Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android dual SIM okostelefonok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #28861 üzenetére
Hamarosan elolvasom, köszi a linket. Hidd el hogy itt a fórumon is a mások kérdéseiből, és válaszaiból csipegettem össze az eddigi tudásom. Semmi bántó szándék nem vezérelt, tudom, látom, hogy rengeteg topikban próbálsz segíteni másoknak.
De erről más a véleményem. Ennyi, és nem több.
Hamár gyomrosnál tartunk: A régebbi linkeden elérhető SSD cikkben máris belefutottam a sudo szükségességébe. Ha egy kezdő vakon begépeli, vagy copy-paste módon jár el, csak egy hibaüzenetet kap.
Ezzel kapcsolatban most végeztem egy kísérletet. Egy W8.1 volt az egész SSD-n. Letöltöttem a 16.04.1LTS-t, kiírtam lemezre, majd úgy telepítettem, hogy az újrapaprtícionálást is a telepítő végezze.
sudo blockdev --getalignoff /dev/sda eredménye 0.
cat /sys/block/sda/queue/scheduler eredménye noop [deadline] cfq
sudo hdparm - I /dev/sda | grep TRIM válasza * Data Set Managment TRIM supported (limit 1 block)
+ a cat /etc/cron.weekly/fstrim szerint hetente lefut az /sbin/fstrim --all || true parancs.A fentiek alapján én azt mondanám, hogy aki SSD-re telepíti az Ubuntu-t, annak nincs semmi dolga. (Kingston SSD-m van, tippem szerint ma már ez gyártófüggetlen)
Valószínű, hogy régebbi rendszerek is használatban vannak, de feltételezem, hogy azokat használók már összeszedtek annyi rutint az évek alatt, hogy vagy maguktól tudják, vagy több bejáratott helyet is ismernek, ahol rákeresnek/kérdeznek. Aki meg most ismerkedik, az Ubuntu-val, az miért telepítene régebbi rendszert? Na ez a nem életszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Parfüm topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest