, de share mappa sincs, pedig engedélyeztem a rejtett mappákat.
-
kertsa
senior tag
Az Ubuntuhoz csak a szerverközpontból tudok telepíteni vagy máshol is lehet keresgélni? Esetleg tudtok linket adni?
-
kertsa
senior tag
válasz
vodkaboy22 #452 üzenetére
Egy mezei júzer is ki tudja fektetni. Nekem a WIN7 4GB fizikai és 6Gb gyorsítótár mellett BF3 alatt sikítozott, hogy kevés neki. Pláne aki grafikai munkát végez, annak igenis kell
-
kertsa
senior tag
válasz
#16695808 #448 üzenetére
Azért vettél SSD-t, hogy gyors legyen a géped? Akkor a gyorsítótárat miért helyezed át egy lassabb tárolóra? Szerinted mennyi idő alatt hal meg az az SSD? 10év? Addigra már rég elavult lesz, és az akinek eladtad már az is eladta valakinek
Persze ha napi 100GB írott adatforgalmad van, akkor lehet benne ráció...
-
kertsa
senior tag
Hol lehet állítani, hogy a bejelntkwezés után már soha ne kelljen a jelszót beírkálni?
-
kertsa
senior tag
válasz
God Vazzeg #306 üzenetére
Így már jó
-
kertsa
senior tag
Letöltöttem az ati linux drivert, de nem nyitja meg. Valami gedit-tel akarja megnyitni, ahelyett, hogy autómatikusan felismerné.
-
kertsa
senior tag
-
kertsa
senior tag
Immáron Ubuntu-ról jelentkezem
Hol találom a update részt? Hol tudom állítani a deskstop felbontását? Ati drivert honnan tudok leszedni?
Nem is teljesen magyar... valami nyelvi fáljokra hivatkozott, de bezártam az ablakot, mert még nem volt net. Most nem találom
-
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Egy Ubuntu 12.04 LTS-t töltök le. Szeretném 2. OS-ként használni, tesztelni, de a jelenlegi rendszerem nem szeretném törölni. Van egy külső vinyó amin szintén adatok vannak és azokat sem szeretném elkótyavetyélni
Még nem telepítettem soha Linux-ot. Van-e arra megoldás, hogy minden adatom megmaradjon és ne usb-ről vagy cd-ről menjen. Tudok-e leválasztani particiót a külső vinyón, hogy az adatok megmaradjanak. Ha nincs ezekre megoldás, akkor marad az usb vagy cd.
üdv.
kertsa
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen TV-t vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Magisk
- Eredeti játékok OFF topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest